• BIST 9724.5
  • Altın 2975.528
  • Dolar 35.0159
  • Euro 36.7713
  • İstanbul 11 °C
  • Ankara 4 °C

Demiryollarının Geleceği İstanbul’da Masaya Yatırıldı

Demiryollarının Geleceği İstanbul’da Masaya Yatırıldı
Yatırımlarla büyümeye devam eden demiryolları ve raylı sistemlerin geleceği, TÜV SÜD tarafından düzenlenen konferansta tartıştı.

Demiryolları, enerji ve inşaat gibi birçok sektörde, test, belgelendirme, gözetim, denetim ve eğitim hizmetleri sağlayan dünyanın önde gelen şirketlerinden TÜV SÜD,  ‘Türkiye’de Demiryolu Sektörünün Geleceği’ konulu sektörel buluşmayı düzenledi. İstanbul Üniversitesi, Demiryolları Düzenleme Genel Müdürlüğü (DDGM),  kamu ve özel sektörden çok sayıda katılımcının bir araya geldiği buluşmada, sektöre ait yeni düzenlemeler, dünyadaki yeni teknolojiler ve demiryollarının sorunları hakkında fikir alışverişi yapıldı.

Konferansta konuşan Almanya merkezli TÜV SÜD Rail Gmbh şirketinin CEO’su Klaus Bosch, Türkiye’de büyüyen demiryollarının, dünyanın ilgisini çektiğini belirterek, sektörün büyümesine uluslararası teknoloji ile  katkıda bulunmak istediklerini söyledi.

Bosch, “Dünyanın dört bir yanında faaliyetlerimiz var, sektörün en önemli önceliği emniyet ve güvenlik, biz güvenlik konusunda birikimimizi ve tecrübemizi Türkiye’ye aktarıyoruz ve aktarmaya da devam edeceğiz. Sektörün büyümesi için yatırımlar çok önemli ama yeni yatırımlar kadar, sonraki bakımları da çok önemli” şeklinde konuştu.

Almanya’da sahip oldukları teknolojik bilgileri Türkiye’ye aktarmak istediklerini belirten Klaus Bosch “Türkiye’de üniversitelerle iş birliğine gidip, personel eğiterek sektöre katılımlarını sağlamak istiyoruz,  bunun içinde Ankara ve Eskişehir uygun yerler olarak dikkatimizi çekiyor” dedi.

Özsezer: “10-15 yıllık dönemde demiryolu sektörünün hızla geliştiğine şahit olacağız”

Türkiye’de demiryollarının modernizasyonunun, hem zorluklar hem de fırsatlarla dolu çok önemli bir süreç olduğunu söyleyen TÜV SÜD Türkiye CEO’su Hakan Özsezer, “1950’lerden bu yana uzun süre ihmal edilmiş demiryollarının, son dönemde, hak ettiği ilgiyi görmekte olduğunu memnuniyetle izliyoruz. Türkiye, demiryolları sektörünün gelişiminde önemli bir kavşak noktasında. Önümüzdeki 10-15 yıllık dönemde demiryolu sektörünün hızla geliştiğine şahit olacağız. TÜV SÜD’ün demiryolu sektöründeki 50 yıllık tecrübesi, bu süreçte karşılaşılabilecek problemlerin aşılması sürecine değer katacaktır. TÜV SÜD olarak, Türkiye’de güvenli, efektif ve sürdürülebilir bir demiryolu sektörü oluşumuna katkı sağlamayı hedefliyoruz” açıklamasını yaptı.

Bireylerin ve ürünlerin, istenilen yere güvenli bir şekilde ulaştırılması, konferansta konuşulan en önemli konulardan olurken, sektörün gelişimindeki dört önemli unsur olarak,  güvenilirlik, erişilebilirlik, bakım kolaylığı ve emniyet öne çıktı. TÜV SÜD, demiryolu üreticilerine, operatörlerine ve kamu kurumlarına bu kriterleri sağlamaları için yardımcı olurken, TÜV SÜD’ün deneyimli uzmanları, hızlı tren, metro, hafif metro ve geleneksel demiryolları alanlarındaki bütün müşterilerinin teknik destek, mühendislik, kontrol, sertifikasyon ve eğitim ihtiyaçlarını işin başından sonuna kadar karşılayabiliyor.

Türkiye’de, 2023'e kadar ulaştırmaya yapılacak 350 milyar dolarlık yatırımın, 45 milyar dolarlık kısmının demiryollarına tahsis edilmesi planlanıyor. 2023'e kadar 3 bin 500 kilometre yüksek hızlı, 8 bin 500 kilometre hızlı ve bin kilometre konvansiyonel olmak üzere 13 bin kilometre demiryolu yapılacak olması sektörel buluşmanın önemini artırıyor.

Demiryollarının Geleceği İstanbul’da Masaya Yatırıldı

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
MAİL BÜLTENİ ABONELİĞİ
Güvenlik Resmi
Mail adresinizi kaydederek en güncel haberlere kolayca ulaşabilirsiniz
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2024 Kargo Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (+90-212) 217 49 59 (Pbx) Faks : (+90-212) 211 62 77