• BIST 9685.49
  • Altın 2813.908
  • Dolar 33.8863
  • Euro 37.5669
  • İstanbul 24 °C
  • Ankara 20 °C

Havayolu Taşımacılığında E-ticaretin Büyümesi ve Kızıldeniz Gerilimi Talebi Artırdı

Havayolu Taşımacılığında E-ticaretin Büyümesi ve Kızıldeniz Gerilimi Talebi Artırdı
Küresel ticaretin canlanması ve e-ticaretin büyümesi, havayolu taşımacılığına olan ilgiyi artırdı. Globelink Ünimar CEO’su Fatih Baş, Kızıldeniz geriliminin bu talebi yükselttiğini ve havayolu taşımacılığının büyüme potansiyelini ortaya koyduğunu belirtti

E-ticaret sektöründeki yükselişin artmasıyla canlanan küresel ticarette taşımacılık faaliyetleri önemli rol oynuyor. Özellikle hızlı ve güvenilir teslimatın kritik olduğu sektörler için vazgeçilmez bir seçenek haline gelen havayolu taşımacılığı ise sunduğu avantajlardan dolayı büyük talep görüyor. Havayolu taşımacılığı hızlı ve güvenli bir taşıma alternatifi sunarken, ülkeler arası ticareti de kolaylaştırıyor.

E-ticaret sektörünün yarattığı talebin yanı sıra Kızıldeniz’deki gerilimin de havayolu taşımacılığını ön plana çıkardığını vurgulayan Globelink Ünimar İcra Kurulu Başkanı Fatih Baş, “Geçtiğimiz dönemde dünya ticaretinin yaklaşık yüzde 13’ü Süveyş Kanalı üzerinden gerçekleşiyordu. Gerilimin etkisiyle beraber bu güzergahı kullanan gemilerin çok büyük çoğunluğu rotasını değiştirerek farklı taşıma alternatiflerine yöneldi. Havayolu taşımacılığı, bu tür zorluklarla başa çıkmak için oldukça etkili bir yöntem ancak maliyetlerin yüksek olması ve yük taşıma kapasitelerinin diğer taşıma yöntemlerine göre kısıtlı olması bazı dezavantajları da beraberinde getiriyor” dedi.

Havayolu taşımacılığındaki artan talebi değerlendiren Baş, “Özellikle e-ticaretin hızla büyümesi, lojistik sektöründe yeni dinamikler oluşturdu. Yüklerinin hızlı ve güvenli bir şekilde ulaşmasını isteyenler diğer taşıma alternatiflerinin yerine havayolu taşımacılığına olan talebi artmasında etkili oldu. Ayrıca, son zamanlarda meydana gelen olaylar ve artan maliyetler de birçok şirketi daha esnek ve hızlı lojistik çözümleri aramaya yöneltti. Havayolu taşımacılığında artan talep, sektördeki büyüme potansiyelini gözler önüne seriyor. Globelink Ünimar olarak, bu talebi karşılamak ve müşterilerimize en iyi hizmeti sunmak için çalışmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

Havayolu Taşımacılığında E-ticaretin Büyümesi ve Kızıldeniz Gerilimi Talebi Artırdı

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
MAİL BÜLTENİ ABONELİĞİ
Güvenlik Resmi
Mail adresinizi kaydederek en güncel haberlere kolayca ulaşabilirsiniz
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2024 Kargo Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (+90-212) 217 49 59 (Pbx) Faks : (+90-212) 211 62 77