• BIST 9771.16
  • Altın 2725
  • Dolar 33.9708
  • Euro 37.6168
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 20 °C

DFDS Oslo-Frederikshavn-Kopenhag Hattını Gotlandsbolaget'e Satacak

DFDS Oslo-Frederikshavn-Kopenhag Hattını Gotlandsbolaget'e Satacak
DFDS, Norveç-Danimarka mini kruvaziyer rotasını 400 milyon Danimarka Kronu karşılığında İsveçli Gotlandsbolaget'e satacak.

DFDS, Norveç ve Danimarka arasındaki mini kruvaziyer rotasını 1865 yılında kurulmuştur ve İsveç'in en eski yolcu taşımacılığı yapan denizcilik şirketi Gotlandsbolaget'e satıyor. Bu stratejik karar, DFDS'nin yük, yolcu taşımacılığı ve lojistik alanlarındaki ana faaliyetlerine daha fazla odaklanmasını sağlarken, kruvaziyer güzergahının gerekli yatırımları alarak daha da gelişmesine olanak tanıyacak. Satış bedeli yaklaşık 400 milyon Danimarka Kronu olarak belirlendi.

DFDS’den yapılan açıklamada Oslo, Frederikshavn ve Kopenhag (OFC) arasındaki hattın Gotlandsbolaget'e satılacağı duyuruldu. Satış kapsamında, güzergahta kullanılan iki gemi, liman anlaşmaları ve terminal ekipmanları da yer alıyor. Ayrıca, satışın bir parçası olarak rota operasyonları ve destek fonksiyonlarındaki yaklaşık 800 çalışan da Gotlandsbolaget'e transfer edilecek.

DFDS CEO'su Torben Carlsen, “Bu rota bizim tarihimizin ve mirasımızın bir parçasıdır ve rota için yeni bir ev bulduğumuzu ve birçok değerli meslektaşımıza veda edeceğimizi büyük bir üzüntüyle öğrenmiş bulunuyoruz. Herkes için en iyi yolun bu olduğuna karar verdik. Yıllar içinde önemli ölçüde büyüdük ve geliştik. Rota, ileriye dönük stratejilerinin temel bir parçası olarak kruvaziyer deneyimi olan bir sahibin elinde olmayı hak ediyor. Gotlandsbolaget ile yaptığımız anlaşma için mutluyuz” ifadelerini kullandı.

OFC rotası, Norveç ve Danimarka arasında her yıl 700 binden fazla yolcu taşıyan önemli bir kruvaziyer deneyimi sunmakta. Bu rota, Gotlandsbolaget'in stratejik odağına mükemmel bir şekilde uyum sağlıyor diyen Gotlandsbolaget CEO'su Håkan Johansson, “Bu işte büyük bir potansiyel görüyoruz. Rota bugün iyi bir performans sergiliyor ve yeni iş arkadaşlarımızla birlikte hem sürekliliği sağlamak hem de geliştirmek için çalışacağız. Bu, yolcu taşımacılığında genişlemeye yönelik stratejik yönelimimizde bir başka adımdır” dedi.

Ekim 2024'te tamamlanması planla satış ile DFDS, lojistik ve yolcu taşımacılığındaki ana faaliyetlerine odaklanmasını artıracak ve OFC rotasının Gotlandsbolaget tarafından geliştirilmesi için gerekli yatırımları almasını sağlayacak. Bu stratejik adım, DFDS ve Gotlandsbolaget'in gelecekteki başarılarını şekillendirecek önemli bir gelişme olarak değerlendirilmekte.

Etiketler:
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
MAİL BÜLTENİ ABONELİĞİ
Güvenlik Resmi
Mail adresinizi kaydederek en güncel haberlere kolayca ulaşabilirsiniz
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2024 Kargo Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (+90-212) 217 49 59 (Pbx) Faks : (+90-212) 211 62 77