• BIST 9613.85
  • Altın 2968.283
  • Dolar 35.213
  • Euro 36.6812
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 11 °C

Beykoz Lojistik MYO Yönetim ve Org. Bölümü Başkanı Yrd. Doç. Dr. Ezgi Uzel Aydınocak: “Sektörün iki beklentisi var. İlki yabancı dil diğeri ise lojistik ile ilgili temel bilgileri uygulayabilecek seviye”

Beykoz Lojistik MYO Yönetim ve Org. Bölümü Başkanı Yrd. Doç. Dr. Ezgi Uzel Aydınocak: “Sektörün iki beklentisi var. İlki yabancı dil diğeri ise lojistik ile ilgili temel bilgileri uygulayabilecek seviye”
Küresel rekabetin hızla artması, geleceğin lojistik ve tedarik zinciri yöneticilerinin çağdaş bilgilerle donatılmış, yeniliklere açık ve girişimci bireyler olmasını gerektirdiğini açıklayan

Beykoz Lojistik MYO Yönetim ve Organizasyon Bölümü Başkanı Yrd. Doç. Dr. Ezgi Uzel Aydınocak, lojistik yönetimi alanında iyi bir eğitim sunabilmek için; öğrencilerin, öncelikle lojistik yönetimi eğitiminin temelini oluşturan; muhasebe, finans, işletme, iktisat, yönetim-organizasyon, pazarlama, üretim planlama, malzeme yönetimi, envanter yönetimi, depolama ve malzeme elleçlenmesi, dağıtım, depo ve antrepo yönetimi, taşımacılık, gümrükleme ve sigorta hizmetleri, satın alma, müşteri hizmetleri ve teknik destek gibi konularda geniş bilgi sahibi olmalarını sağlıyor, bu konular dışında öğrencilerin liderlik, davranış bilimleri, iletişim ve girişimcilik gibi; ayrıca servis dersleri konumunda olan matematik, istatistik, hukuk, yöneylem araştırması, bilgi işlem, yönetim bilişim sistemleri gibi konularda da eğitim verdiklerini belirtiyor.

Üniversitenin mottosunu “Eğitim hayata hazırlık değil; hayatın ta kendisidir” olarak belirlediklerini ifade eden Aydınocak , “Öğrenmenin değerini bilen, öğrenmekten ve etik değerlerden yaşam boyu kopmayan öğrenciler yetiştirmek en büyük hedefimiz. “Yaparak Öğreniyorum” konsepti çerçevesinde öğrencilerimizi mesleğe yönelik uygulama yönlü becerilerini geliştirmek amacıyla oluşturduğumuz, içerisinde çeşitli laboratuvar ve atölyelerin bulunduğu bir Mesleksel Beceriler Geliştirme Merkezimiz bulunmakta. Bu merkezin sadece eğitim değil aynı zamanda proje geliştirmek gibi hedefleri de bulunmaktadır. Nitekim, öğrenciler sektöre yönelik projeleri burada yapabilmektedir. Ayrıca bu çerçevede okulumuzda içeriklerine uygun simülasyon platformlarını hem satın alma hem de geliştirme yoluyla bünyesinde kullanılmaya başlamıştır. Bu platformlar sayesinde, bilgisayar ortamında interaktif öğrenebilme sağlanabilmekte ve kullanıcıların başarı düzeyleri eş zamanlı olarak ölçülebilmektedir” diyor.

Öğrencilerin, edindikleri teorik bilgiyi pratik uygulamalarla hayata geçirmelerini sağlamak okulun en önemli hedeflerinden olduğunu paylaşan Yrd. Doç. Dr. Ezgi Uzel Aydınocak sözlerini şöyle sürdürüyor: “ Bu amaçla, sektörde faaliyet gösteren pek çok kurum ve kuruluşla işbirliği içindeyiz. Öğrencilerimize staj ve iş imkanı sağlamak için Kurumsal İletişim departmanımızda bu konuyla ilgilenen yöneticilerimiz bulunmakta. Bu bölümümüz sayesinde sektörle iyi ilişkiler kurarak hem devam öğrencilerimize hem de mezunlarımıza iş imkanları konusunda yardımcı olabiliyoruz. Şu an hali hazırda ön lisans öğrencilerimizin 30 iş günü staj zorunluluğu bulunmakta. Ancak uygulamaya olan ihtiyacın artması ile birlikte son dönemde öğrencilerimizin eğitimleri sürecinde gerçek hayatın içinde daha fazla yer almaları amacıyla 3 dönem okulda bir dönem işyerinde olmayı ifade eden 3+1 eğitim modeli üzerinde çalışmaktayız. Bu konuda sektörün önde gelen firmaları ile görüşmeler içerisindeyiz ve oldukça olumlu tepkiler alıyoruz. Bu olumlu durumu en yakın zamanda işbirliklerine çevirmeyi planlıyoruz.”

“Öğrencilerimizin 30 işgünü staj yapmasını zorunlu tutuyoruz"

Lojistiğin sadece teoriyle değil muhakkak uygulamayla desteklenmesi gerektiğin altını çizen Aydınocak,   öğrencilerin en azından 30 işgünü staj yapmasını zorunlu tuttuklarını lojistik alanda faaliyet gösteren firmalarla mutlaka iletişim içinde olmaları gerektiğini vurguluyor. Okulun bünyesinde bulunan tamamen öğrencilerin yönetiminde olan ‘Lojistik Kulübü’nün tam da bu anlamda öğrencilerin ders dışı aktivitelerde sektöre hazırlanmalarına yardımcı olduğu bilgisini veren Aydınocak,  düzenlenen teknik geziler, paneller, seminerler, konferanslar ile öğrencilerin sosyalleşmelerini destekliyor, aynı zamanda sektöre yakınlaşmalarını sağladıklarını aktarıyor.

“Sektörün temelde iki beklentisi var. İlki yabancı dil bilmeleri, diğeri ise lojistik ile ilgili temel bilgileri uygulayabilecek seviyede olmaları” diyen Yrd. Doç. Dr. Ezgi Uzel Aydınocak, okulun her iki talebin de farkında ve gerekenleri yaptığını ancak sektörün de bu konuda öğrencilere destek olması gerektiğini, karşılıklı işbirliği ile iki önemli gerekliliğin çözüleceğini ve 3+1 modeli yani öğrencilerin 3 yarıyıl teorik eğitim almasının ardından 1 yarı yıl sektörde staj yapması hem öğrencilerimize hem de sektöre fayda sağlayacağı konusundaki görüşlerini açıklıyor.

Her dönem Lojistik Kulübü ile beraber lojistik hizmet alan ve veren işletmelerin katıldığı Kariyer Günleri düzenlediklerini hatırlatan Aydınocak, “Bu seneki Kariyer Günlerimiz de 17-21 Nisan tarihleri arasında birçok firma temsilcisinin katılımıyla gerçekleşti. Bunun dışında sektör temsilcilerini görev tanımlarına göre ilgili mesleki derslerimizde misafir ederek güncel ve pratik uygulamalar hakkında öğrencilerimizin sektörü takip etmesini destekliyoruz. Ayrıca yöne her dönem öğrencilerimizin hazırladıkları Sosyal Sorumluluk ve lojistik projelerini sektörden gelen katılımcılar ile paylaştığımız etkinlikler düzenliyoruz” diyor.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
MAİL BÜLTENİ ABONELİĞİ
Güvenlik Resmi
Mail adresinizi kaydederek en güncel haberlere kolayca ulaşabilirsiniz
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2024 Kargo Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (+90-212) 217 49 59 (Pbx) Faks : (+90-212) 211 62 77