Brisa Lastik Basınç Kontrol Sistemi Düzenlemesini Destekliyor

Brisa, Avrupa Birliği uyum yasaları çerçevesinde Tip Onay Belgesi’ne sahip 1,3 tonun altındaki M1 ve N1 sınıfına ait hafif ticari araçlarda zorunlu olacak lastik basınç kontrol sistemi düzenlemesine destek veriyor.

Brisa, Avrupa Birliği uyum yasaları çerçevesinde Tip Onay Belgesi’ne sahip 1,3 tonun altındaki M1 ve N1 sınıfına ait hafif ticari araçlarda zorunlu olacak lastik basınç kontrol sistemi düzenlemesine destek veriyor.


Brisa, Avrupa Birliği uyum yasaları çerçevesinde 1,3 tonun altındaki M1 ve N1 sınıfına ait hafif ticari araçlarda 1 Kasım 2014 tarihinden itibaren zorunlu hale gelecek yeni lastik basınç kontrol sistemi uygulamasının, araçtan kaynaklanan kazalarda önemli oranda düşüş sağlayacağına dikkat çekiyor.

Lastik basınç izleme sistemi, yeni tip onay alacak M1 ve N1 araçlarda 1 Kasım 2012’den itibaren zorunlu olarak uygulanıyor. Tip onayı mevcut M1 ve N1 yeni araçlarda ise 1 Kasım 2014’te zorunlu olacak uygulamayla standart hale getirilen lastik basınç kontrol sisteminde sürücü, lastik basınçlarındaki azalmayı veya havası hızla inen bir lastiği ekranında anında görüp, gerekli müdahaleyi yapabiliyor.

“Güvenli bir sürüşün lastikte başladığını biliyoruz”

Brisa Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Levent Akpulat, konuya ilişkin yaptığı değerlendirmede, “Brisa olarak güvenli bir sürüşün lastikte başladığını biliyoruz. Bu doğrultuda, yola çıkacak sürücüleri araç ve lastik bakımlarını düzenli yaptırmaları konusunda sürekli uyarıyor ve farkındalığı güçlendirmek amacıyla IDO İskeleleri başta olmak üzere çeşitli alanlarda etkinlikler düzenliyoruz. Uzun zamandır yaratmaya çalıştığımız bu bilinçle paralel olan bu yasal düzenlemeyi, sektörün oyun kurucularından biri olarak destekliyoruz” dedi.

Regülasyon sayesinde araçtan kaynaklanan kazaların azalacağını düşündüklerini belirten Akpulat, “Lastik, araç ve ekipman kusurlarından kaynaklanan kazalarda önemli faktörlerden biri olarak karşımıza çıkıyor. Lastiklerin basınçlarındaki farklılıklar nedeniyle araçlar sürücülerin kontrolünden çıkabiliyor. Yanlış hava basıncı, lastiğin su tahliyesi ve fren performansını düşürüyor”dedi.

Levant Akpulat sözlerini şöyle sürdürdü: “Ayrıca, lastik basıncının kontrol altında tutulabilmesi, çevremiz açısından da önem taşıyor. etkili bir durum. Basıncın düşük olması, sürtünmeyi artırdığı için yakıtın da daha fazla harcanmasına neden olduğu gibi lastik ömrünü de olumsuz etkiliyor. Brisa olarak, sürücülerin lastik basınç ölçümü konusundaki bilinçlendirilmesi çalışmalarında da özellikle bu iki konuyu vurguluyoruz.”


17 Temmuz 2014

ABS Transport’un Tercihi Tırsan Oldu
DHL Express Türkiye Wewalk İle İş Birliğine İmza Attı
Scania’nın Türkiye’deki 2024 Pazar Payı Yüzde 8,6 Oldu
Akbulut Nakliyat Filosunu Tırsan İle Genişletti