• BIST 10031.5
  • Altın 3122.37
  • Dolar 35.6224
  • Euro 36.9823
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 10 °C

Satko Satışlarını Yüzde 30 Artırdı

Satko Satışlarını Yüzde 30 Artırdı

Taşımacılık ve lojistik sektöründe faaliyet gösteren firmalara filo yönetim sistemi sunan Satko Teknoloji, geçtiğimiz yıl satışlarını yüzde 30 oranında artırdı. Bu yıl içerisinde de Satko bünyesine dahil olan yeni firmalarla gelişimini sürdüren firma, yine yüzde 30oranında bir büyüme ile yıl sonuna yaklaşık 7 bin araca ulaşmayı hedefliyor. Satko ayrıca şehirlerarası taşımacılık yapan küçük veya büyük araç filolarına yönelik bir sistem olan Simtracs Projesi’ni tamamlayarak satışına başladı.

Satko’nun yıllardır takım ruhu ile birarada çalışan yönetici ekibinden Satko Meral, Doruk Ata Vural ve Şaban Ulusoy ile dergimiz KargoHaber için bir söyleşi gerçekleştirdik.

1993 yılında kurulan Satko’nun yaklaşık 13 yıldır taşımacılık sektörüne hizmet verdiğini, 1995 yılından bu yana Şaban Ulusoy, Doruk Ata Vural ile birlikte çalışmalarını başarıyla götürmeye devam ettiklerini kaydeden Satış ve Pazarlama Müdürü SatkoMeral; tek başına bir ürünün ya da ekibin iyi olmasının yeterli olmadığını, bunların biraraya gelmesiyle birlikte başarılı olunabileceğini belirtti. Satko Meral ayrıca Satko Teknoloji Genel Müdürü Nedim Çelebiler ve Mobil Sistemler Direktörü Tezer Ünal’ın önemli katkıları ile yola devam ettiklerini önele vurguladı.

Geçtiğimiz yıl hakkında kısa bir değerlendirme yapan ve ürünlerle ilgili bilgiler veren Satko Meral,  

“Geçtiğimiz yıl çok başarılı bir yıldı. Biz Euteltracs ile pazarda çok iddialı ilerleyen bir firmayız. Ayrıca SpaceChecker isimli mesaj kullanılmayan bir ürünümüz bulunuyor. Geçtiğimiz yıl Euteltracs ile SpaceChecker birleşti. Satışlarımız da yüzde 30 oranında arttı.” şeklinde açıklama yaptı.  

Mevcut GSM altyapısını kullanarak ses, veri ve faks haberleşmesini sağlayan ve şehir içinde kullanılacak olan Simtracs Araç Takip Sistemi Projesi’ni tamamladıklarını ve projenin satış ve montajlarının başladığını açıklayan Satko Meral, bu yıl içerisinde bünyelerine birçok yeni firma eklediklerini ve yeni müşterileri ile birlikte sistem kurdukları araç sayınsın 5 bin 200’e ulaştığını söyledi. Satko Meral, yıl sonuna kadar bu rakamın 7 bine çıkmasını beklediklerini belirtirken, hedeflerinin çok fazla müşteri olmadığını az, öz işi bilen müşteriler ile çalışmak istediklerinin altını çizdi.

Intercombi (ICL), Mertur, Mersinler, Erhanlar, Birkart, Hilal Transport, Örtaş, İlkgün, Ceran nakliyat, Kadir Demir, Eban Nakliyat, Sönmez Bustaş, Terra, Profreight, Turtrans gibi taşımacılık yapan firmaların Satko’nun bünyesine yeni katıldığını açıklayan Satko Meral; Türker Uluslararası Nakliyat ile de işbirliklerinin yakın zaman içinde başladığını bildirdi.

Satko, ürünlerinin üzerine çok fazla servis katıyor

Üniversite yıllarında Satko ile tanışan ve resmi olarak 1998 yılından bu yana Satko’da çalışan Satış ve Proje Müdürü Doruk Ata Vural ise, “O zaman ürünlerimiz arasında sadece Euteltracs vardı. Yaklaşık 950 araçta Euteltracs Sistemi kullanılıyordu. Bugün bu rakam 5 bin 200 adede ulaştı.” dedi.

Zaman zaman sundukları çözümleri taşımacılık şirketlerine anlatmakta zorlandıklarını belirten Vural, şöyle devam etti: “Satko’nun sunduğu çözümler sayesinde maliyetlerini daha aşağıya çekebileceklerini anlatmaya çalışıyoruz. Taşımacılık, sürekli gelişen bir sektör olduğu için de büyüyen firmalar yoğun rekabet ortamında maliyetlerini aşağıya çekerek müşterilerime hizmet vermesi gerektiğini anladıklarında teknoloji yatırımlara ihtiyaç duyuyorlar.”

Satko’nun ürünlerinin üzerine çok fazla servis kattığını açıklayan Vural, geliştirilen Maptracs araç takip ve filo yönetimi yazılımı ile araç takibinden ziyade filonun daha verimli kullanılabilirliğinin sağlandığını belirtti. Bu ürünün şoför performans ve araç performans raporları da sunduğunu vurgulayan Vural, uluslar arası nakliyecilerin araçlarındaki bilgileri merkezdeki filo yönetim yazılımından takip edebildikleri bir ürün geliştirdiklerini de kaydetti. Vural, “Yeni çıkan AB kanunları; bir aracın ne kadar durduğu ve ne kadar yol aldığı bilgisine çok önem veriyor. Nakliyeciler belli limitleri aşarlarsa büyük cezalar ödüyorlar. Bu ürünümüz ile bir aracın ne kadar yürüyüp durduğunu da görebiliyorlar. Son üç yıldır Webtracs altyapısını kullanarak geliştirdiğimiz diğer bir proje de oto taşıma yapan firmaların kendi bayilerine de hesaplardan şifre verip onlara gelecek olan oto taşıyıcıdaki araçların şasi numaraları, markaları, modelleri ve renkleri ile ilgili bilgi veriyor olmamız.” dedi.


Tüm nakliye firmalarına hitap edebilmek için yeni ürün olan SpaceChecker’ı 2004 yılından bu yana pazara sunduklarını söyleyen Vural, SpaceChecker ile sadece araçların römorklarının ya da konteynırlarının takibinin yapılabildiğini ifade etti. Bu ürünün çok güçlü olduğunu söyleyen Vural, bu sistemlerin veri aktarımının ve tüm haberleşmenin diğer alternatif sistemlerden farklı olarak uydu yoluyla yapılmasının bir avantaj olduğunu kaydetti.

Uydu yoluyla kapsama alanı gibi problemler yaşanmadığını, dünyanın neresinde olursa olun aracın takip edebildiğini ifade eden Vural, aylık sabit kullanım ücretleri olduğunu ve ayrı ülkelerde farklı tarife ödenmediğini açıkladı.

Temsilciliklerden de söz eden Vural, 2004 yılında ilk olarak Bursa bayi ile temsilcilik faaliyetlerine başladıklarını ve Bursa bayisinin aynı zamanda İzmir, Manisa, Denizli, Aydın bölgelerine de hizmet vermeye başladığını söyledi. Bunun dışında Adana, Antakya ve Mersin’de de tek bir firmanın hizmet verdiğini açıklayan Vural, satış temsilcilerine Satko bünyesinde eğitim verildiğini bildirdi.


Satko bünyesinde 1994 yılının bu yana hizmet veren Montaj ve Teknik Müdür Şaban Ulusoy ise 5 kişiden oluşan ekibiyle birlikte Türkiye’nin her tarafına hizmet götürdüklerini ifade ederek şöyle devam etti: “Biz teknik servis olarak haftanın altı günü 24 saat boyunca hizmet veriyoruz. Müşterimizin aracı o an neredeyse gidip montajını yapabiliyoruz. Aracın montajları, uygulamalar açısından farklı olduğu için montaj süreleri de değişiyor. Önceden yarım saatte montajı bitirebiliyorduk ama şimdi hız ve kilometre ölçeri bağladığımızda montaj bir saati buluyor. Montaj sonrasında sistem direk devreye giriyor.”

Müşterilerin ürünün uzun süreli kullanım için dikkat etmeleri gereken bazı noktalar olduğunu vurgulayan Ulusoy, araçlarda genellikle rüzgarlık olmadığını fakat rüzgarlık olduğu takdirde ürünün daha uzun ömürlü olacağının altını çizdi.  

Finans konusuna da değinen Ulusoy, “Genelde artık nakliye firmaları finansal kiralama yöntemi ile ürünleri satın alıyorlar. Nakliyecilerin yatırımlarını dana küçük oranlarda vadelere bölerek onların bu sistemlerden en ucuz şekilde faydalanmasını sağlıyoruz. Leasing yöntemi ile ilk günden itibaren firma kara geçirecektir.” diyerek sözlerini noktaladı.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
MAİL BÜLTENİ ABONELİĞİ
Güvenlik Resmi
Mail adresinizi kaydederek en güncel haberlere kolayca ulaşabilirsiniz
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2024 Kargo Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (+90-212) 217 49 59 (Pbx) Faks : (+90-212) 211 62 77