• BIST 9636.12
  • Altın 2930.278
  • Dolar 34.6515
  • Euro 36.3536
  • İstanbul 7 °C
  • Ankara -4 °C

Emre Yenal: “İntralojistik Bileşenler Gitgide Akıllılık Üzerine Yapılandırılıyor”

Emre Yenal: “İntralojistik Bileşenler Gitgide Akıllılık Üzerine Yapılandırılıyor”
Türkiye’de intralojistik sektörünün 2023 yılına kadar 2 milyar dolar pazar hedefine ulaşma beklentisinden söz ederek 2014 yılı için ise ihracat hedefini yaklaşık 400 milyon dolar olarak açıklayan Kardex Remstar Türkiye’den Sorumlu Satış Direkt


Türkiye’de intralojistik sektörünün 2023 yılına kadar 2 milyar dolar pazar hedefine ulaşma beklentisinden söz ederek 2014 yılı için ise ihracat hedefini yaklaşık 400 milyon dolar olarak açıklayan Kardex Remstar Türkiye’den Sorumlu Satış Direktörü Emre Yenal, bu anlamda fabrika içi depolama, raf sistemleri ve enerjinin fabrika içi dağıtımı konusunun da ayrıca önem kazandığını söyledi.

 

İntralojistik sektörünün verimlilik, kalite gibi faktörler üzerindeki etkilerinden söz ederken, “Artık firmaların akıllı çözümler ve sistemler sunarken rekabet baskısı ve maliyet baskısı altında verimlilik oluşturmak zorunda oldukları bir dönemdeyiz. Bu nedenle firmaların ürünün nereye konması gerektiği, hangi işlemlerden geçeceğini gibi konuları önceden bilmesi gerekiyor. Mesela havaalanlarında bagajlarda hangi valizlerin nereye yönlendirilmesi gerektiği önceden bilinmeli. Bu noktada intralojistik bileşenler gitgide akıllılık üzerine yapılandırılıyor. Bu sayede fabrikalarda daha gelişmiş sistemler oluyor” diyen Yenal, intralojistiğin üretimden montaja kadar önemli bir rol oynadığını söyledi.

 

İmalat sektörü için intralojistiğin oldukça önemli olduğunun altını çizen Yenal, işletmelerin, ürünlerini paketleyip, yükleyip satın almacılara ulaştırmak için gerçekleştirdikleri süreçleri en iyi şekilde organize edebildikleri intralojistiğin karlılık getirdiğini belirtti.

 

“Gelecekte en önemli gereksinim, yüksek derecede esneklik ve çevre dostluğu sunmak olacak”

 

İntralojistik sektöründeki temel trendlere de değinen Emre Yenal, şunları söyledi: “Lojistik sistem modüllerinin arttırılmış entegrasyonu, çevre ve emniyet konuları artan önemi sahip. Forklift üreticileri ve malzeme taşıma sistemleri tedarikçileri için enerji etkinliği üzerinde bir yoğunlaşma var. Gelecekte intralojistik çözümler için en önemli gereksinim, yüksek derecede esneklik ve çevre dostluğu sunmak olacak. Üreticiler alternatif, enerji tasarrufu sağlayan işletim teknolojilerini sunuyorlar. Robotlar intralojistikte sürekli daha fazla fonksiyon devralıyorlar. Şimdi paletler üzerinde hareket ettirme ve paletler üzerinden indirme fonksiyonları yanında, yükleme ve boşaltma işlemlerini üstlenebiliyor.”

 

Birçok sektörün otomatik lojistik sistemlerinin bir gereklilik olduğunun farkında olduğunu ifade eden Yenal, taleplerin bu yönde sürekli arttığını vurgularken, günümüzde Türkiye’de bu tür sistemleri kullanımına en yoğun talep eden sektörler arasında otomotiv, ilaç, hızlı tüketim malzemeleri, boya sanayi, tekstil, inşaat malzemeleri gibi sektörleri sıraladı.

 

“Kardex Remstar’da yeni ürün ve inovasyon hiç bitmez”

 

Şirketlerin depolama isteklerine uygun çözümler üreten Kardex Remstar’ın Türkiye’de geçen yılı yüzde 100 büyüme ile kapatarak bütçe hedeflerinin de yüzde 21 önüne geçtiğini açıklayan emre Yenal, 2013’te 80 adet otomatik dikey depolama sistemi satan Kardex Remstar Türkiye’nin, 2014’te bu sayıyı 100’e çıkarmayı hedeflediği bilgisini verdi.

 

2014 yılı için projelerden de söz eden Yenal, “Kardex Remstar’da yeni ürün ve inovasyon hiç bitmez. Bizim geçen sene Avrupa’da lanse ettiğimiz ve ‘Special Applications’ diye adlandırdığımız otomasyonlu sipariş toplama sistemimiz sanırım Türkiye’de de ilgi çekecek. MEGAMAT diye bilinen dikey karusel ünitemizin yeni versiyonu olan RS180’i piyasaya sürdük. RS180 özellikle ecza depoları, optik ya da hafif ürünler için çok cazip bir depolama ünitesi. Bu ürünlerimizin yanı sıra 1000 kg taşıma kapasiteli Shuttle XP 1000 modelimizide müşterilerimizin kullanımına sunduk.  Bu yıl İzmir’de bir müşterimize sattığımız makinemiz, 21 metre yüksekliğinde ve 46 metrekare alan üzerinde tam 525 ton taşıma kapasitesine sahip. Müşterimizin tabanda 800 metrekarede stokladığı ürünleri, yüzde 94 verimlilik sağlayarak 46 metrekarede stoklatacağız. Ayrıca online ve ontime stok kontrolü de sunmuş olacağız. Sanırım 2014’ün en heyecanlı projesi bu olacak” diye konuştu.

 

Yüzde 80’e varan alan tasarrufu

 

Sundukları ürünlerin avantajlarına da kısaca değinen Kardex Remstar Türkiye’den Sorumlu Satış Direktörü Emre Yenal, çift tabla özelliği ile zaten hızlı olan makinaların ürün getirme süresini yarıya düşürerek avantaj sağladığını kaydetti. Ayrıca kullanıcı atama özelliği sayesinde kullanıcı adı ve şifresiyle sadece atanan kişilerin sisteme erişim sağlayabildiğini hatırlatan Yenal, “Bunun dışında ürünlerimizde güvenlik kapısı mevcut. Kardex Remstar çözümleri kullanıcılarına yüzde 80’e varan alan tasarrufu sağladığı için neredeyse kendi maliyetini, alan tasarrufuyla dahi ödeyebilen bir çözüm. Bunun yanı sıra sistemlerimiz ‘Ürün, İnsan, Gider’ mantığında çalıştığı için de yüzde 60’a varan işçilik verimlilikleri de sağlıyor. Tabii Kardex yazılımları da bu verimi arttıran hatta katlayan özellikler sunuyor. Kısaca tek bir yatırım ile hem daha az alanda stoklama yapabiliyor, hem siparişlerinizi daha az iş gücüyle ya da daha az zamanda tamamlayabiliyor, hem de eş zamanlı stok kontrolü sağlıyoruz” açıklamasını yaptı.


23 Haziran 2014

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
MAİL BÜLTENİ ABONELİĞİ
Güvenlik Resmi
Mail adresinizi kaydederek en güncel haberlere kolayca ulaşabilirsiniz
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2024 Kargo Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (+90-212) 217 49 59 (Pbx) Faks : (+90-212) 211 62 77