• BIST 9367.77
  • Altın 2952.122
  • Dolar 34.4839
  • Euro 36.1941
  • İstanbul 7 °C
  • Ankara 12 °C

eTA KOBİ’leri ve Kamyoncuları Elektronik Ortamda Buluşturdu: Günlük 200 Araca Ulaştı

eTA KOBİ’leri ve Kamyoncuları Elektronik Ortamda Buluşturdu: Günlük 200 Araca Ulaştı
Borusan Holding tarafından 4 yıl önce sunulan eTA, 35 bini aşkın kamyoncu esnafı ve 6 binin üzerinde yük sahibi KOBİ’ye hizmet verir hale geldi.

Borusan Holding şirketlerinden, yeni nesil taşımacılık modeli Elektronik Taşımacılık Ağı (eTA), 4 yıl içerisinde 35 bini aşkın kamyoncu esnafı ve 6 binin üzerinde yük sahibi KOBİ’ye ulaşmayı başardı. İşe SMS atarak başladıklarını, mobil teknolojilerin gelişmesiyle hizmet sürecini teknoloji ile bütünleştirdiklerini belirten eTA Genel Müdürü Hamdi Erçelik, düzenlenen bir toplantıyla basın mensuplarıyla bir araya geldi

Türkiye’nin nakliye anlamında çok büyük bir pazar olduğunu söyleyen Hamdi Erçelik, “800 bin araç parkı olan bir ülkeyiz. Bu araçların 300 bini ticari faaliyet yapıyor. Rakamlar bize sektörün önünün ne kadar açık olduğunu gösteriyor” dedi. eTA olarak günlük 200 araç çıkışı yaptıklarını açıklayan Hamdi Erçelik, aylık ortalama yüzde 15 büyüme ile yola devam edeceklerini bildirdi. Günlük 500 ile 1000 araç çıkışına ulaştıklarında, belirledikleri hedefe de ulaşmış olacaklarını kaydeden Hamdi Erçelik, “Bu yılsonu için 20 milyon dolar ciro öngörüyoruz. Bu rakam geçen yılki ciromuzun neredeyse 3 katı kadar. Aylık yüzde 15 büyümemiz, hedefimizin tutacağı ile ilgili de bize olumlu sinyaller veriyor” dedi.

Türkiye pazarında 300 bin ticari araç bulunduğunu ve bu araçların yüzde 10’luk kısmına ulaştıklarını açıklayan Hamdi Erçelik, yıl sonuna kadar 10 bin kamyoncu esnafını daha eTA sistemine dahil edeceklerini bildirdi. Türkiye içi yük taşımacılık hacminin 10 Milyar olduğu hesap edildiğini hatırlatan Erçelik,  yıllık 100-200 milyon dolara ulaştıkları zaman bu işin tam olarak kabul gördüğünü söyleyebileceklerini kaydetti.

“Bizi rakiplerimizden ayıran en büyük özelliğimiz SMS ile teknolojiyi aynı anda hizmet olarak sunabilmek. Bu özelliğimiz ile dünyanın ilk elektronik taşımacılık şirketi oluyoruz” dedi. Nakliye sektörüne inovatif bir hizmet ürettiklerini de belirten Hamdi Erçelik, sektörü dijitalleştirerek aracıları ortadan kaldırdıklarını, bu sayede KOBİ’ler ile kamyoncuların maliyetlerini düşürdüklerini bildirdi.

KOBİ’lere ve Kamyoncuya Kurumsal Güvence

Uzun vadeli kontrat yapmayan KOBİ’lerin taşımacılık ihtiyaçlarında kurumsal güvenceye duydukları istekle vermeye başladıkları hizmetin geliştiğini ancak gidilecek çok mesafe olduğunu açıklayan Erçelik, “Bu sistemi oluştururken en iyiyi bulmak için pek çok yol denedik. SMS ile başlayan süreçte, araçlara özel donanımlar ve tablet kullanımını denedik. Ancak hızla gelişen akıllı telefon teknolojisi bu sürecin olgunlaşmasında etkili oldu” dedi.

Kamyoncunun en büyük sorunu olan yüksüz dönüş sorununu çözdüklerini kaydeden Erçelik, şunları söyledi: “Bu sistem, zaman ve verim kaybını da azaltan bir çözüm olarak özellikle güvenilir kamyoncu esnafı için önemli bir iş seçeneği haline geliyor. Bir Anadolu şehrinden başka bir şehre yük taşıyan kamyoncu esnafı, sistemimiz içinde o şehirden tekrar aracı dolu olarak yola çıkıyor ve ödemesinin Borusan garantisi altında olduğunu biliyor.”

eTA Türkiye Yollarında

eTA Genel Müdürü Hamdi Erçelik

eTA’nın “Hayatı Yollarda Geçenler İçin Yollardayız” sloganıyla yeni bir etkinlik başlattıklarını da açıklayan Erçelik, “13 şehir ve 24 farklı noktada 5.000 kamyon ve tır şoförüne ulaşmayı hedeflediğimiz “Yol Arkadaşım eTA” isimli etkinliklerimizde bir yandan sistemimizi tanıtıp, diğer yandan da keyifli yarışmaların yer aldığı aktiviteler gerçekleştireceğiz. Kamyon ve tır şoförlerimiz bizim çözüm ortaklarımız ve onlara faydalı olabilmek adına etkinliğimizde spor eğitmenleri de bize eşlik ediyor olacak. Spor eğitmenleri, şoförlerimize araç kullanırken doğru beden duruşlarını ve uzun yol sonrası yorgunluk, uykusuzluk hallerinde yapabilecekleri pratik spor hareketlerini anlatacaklar. Etkinliğimiz Ağustos ve Eylül ayları süresince İstanbul’dan başlayarak sırasıyla Kocaeli, Adapazarı, Düzce, Bolu, Ankara, Eskişehir, Kütahya, Afyon, Uşak, Balıkesir, Bursa ve İzmir’de düzenlenecek” şeklinde konuştu.

Sistem Nasıl Çalışıyor?

eTA KOBİ’leri ve Kamyoncuları Elektronik Ortamda Buluşturdu: Günlük 200 Araca Ulaştı

Kamyonların sürekli hareket etmelerini sağlayacak iş fırsatları yaratarak kaynak (zaman ve para) tasarrufu sağlıyor. Sağladığı tasarrufu KOBİ’lere maliyet avantajı olarak sunuyor. Bu avantaja dinamik fiyatlama alt yapısı ile desteklenmiş online web sitesi üzerinde hızlı fiyatlama kolay satınalma ile yalın bir süreçle hemen ulaşılmasını sağlıyor. Diğer bir deyişle, KOBİ’ler hiçbir ücret ödemeden yüklerini taşıyacakları güvenilir, sigortalı, 7/24 izlenebilen bir nakliye hizmetini en iyi fiyata alıyor. Ücretsiz olarak eTA üyeliğine katılan kamyoncu esnafı da ödemelerini zamanında, güvenli bir şekilde ve istedikleri noktalardan alıyor. Ayrıca dönüş yükü planlaması yapılması; hatta daha yoldayken eTA mobil uygulaması üzerinden bir sonraki işlerini tercih ederek düzenleyebilmeleri gibi kolaylık getiren hizmetlerden de faydalanıyor.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
MAİL BÜLTENİ ABONELİĞİ
Güvenlik Resmi
Mail adresinizi kaydederek en güncel haberlere kolayca ulaşabilirsiniz
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2024 Kargo Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (+90-212) 217 49 59 (Pbx) Faks : (+90-212) 211 62 77