• BIST 10048.07
  • Altın 3118.174
  • Dolar 35.624
  • Euro 36.8812
  • İstanbul 8 °C
  • Ankara 3 °C

Çevre Koruması ve İklim Değişikliği İle Mücadelede Avrupa’nın Tavizi Yok

Çevre Koruması ve İklim Değişikliği İle Mücadelede Avrupa’nın Tavizi Yok
Yeşil Mutabakat, sınırda karbon uygulaması, sıfır emisyon hedefi, karbon vergisi, karbon ayak izinin takibi yetmedi su ayak izinin takibi gibi giderek güçlenen ve gelişen kavramları hayata geçiren AB,

iklim değişikliği ve çevre konusundaki tutarlılığını her alanda kanıtlıyor. Son olarak; kaynakların verimli ve yeniden kullanımına odaklanan ve çevre teknolojileri konusunda dünyanın en büyük fuarı olan IFAT, 30 Mayıs 3 Haziran tarihleri arasında Münih’te gerçekleşti. 59 ülkeden 2 bin 984 katılımcı ve 155 değişik ülkeden gelen yaklaşık 119 bin ziyaretçi su, kanalizasyon, atık ve hammadde yönetimindeki yenilikleri, teknolojik değişimleri ve uygulamaları görme fırsatı buldu.

‘İklim koruması için güçlü bir yeniden başlangıç’ temasıyla açılan fuarın gözdeleri arasında ticari araçlar ve bunlara ilişkin üstyapı uygulamaları da vardı. Mercedes, Man, Scania, Iveco, Ford, Volvo, Daf, Renault başta olmak üzere hemen her marka hafif ve ağır ticari taşıtın çevre teknolojileri ve iklim koruma alanında sunduğu üst yapı olanakları fuarda geniş bir sergileme alanı buldu. Bunların yanı sıra Mitsubishi, Fliegl, Komatsu, Meiller, Caterpillar, Sennebogen, Liebherr, Kramer, Hidromak, Kobelco gibi markaların çevre temizliği ve atık bertarafına hizmet edecek şekilde yaratıcı çözümlerle donatılmış üst yapılar açısından geniş bir ürün yelpazesi sundu. Bu araçların temel özelliği ise neredeyse tümünün elektrikli, elektrikli değilse bile hibrit olmalarıydı. Kentiçi lojistiğine yönelik elektrikli araçlar, süpürge ve çöp toplama araçları ve araç üstü uygulamaları, itfaiye, yol yıkama, zor arazi koşullarında hizmet vermek üzere Unimog gibi araçlar, damperli silobaslar, Türkiye gibi kentsel dönüşüm nedeniyle dehşet verici boyutlarda hafriyat atığı oluşan bir ülkenin olmazsa olmazı durumdaki, hafriyatı yeniden kullanılabilir hale getiren dev makineler büyük bir şov yaptılar.

Çevre Koruması ve İklim Değişikliği İle Mücadelede Avrupa’nın Tavizi Yok

İTO tarafından organize edilen üç ayrı pavilyonun yanı sıra bağımsız olarak katılım sağlayan Türk şirketleri önemli iş bağlantılarına imza attılar. Türkiye’den katılım sağlayan 98 firmanın içinde çoğu elektrikli araçlar ve araç üstü uygulamalarla sergileme yapan firmalarımız büyük ilgi çekti.  IFAT’da; Efe Endüstri, Hidro-Mak, Kademe, Kazeloğulları, Kozmaksan, Orakçı, Özcihan, Özçelikler, Rasim Makina, TDI,  Üstün-El gibi firmalar, Avrupalı rakipleriyle boy ölçüştü.

IFAT Münih 2022: iklim koruması için güçlü bir yeniden başlatma

Pandemi nedeniyle 4 yıl aradan sonra gerçekleşen IFAT; plastik, yapı malzemeleri ya da su gibi çevre ve iklim koruması için sürdürülebilir kaynak yönetimi çözümlerinin sergilendiği bir platform. Fuarın organizatörü olan Messe München Genel Müdürü Stefan Rummel bir açıklama yaparak; “Büyük bir sergi, yoğun bilgi aktarımı, ağ oluşturma için IFAT Münih 2022, açık şekilde ilham kaynağı oldu. Fuar, çevre teknolojilerinin büyük potansiyelini yansıtarak su, kanalizasyon, atık ve hammaddeler için dünyanın lider platformu olarak, koronavirüs öncesi seviyelere yaklaştı,” dedi.  

IFAT Münih Danışma Kurulu Başkanı Dr. Johannes F. Kirchhoff, bu açıklamalara şunları ekledi: “Bu zorlu dönemde ticaret fuarına yüksek uluslararası katılım etkileyiciydi. IFAT, döngüsel ekonomi ve çevre endüstrisi için çok önemli, sürdürülebilir bir itici güç olduğu için bu kadar güçlü bir yeniden başlangıç yaptı."

Çevre Koruması ve İklim Değişikliği İle Mücadelede Avrupa’nın Tavizi Yok

Plastikten suya: kapalı döngülere odaklanın

Döngüsel ekonomi, fuarda her zamankinden daha fazla öne çıktı. Açılışta, Almanya Çevre Bakanı Steffi Lemke şunları vurguladı: “Düzgün işleyen bir döngüsel ekonomi, birincil kaynakları korur, bağımlılıkları azaltır ve iklim ile biyolojik çeşitliliğin korunmasına önemli bir katkı sağlar. Politikam; döngüsünün tüm aşamalarında döngüsel ekonomiyi güçlendirmeye yardımcı olmayı ve çevre korumayı çekici bir iş modeli haline getirmeyi amaçlıyor.”

IFAT’a büyük bir katılım sağlayan Mercedes Benz’in Özel Kamyonlar Başkanı Dr. Ralf Forcher ise fuar için; “belediye sektörü için dünyanın önde gelen ticaret fuarı olarak çok yönlü endüstri çözümlerimizi deneyimlemek için ideal bir platform sağlıyor,” şeklinde konuştu.

IFAT Münih; bir önceki etkinliğe kıyasla, Çin ve Rusya'dan gelen güçlü katılım eksik olsa da; 18 salonun tamamı ve Messe München'in açık alanının büyük bir bölümünü kaplayan toplam 260.000 metrekarelik bir alanda gerçekleşti. Konferans programında bilgilerini paylaşan 300'den fazla uzman yer aldı ve çok sayıda canlı gösteri ve rehberli çözüm turu yapıldı.  Oluşturulan Start-up alanında, 16 ülkeden 49 start-up bir araya getirildi. Avrupa'nın yanı sıra Japonya, Kanada, Güney Kore ve ABD'den 15 uluslararası ortak pavyon açıldı.

Çevre koruma alanında Türkiye’den dünyaya sunulan üstyapı uygulamaları, IFAT için 155 ülkeden gelen ziyaretçilerin beğenisini kazandı.

Atık yönetimi ve çevre teknolojileri alanında dünyanın en büyük fuarı IFAT’ta elektrikli ve hibrit araçlar öne çıktı.

IFAT’a katılan markalar, üstyapıda farklı aparatların uygulanmasına izin veren fırsatlarını sundu.

İş makineleri, çevresel faaliyetlerin en çok başvurulan ekipmanları durumunda.

Etiketler: , ,
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
MAİL BÜLTENİ ABONELİĞİ
Güvenlik Resmi
Mail adresinizi kaydederek en güncel haberlere kolayca ulaşabilirsiniz
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2024 Kargo Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (+90-212) 217 49 59 (Pbx) Faks : (+90-212) 211 62 77