• BIST 9685.49
  • Altın 2813.908
  • Dolar 33.8863
  • Euro 37.5669
  • İstanbul 25 °C
  • Ankara 22 °C

PepsiCo Türkiye, Arkas Rail ile Elektrikli Trenle Gıda Taşımacılığına Başladı

PepsiCo Türkiye, Arkas Rail ile Elektrikli Trenle Gıda Taşımacılığına Başladı
PepsiCo Türkiye, Arkas Rail iş birliğiyle Tarsus ve Suadiye fabrikaları arasında elektrikli trenle gıda taşımacılığına başladı.

Bu yenilikçi adımla, karbon salımını yüzde 83 oranında azaltarak Türkiye'de ilk kez hızlı tüketim sektöründe elektrikli tren kullandı.

PepsiCo Türkiye, Arkas Rail iş birliğiyle Tarsus ve Suadiye fabrikaları arasında elektrikli trenle gıda ürünü sevkiyatına başladı ve Türkiye’de ilk defa elektrikli tren kullanarak hızlı tüketim sektöründe gıda taşımacılığı gerçekleştiren şirket oldu. Bu iş birliğiyle PepsiCo, karayolu taşımacılığına göre karbon salımını yüzde 83 oranında azaltarak sürdürülebilir yaşama katkıda bulunuyor.

PepsiCo Türkiye Genel Müdürü Evrim Şen, “PepsiCo Türkiye olarak iklim değişikliğinin etkilerini en aza indirmek ve sıfır karbon hedefine ulaşarak daha sürdürülebilir bir yaşam oluşturmak için var gücümüzle çalışıyoruz. Yenilenebilir ve temiz enerji kaynaklarına dayalı yatırımlarımızla bu konuda Türkiye’de öncü şirketlerden biri olarak, taşımacılıktaki karbon salımlarını azaltmak için elektrikli araç filolarımızı büyütmeye devam ediyoruz. Şimdi de elektrikli trenlerle gıda taşıması yapmaya başladık. Bu uygulama Türkiye’de bir ilk. Yiyecek ürünlerimizi elektrikli tren ile taşıyarak, taşımacılık kaynaklı karbon salımını ciddi şekilde azaltacağız. Karayolu taşımacılığına göre karbon salımını yüzde 83 oranında azaltan bu projede emeği geçen tüm çalışma arkadaşlarıma teşekkür ederim” dedi.

PepsiCo Türkiye, Arkas Rail ile Elektrikli Trenle Gıda Taşımacılığına Başladı

Arkas Rail Genel Müdürü Hamit Gökmen, “Arkas Rail olarak, Avrupa Yeşil Mutabakatı ile uyumlu sürdürülebilir ulaşım çözümlerine odaklanmaktayız. Karbon ayak izini azaltmak ve sürdürülebilir lojistiğe katkıda bulunmak amacıyla demiryolu hizmetlerini genişletiyor ve optimize ediyoruz. 2025 yılı Nisan ayında teslim alacağımız 5 adet elektrikli dual lokomotiflerimizle de paydaşlarımıza daha geniş operasyonel çözümler üreteceğiz. Global bir marka olan PepsiCo ile karbon ayak izini azaltmaya yönelik bu iş birliğini önemsiyoruz. PepsiCo gibi büyük şirketlerin demiryolu taşımacılığını tercih etmesi, çevresel duyarlılık ve sürdürülebilirlik açısından diğer şirketlere de ilham verecektir” şeklinde konuştu.

İlk sevkiyat kapsamında, Mersin’in Akdeniz ilçesindeki fabrikasından konteynerler elektrikli trene yüklenip Kocaeli’ndeki PepsiCo Suadiye fabrikasına teslim edildi, ardından da Suadiye-Tarsus yönünde taşıma gerçekleştirildi. Gidiş-dönüş olarak toplam bin 600 km’yi aşan bu güzergahta, aynı yük 1 TIR ile taşındığında 950 kg’lık karbon CO2 salımı gerçekleşirken, elektrikli tren ile taşındığında bu değer 160 kg’a düşüyor.

Bu proje ile bugüne kadar sadece yolcu ve çeşitli yük taşıyan elektrikli trenler, ilk defa gıda taşımacılığında kullanılmış oldu. PepsiCo Türkiye'nin sürdürülebilirlik hedeflerine büyük katkı sağlayan bu adım, şirketin pozitif değer zinciri oluşturma ve karbon salımını azaltma çabalarının önemli bir parçasını oluşturuyor.

Etiketler:
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
MAİL BÜLTENİ ABONELİĞİ
Güvenlik Resmi
Mail adresinizi kaydederek en güncel haberlere kolayca ulaşabilirsiniz
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2024 Kargo Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (+90-212) 217 49 59 (Pbx) Faks : (+90-212) 211 62 77