Boeing, Selçuk Anadolu Teknik Lisesi ve Ege Üniversitesi Meslek Yüksekokulu ile yürüteceği iki yeni eğitim projesinin başlayacağını duyurdu. Bu programlar ile Boeing, kompozit malzemeler ve uçak bakımı konusunda yetenekler geliştirilmesine katkı sağlayacak.
Öğrencileri eğiterek ve temel yetenekler geliştirmelerini sağlayarak, Türkiye’nin havacılık sektörünün büyümesine katkıda bulunma alanındaki desteğini bir kez daha vurgulayan Boeing’in İzmir Selçuk Anadolu Teknik Lisesi Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezi’ne yaptığı bağış ile 16-19 yaş grubundaki 10,11 ve 12’nci sınıf öğrencilerine uçak bakımı konusunda uygulamalı eğitim verilecek olan bir mekanik atölyesi kurulumunda kullanılacak.
Boeing’in Ege Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu ile yürüteceği program kapsamında ise kompozit malzemelerin üretimi, tamiri ve test edilmesi için gerekli malzeme ve cihazların sağlanması ile Kompozit Laboratuarı’nın geliştirilmesine destek sağlanacak.
Boeing’in Türkiye ve Kuzey Afrika Başkanı Bernard J. Dunn, “Bugünün öğrencilerinin, Türkiye’nin geleceği olduğu bilinciyle, havacılık sektöründe hızlı büyüyen alanlar olan uçak tamiri ve kompozit malzemeler alanlarında daha iyi mesleki eğitim olanakları sağlanmasına katkıda bulunmaktan memnuniyet duyduklarını” belirtti.
İzmir Selçuk Anadolu Teknik Lisesi – Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezi Müdürü Sedat Yeşilyağcı yaptığı açıklamada, “Amacımız, öğrencilerimize bilimsel ve teknolojik gelişmelere uygun, nitelikli teknisyen olma olanağı sunmak. 130 öğrenciye daha iyi eğitim olanakları sunacak olan bu atölyenin kurulmasına katkılarından dolayı Boeing’e teşekkür ediyoruz” dedi.
Ege Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. H. Semih Güneş ise “Kompozit laboratuarımıza Boeing tarafından yapılan bağış öğrencilerimizin iş hayatında daha kısa oryantasyon ve alışma süreci yaşamalarına katkıda bulunacak. Büyük destekleri ve bu projedeki işbirliklerinden dolayı Boeing Türkiye’ye teşekkürlerimizi iletiyoruz” diye konuştu.
5 Aralık 2013
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.