Avrupa’nın Nearshoring Konjonktüründe Türkiye’nin Rolü supplychainmachine.com Platformunda Tartışılacak, Etkinlik Geliri Depremzedelere Bağışlanacak

supplychainmachine.com tarafından düzenlenecek olan "Türkiye-Europe's Next Nearshoring Boom!" başlıklı uluslararası online konferansta Avrupa iş dünyasının nezdinde Türkiye’deki üretim ve tedarik zinciri süreçleri mercek altına alınacak.

Konferanstan elde edilecek gelir Türkiye’deki depremzedelere bağışlanacak.

Türkiye’den farklı endüstri dallarından uzmanların, lojistik operatörler ve tedarik zinciri yöneticileri ile bir araya geleceği “Türkiye - Europe's Next Nearshoring Boom!" Konferansı, 28 Mart 2023 tarihinde canlı olarak Zoom platformu üzerinden yayınlanacak. İngilizce dilinde düzenlenen konferansta Türk iş insanları Avrupalı meslektaşlarına Türkiye’deki işleyişi ve potansiyeli anlatacak.

Almanya’da ve Avrupa Birliği’nde üretim yapan pek çok firma üretim kapasitelerini Türkiye’ye kaydırma, ülkedeki mevcut kapasitelerini arttırma ve Türkiye üzerinden sağladıkları tedariklerini yoğunlaştırma kararı vermiş durumda. Bu stratejik hareketin Covid-19 pandemisinin ilk zamanları olan Mart 2020’den bu yana beklendiğini söyleyen supplychainmachine.com kurucusu Prof. Dr. Stefan Iskan, mevcut pazar gelişmelerinin Almanya, Çekya, Rusya, Romanya ve Balkanlar’ın Türkiye ile tedarik ağlarını yoğunlaştıracağını gösterdiğini söyledi. Prof. Iskan, “Bu oyunda Türkiye; Fas, Tunus, Cezayir, Mısır ve Orta Doğu’ya uzanan, geleceğin Akdeniz üretim hattına doğru bir üretim ve lojistik merkezi rolünü üstlenecek,” dedi.

Türkiye bir yandan Çin’in Kuşak ve Yol inisiyatifinde kilit rol oynarken diğer yandan Rusya-Ukrayna savaşının ardından Rusya ve BDT pazarlarına uzanan önemli bir lojistik üs haline geldi. Özellikle Alman firmalar başta olmak üzere Avrupalı şirketler Türkiye’yi önemli bir nearshoring (yakın kıyı) paylaşımlı hizmet merkezi olarak görüyor. Türkiye’nin Karadeniz ve Hazar Denizi geçişindeki konumu da ülkeyi bu bölgenin jeostratejik boru hattı üssü olarak konumlandırıyor. Prof. Iskan’a göre, yaklaşık üç yıl boyunca tedarik zincirinde yaşanan kesintiler; üretim, taşımacılık ve lojistik ağlarında karşılaşılan darboğazlar sonucunda uluslararası ve yerel lojistik hizmet sağlayıcılar Almanya-Türkiye ve AB-Türkiye ticaret hattına talebin arttığına tanık oluyor. Global ölçekte süregiden jeopolitik gerilimler ve artan enerji maliyetleri de Almanya’nın önümüzdeki yıllarda yakın kıyı hizmet eğilimini güçlendireceğine işaret ediyor. “Türkiye – Europe’s Next Nearshoring Boom!” Konferansı tüm bu gelişmeler ışığında Türkiye’nin potansiyelini uluslararası pazarlara aktarmada önemli bir rol üstleniyor.

Konferans; Turkish Cargo, Şişecam, DFDS Denizcilik ve Taşımacılık, Kıta Lojistik, Genel Transport, Catoni Group ve Sarp Intermodal firmalarının üst düzey yöneticileri ile dinamik bir söyleşi ortamında gerçekleştirilecek.

Konferans kayıtları, www.supplychainmachine.com sitesinden online olarak yapılabilecek. “Platform üyelerine katılımın ücretsiz olduğu konferansa dışarıdan dinleyici kaydı yaptırmak mümkün,” diyen Uluslararası Genel Yayın Yönetmeni ve Satış - Organizasyon Ortağı Altınay Bekar, bu yolla elde edilen gelirin Türkiye’de 6 Şubat tarihinde yaşanan talihsiz deprem felaketinde alınan yaraların sarılması için bağışlanacağını söyledi.

ABS Transport’un Tercihi Tırsan Oldu
DHL Express Türkiye Wewalk İle İş Birliğine İmza Attı
Scania’nın Türkiye’deki 2024 Pazar Payı Yüzde 8,6 Oldu
Akbulut Nakliyat Filosunu Tırsan İle Genişletti