Dağıtım Ağı Optimizasyonu Marka Büyümesine Katkı Sağlıyor

CBN Logistics Genel Müdür Yardımcısı Ömer Dai, verimli stok yönetimi ve dağıtım ağı optimizasyonunun markaların sürdürülebilir büyümesine katkı sağladığını söyledi.

Büyüme yolundaki markaların mağaza sayısı arttıkça, lojistik ve dağıtım süreçleri daha da önemli hale geliyor. Bu süreçler doğru yönetilmediğinde ise özellikle yeni kurulan şirketlerin büyüme performansı olumsuz etkileniyor. CBN Logistics Genel Müdür Yardımcısı Ömer Dai, verimli stok yönetimi ve dağıtım ağı optimizasyonunun, özellikle gıda sektöründeki markaların hızlı ve sürdürülebilir büyümesine katkı sağladığını belirtti.

Türk girişimcilerin yarattığı markalar, sadece yurt içinde değil yurt dışında da adlarından söz ettiriyor. Ancak ortaya konulan ürün ve hizmetlerin, tüketiciye güvenle ve zamanında ulaştırılması da bir o kadar önemli.

Markalaşma sürecindeki firmalar için lojistiğin kritik önemde olduğunu söyleyen Dai, “Türkiye genelinde etkin olmak isteyen markalar, dağıtım ağını iyi kurgulamalı. Ürünü fabrikadan başka şehirlere göndermek belki de en kolay olanı. Sonrasında ise profesyonel stok yönetimi ve mağazaya dağıtım süreci başlıyor. Stok yönetiminde verimliliği artırmak, müşteri taleplerini en hızlı şekilde karşılayacak bir lojistik kurgu yaratmak gerekiyor. Aksi takdirde markanın imajı olumsuz etkileniyor” dedi.

Stok yönetimi ve dağıtım ağı optimizasyonunun önemine dikkati çeken Dai, “Satış yapılan nokta sayısı artmaya başladıkça ürün stoklama ihtiyacı da artıyor. Gıda güvenliği hayati önemde, bu süreçte sıcaklık kontrolleri ve doğru depolama için teknolojiden azami oranda faydalanılması gerekiyor.” diye konuştu.

CBN Logistics olarak uzun yıllardır yurt içinde soğuk zincir ile hızlı tüketim gıda ürünlerinin sıcak ve soğuk satış dağıtımlarını yaptıklarını vurgulayan Dai, yaygın lojistik ağlarıyla müşterilerine il il, ilçe ilçe kusursuz bir hizmet sağladıklarını ifade etti.

“Kesintisiz ve tam zamanında dağıtım yapıyoruz”

Dai, “Dağıtım operasyonlarımızı 500'ün üstünde aracımızla organize ediyoruz. Univera ve SAP gibi yazılımlarla müşterilerimizin sipariş yönetim sistemlerine entegre oluyoruz. Türkiye’nin 81 iline donuk, soğuk, kuru ve serin taşımalar gerçekleştiriyoruz.” bilgilerini paylaştı.

Yurt içinde 10 ilde depolarının olduğunu aktaran Ömer Dai şunları da kaydetti: “Doğru bir dağıtım planlaması için geniş bir depolama ağına da ihtiyacınız var. Biz ülkemizin tüm bölgelerini kapsayacak bir depo yapılanmasıyla her ile dağıtım yapabilecek kapasiteye sahibiz. Yurt içinde sıcaklık kontrollü toplam 90 bin metrekarelik depolama kapasitemiz bulunuyor. Bu sayede kesintisiz, tam zamanında ve taleplere hızlı yanıt veren bir dağıtım organizasyonu sağlıyoruz. Minivan ve panelvan araçlarımızla da doğrudan adrese teslim hizmet veriyoruz.”

ABS Transport’un Tercihi Tırsan Oldu
DHL Express Türkiye Wewalk İle İş Birliğine İmza Attı
Scania’nın Türkiye’deki 2024 Pazar Payı Yüzde 8,6 Oldu
Akbulut Nakliyat Filosunu Tırsan İle Genişletti