Her ne kadar firmalara ekonomik anlamda fayda sağlasa da intermodal taşımacılık özellikle çevre ve doğaya büyük avantajlar sunuyor.
Intermodal taşımacılık; düşük maliyet avantajı yanında verimli ve çevre dostu yaklaşımı nedeniyle de tercih edilen bir taşımacılık şekli haline geldi. Birçok Türk lojistik firması Türkiye-Avrupa hattında yeni intermodal hatlar geliştirmek için çalışmalar yürütüyor. RO-RO hatları, İstanbul ve Çanakkale Boğazları geçiş projeleri, TRACECA Taşımacılık Koridoru, Bakü-Tiflis-Kars Hattı, İpek Rüzgarı Blok Tren Projesi ve benzeri projelerin tamamlanmasıyla birlikte Türkiye intermodal taşımacılığında önemli bir merkez haline geldi.
Intermodal taşımacılıkta hangi taşıma yöntemlerinin kullanılması gerektiği taşınacak malın içeriği ve kapasitesinin yanı sıra farklı birçok etkene de bağlıdır. Mümkün olan en uygun maliyetli ve en hızlı taşıma yöntemlerinin tercih edilmesi, firmaların kazancını doğrudan etkilemektedir. Bununla birlikte taşınacak malın mevsim şartlarından etkilenmemesi gibi etkenler de taşınan malın içeriğine göre değişiklik gösteriyor.
Şirketler, navlun maliyetlerini ve karbon ayak izlerini azaltmanın yeni yollarını değerlendirirken, uzun mesafeli yükleri taşıma noktasında, alternatif nakliye modu seçeneklerini artık daha fazla göz önünde bulundurmak zorunda kalıyor. Bu noktada en başarılı seçeneklerden biri olan intermodal taşımacılığın maliyet düşürücü ve çevreci özellikleri her geçen gün daha fazla şirketin kendisine yatırım yapmasını sağlıyor.
KargoHaber Dergisi olarak bu ayki sayımızda “Intermodal Taşımacılıkta Yeni Trendler” konusunu ele aldık ve firmalarının intermodal taşımacılığa yönelik ne gibi hizmetler sunduğunu ve hizmet esnasında ne gibi kriterlere önem verdiğini konuştuk.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.