DFDS Akdeniz İş Birimi Trieste’de Gerçekleştirilen “Barcolana Deniz Zirvesi” Kapsamında “Sürdürülebilirlik” Hedeflerini Paylaştı

DFDS Akdeniz İş Birimi, 6- 9 Ekim tarihleri arasında Trieste’de gerçekleştirilen ve deniz taşımacılığı sektörünün liderlerinin buluştuğu “Barcolana Deniz Zirvesi” (The Barcolana Sea Summit) kapsamında sürdürülebilirlik hedeflerini açıkladı.

Zirvede panellerde, liman şehirlerinin geleceği ve sektörde “sürdürülebilirlik” konuları tartışıldı.
 

DFDS Akdeniz İş Birimi, 6- 9 Ekim tarihleri arasında Trieste’de gerçekleştirilen “Barcolana Deniz Zirvesi” (The Barcolana Sea Summit) kapsamında sürdürülebilirlik hedeflerini ve bu yöndeki çalışmalarını paylaştı. Etkinlik, Akdeniz'deki mevcut denizciliğin durumunu ve onu korumaya yönelik yenilikçi, sürdürülebilir ve entegre politikaları ele aldı.

DFDS, şirketin yeşil lojistik ile ilgili hedeflerini ve planlarını sundu. 2050 yılına kadar iklim açısından nötr olmak ve 2030 yılına kadar feribot ve kamyonlardan kaynaklanan CO2 emisyonlarını yüzde 45 azaltmak yönündeki genel hedeflerini açıkladı. Şirket, 2020'de karbon emisyonlarının azaltılması konusundaki hedeflerinin %50'sine ulaştıklarını paylaştı.

Zirvede, 7 Ekim 2021 tarihinde “Sürdürülebilirliğe Giden Yol” (The Route Towards Sustainability) başlıklı panelde konuşan DFDS Akdeniz İş Birimi Başkanı Lars Hoffmann şunları söyledi: “DFDS olarak lojistikte daha iyi ve sürdürülebilir bir gelecek için alternatif çevre dostu çözümler üretmeye kararlıyız. Elle tutular örnek vermek gerekirse, son dönemde hayata geçirdiğimiz girişimlerimiz şunlardır:

-Bugün Trieste liman terminalimiz sayesinde, Türkiye ve Avrupa arasındaki tüm yük hacimlerinin yaklaşık %50'sini demiryolu ile taşıyoruz.

-Karayolu taşımacılığımızı sürdürülebilir kılmak için Volvo Trucks ile ortak bir proje hayata geçirdik. Proje kapsamında sipariş ettiğimiz 100 adet tamamen elektrikli kamyonlardan bir kısmı hali hazırda Gothenburg’da çalışır durumdadır.

-İlk yeşil gemimizi, en geç 2025’te suya indirme hedefimiz var.

-Yalnızca sürdürülebilir yakıtlar ve ilgili gelecek projeler üzerine çalışan Sürdürülebilir Filo Projeleri’ni kurduk.

-Birçok limanla iş birliği içinde gemilerimiz için kıyı gücü çözümleri geliştirdik. Önümüzdeki dönemde, Gothenburg’un tamamen kıyı gücü ile faaliyet göstermesini bekliyoruz.

-Belirli rotalarda, çevre dostu Amonyak ve Metanol yakıtları için testler yapıyoruz. (Esbjerg – Immingham)”

Prometeon Türkiye ve TGL, İş Birliğini 4 Yıl Daha Uzattı
Ekol Satışı İptal
Atlas Lojistik Ödülleri Kurumsal Başvuru Süresi Uzatıldı
Mercedes-Benz Türk Kamyon Satış Bayileriyle Buluştu
Ekol Lojistik Enerjisini Güneş’ten Alıyor
Grimaldi Grubu Trieste-Ambarlı RO-RO Hattını Genişletiyor