Boeing ve İTÜ Havacılık ve Uzay Teknolojisi Araştırmalarında İşbirliği Yapacak

Boeing [NYSE: BA] ile İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ), havacılık ve uzay araştırması alanında tüm yolcuların faydalanacağı yeni bir işbirliğini duyurdu...

Boeing [NYSE: BA] ile İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ), havacılık ve uzay araştırması alanında tüm yolcuların faydalanacağı yeni bir işbirliğini duyurdu. İlk ortak proje ile ticari uçak kabinlerinde hava kalitesini iyileştirmek için ileri filtreleme teknolojisi araştırılacak.

Boeing Türkiye Başkanı Bernard J. Dunn ve İTÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karaca, ortak araştırma ve geliştirme programlarını başlatacak olan anlaşmayı İTÜ kampüsünde gerçekleştirilen törende imzaladılar. İmza töreninde Türk Hava Yolları Genel Müdürü Dr. Temel Kotil ve THY Teknik AŞ. Başkan Vekili Dr. İsmail Demir de hazır bulundu.

Yolcular için ticari uçakların kabin ortamında hava kalitesini iyileştirecek ileri bir hava filtreleme sistemini araştırmak ve geliştirmek için bir yıllık bir çalışma olarak açıklanan ortak proje ile ilgili konuşan Boeing Türkiye Başkanı Bernard J. Dunn, “Türkiye’nin en iyi yüksek eğitim kurumlarından biri olan İTÜ ile yeni bir araştırma ortaklığı kurduğumuz için çok mutluyuz. Boeing, teknolojik üstünlüğü ile tanımlanır, İTÜ ile kurduğumuz işbirliğinin şirketimize yenilikçi fikirler getireceğine ve Türkiye’nin ekonomik ve teknolojik gelişimindeki hedeflerini destekleyeceğine inanıyoruz” dedi.


İTÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karaca ise “Bugün, Boeing ve İTÜ arasında, havacılık ve uzay sektöründe yenilikçi tasarım ve araştırmalar konusunda güçlü bir ortaklığın başlangıcıdır. Boeing’in yanı sıra milli bayrağımızı taşıyan Türk Hava Yolları ve THY Teknik’i de Sivil Havacılık alanında böylesi ileri bir Ar-Ge konusunda güçlü destekçilerimiz ve ortaklarımız arasında görmekten çok mutluyuz” diye konuştu.

Günümüz ticari uçaklarındaki çevresel kontrol sistemi, kimyasal kirleticilerin konsantrasyonunu son derece düşük seviyelere indiriyor. Boeing ve İTÜ, araştırmalarında uçucu organik bileşenleri uçak kabininden daha fazla uzaklaştırmak için özel işlem görmüş nano-fiberlerin verimliliğini inceleyecek.

Boeing Araştırma ve Teknoloji, Küresel Araştırma ve Geliştirme Stratejisi Kıdemli Teknik Direktörü Mike Friend, “Bu proje Boeing’in ticari uçak yolcu deneyimini geliştirmek için sürekli çalıştığının bir örneğidir, uzay ve havacılık uygulamalarında nano malzemelerle ilgili çok güçlü bir araştırma programı olan İTÜ’nün yetenekli öğretim üyeleri ve öğrencileri ile birlikte çalışmak için sabırsızlanıyoruz” dedi.

15. Atlas Lojistik Ödülleri Sahiplerini Buldu
Ekol Uluslararası Taşımacılık Artık DFDS Oldu
Gebrüder Weiss, logitrans'ta Lojistik Çözümlerini Paylaşacak
Ekol Transport Satışı Gerçekleşiyor
MRLlog Filosu, 50 Yeni Renault Trucks Çekiciyle Güçleniyor
Lalamove Türkiye’de Faaliyete Başladığını Duyurdu