AirMark Büyümeye Devam Ediyor

Geçtiğimiz yıl arzın fazla talebin az olduğu havayolu kargo taşıma sektörü, 2005 yılının ilk yarısında Avro’ya geçişin de etkisiyle durgun bir dönem geçirmişti. İkinci yarıda toparlanmaya başlayan sektör herşeye rağmen eski gelişim hızına ulaşamadı. Havayolu şirketlerine hizmet veren AirMark Airline Marketing & Service ise tüm olumsuzluklara rağmen geçtiğimiz yılı büyüyerek tamamladı. Yeni projeler hayata geçiren ve genel karga satış acenteliğini yaptığı havayolu şirketi sayısını sürekli artıran Airmark, 2006 yılında da gelişimini sürdürüyor

2006’nın ilk çeyreğinde geçtiğimiz yıla oranla yüzde 40’lık artış

Geçtiğimiz yılın AirMark için büyümelerini sürdürdükleri iyi bir yıl olduğunu belirten  başlayan Airmark Yönetim Kurulu Üyesi Alper Arat, genel kargo satış acenteliğini yaptıkları havayolu sayısının 20’ye ulaştığını ve daha önce hizmet vermedikleri noktalara da ulaşmaya başladıklarını söyledi.

2005 yılının hava kargo sektörü açısından genel anlamda çok da verimli geçmediğini açıklayan Arat, çok fazla hizmet veren firma olduğunu, buna karşılık çok fazla kargo olmadığını ve gelirlerin düştüğünü ifade etti. Avro’ya geçişin de sektörü etkilediğini vurgulayan Arat, “Yılın ikinci yarısında biraz daha toparlanma oldu. Ancak döviz baskısı, hala hava kargo sektörünün büyümesini sınırlıyor. Normalde hava kargo sektörü yılda yüzde 5-10’luk büyüme sağlar ama döviz baskısıyla şu anda aynı seyrediyor.” dedi.

2006 yılına bakıldığında ise pazarda bazı değişiklikler görüldüğünü ve ulaşılan noktaların arttığını söyleyen Arat, geçtiğimiz yılın ilk çeyreğine oranla İngiltere satışlarının çok daha fazla arttığını, genel pazarda ise geçen seneye oranla bir düşüş yaşandığını kaydetti. Geçen sene çok düşmüş olan Amerika pazarında ise ihracat yüklerinde tekrar toparlanma var olduğunu ifade eden Arat; Güney Amerika, Afrika gibi yerlerin ise önceden daha az çalışılan ve az talep gelen yerler olduğunu şimdi ise bu noktalara talebin arttığını belirtti. Asya’da da ciddi bir artış olduğunun altını çizen Arat, Uzakdoğu’da özellikle Kore’nin bir numaralı nokta olduğunu açıkladı.

200 ülkeye hizmet

AirMark Airline Marketing & Service olarak Kore Havayolları, Variglog ve Olympic Havayolu şirketlerine de hizmet vermeye başladıklarını belirten Arat, personel sayılarını da artırarak 42’ye çıkarttıklarını söyledi. Yine geçtiğimiz yıl merkez ofislerini daha büyük bir yere taşıdıklarını ve yazılımlarını tamamladıklarını ifade eden Arat; rezervasyon, ön muhasebe, raporlama, uçuş takibi gibi konuları bu yazılım ile yaptıklarını açıkladı. 200 ülkeye hizmet verebildiklerini vurgulayan Arat, “Birçok havayolu şirketi ile hala temas halindeyiz. Havayolu şirketlerinden gelen talep doğrultusunda temsil ettiğimiz havayolları ile de parkur olarak çakışmıyorsa yoksa hizmet verebiliriz. Network tamamlama gibi bir durum söz konusu değil.” şeklinde konuştu.

2006 yılının ilk üç ayında hedeflerinin üzerine çıktıklarını söyleyen Arat, 2005 yılının ilk çeyreğine göre 2006 yılında yüzde 40’lık bir artış yaşandığını bu yüzdedeki artışta 2005 yılının ilk çeyreğindeki kötü gidişin de etkisi olduğunu kaydetti.

Yaz dönemlerinde de kapasite azalmıyor

İstanbul’dan kapasite sıkıntısı yaşamadıklarını ve her gün yaklaşık dört sefer yaptıklarını kaydeden Airmark Yönetim Kurulu Hakan Erman, şu açıklamalarda bulundu: “Mart sonundan Ekim sonuna kadar da Antalya ve İzmir’den ciddi oranda kapasite sunuyoruz. Hem Avrupa hem de Avrupa aktarmalı olarak tüm dünyaya seferlerimiz oluyor. Güney Amerika’ya da kargo taşıyoruz. Yani 6 aylık dönemde İstanbul dışındaki şehirlerden de direk uçuşlarla çıkış sağlayabiliyoruz. Mayıs ayında başlayan Kore Havayolları uçuşlarımız ile haftada üç sefer olarak Salı, Cuma ve Pazar günleri A330 tip uçaklarla Seul’e direk servis veriyoruz. Uzakdoğu’da Güney Doğu Asya, Japonya, Avustralya, Çin gibi ülkelere hızlı bir servis sunuyoruz. Kore Havayolları, 2005 senesinde dünyanın en çok kargo taşıyan havayolu oldu. 747 kargo uçağı ile İstanbul’dan direk sefer projeleri bulunuyor. 12 ile 15 ton arasında taşıma düşünülüyor. Bunun dışında Katar Havayolları şu anda haftada üç sefer yapıyor. Yaz tarifesindeki planları da uçuşları her güne çıkarmak. Daha önce Avrupa aktarmalı olarak hizmet verdiğimiz Fas Havayolları da 2005 senesinde Türkiye’ye online uçmaya başladı. Bu da pazarda ciddi bir büyüme getirdi.”

Scania’dan Talay Logistics’e 41 Adet Çekici
MAN 2024'te Pazar İstikrarını Korudu
Tırsan'dan Akkoç Lojistik'e 101 Araçlık Teslimat
Stellantis ve CATL'den İspanya'da Batarya Tesisi
Tırsan’dan EKAY & AYTAŞ'a Low-Bed Teslimatı
Nakliyecilere Müjde