Boeing ve Millî Eğitim Bakanlığı İş Birliği Anlaşması İmzaladı

Türkiye Cumhuriyeti Millî Eğitim Bakanlığı ve Boeing uçak bakımı eğitimini güçlendirmek amacıyla işbirliği yaptı.

Boeing geçtiğimiz günlerde uçak bakım eğitimini desteklemek amacıyla Milli Eğitim Bakanlığı ve ANATEK Teknoloji Transfer Sanayi ve Ticaret AŞ. ile bir ortaklık protokolü imzaladı.

Protokolün amacı, uzaktan öğretim tekniği ile uçak bakım ve onarım hizmetlerinde ihtiyaç duyulan yüksek vasıflı teknik insan kaynağı yetiştirmektir. Bu protokolde Türkiye’nin dokuz farklı ilinde bulunan ve mesleki ve teknik eğitim veren 11 lisede uçak bakım eğitimi alanındaki öğretmen ve öğrenciler hedeflendi. Öğretmen ve öğrencilerin uçak bakım alanında uluslararası standartlarda bilgiyle donatılmaları amacıyla, söz konusu alan öğretmenlerine teorik ve pratik uçak bakım eğitimi, öğrencilere ise teknik İngilizce eğitimi verilecek.

Boeing Türkiye Genel Müdürü Ayşem Sargın Işıl, “Boeing’in yüzüncü yılında, Türkiye’nin havacılık ve uzay alanındaki insan kaynağının gelişimine, özellikle de uçak bakımı gibi hızla büyüyen bir alanda katkıda bulunmayı sürdürmekten çok mutluyuz. Öğretmenlerin teknik eğitimi sayesinde bu mesleki ve teknik liselerdeki  bin 400’ü aşkın öğrenciye uçak bakım uzmanlığının aktarılmasında çarpan etkisi yaratmayı, aynı zamanda da öğrencilere teknik İngilizce konusunda dil eğitimi verilmesinin, Milli Eğitim Bakanlığının Türkiye’de dünya standartlarında uçak bakım insan kaynağı yetiştirilmesi konusundaki değerli çabalarına da katkıda bulunacağını umuyoruz” dedi.

Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürü Osman Nuri Gülay, konuya ilişkin görüşlerini,  “Ülkelerin ekonomik gelişmesinde en büyük sermaye hiç şüphesiz insan kaynağıdır. Günümüzde gelişmiş ülkeler, sosyal ve ekonomik refah için nitelikli insan gücünün yetiştirilmesine önem vermekte ve bunun için eğitime büyük yatırımlar yapmaktadır. Eğitim sisteminin bütün süreçlerinin uluslararası standartlara ve kalite kriterlerine uyarlanması kaçınılmaz hale gelmiştir. Bakanımızın onayıyla imzalamış olduğumuz bu protokolün katkısı ile öğretmen ve öğrencilerimiz dünya standartlarına ulaşma imkanı bulacaktır” şeklinde konuştu.

ANATEK Eğitim Müdürü Anadolu Üniversitesi Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Yardımcı Doçent Doktor Serdar Dalkılıç ise, Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Yardımcı Doçent Doktor Serdar Dalkılıç ise, “Proje kapsamında Avrupa Havacılık Emniyeti Ajansı (EASA) tarafından yayınlanan ve uçak bakım eğitimi ile ilgili standartları içeren IR Part 66 adlı mevzuat gerekleri çerçevesinde bir uzaktan eğitim yazılımı geliştiriliyor ve pilot uygulaması yapılıyor. Proje sayesinde yüz yüze eğitimin dezavantajları ortadan kaldırılacak ve hedef kitle eğitim ihtiyaçlarını kendi istediği yerde ve istediği zamanda karşılayabilecek. Bununla birlikte oluşturulacak “sanal sınıf” ortamı ile etkileşimli ve gerçek zamanlı sınıf dersleri yapılacak. Proje sonunda, uçak bakımı alanı öğretmenlerimizin teorik ve pratik bilgi seviyelerinin arttırılması, öğrencilerimizin ise uçak bakım sektörünün olmazsa olmazı olan “Teknik İngilizce” seviyelerinin arttırılması öngörülmektedir. Bu sayede; öğrenciler daha donanımlı bir şekilde mezun olabilecekler ve bakım kuruluşları tarafından istihdam edilmeleri kolaylaşacaktır. Bu nedenle projenin sadece mesleki ve teknik eğitime katkıda bulunmakla kalmayıp aynı zamanda ülkemizde son yıllarda dünya ortalamasının üzerinde olan havacılık sektöründeki büyümenin sürdürülebilirliğine de katkıda bulunacağını düşünüyorum.”

ABS Transport’un Tercihi Tırsan Oldu
DHL Express Türkiye Wewalk İle İş Birliğine İmza Attı
Scania’nın Türkiye’deki 2024 Pazar Payı Yüzde 8,6 Oldu
Akbulut Nakliyat Filosunu Tırsan İle Genişletti