‘Dijital Devrim’ Münih Fuarı’nın 1 Numaralı Gündemi Oldu

Dünya lojistik sektörünü bir araya getiren ‘Münih transport logistic 2017’ fuarı beklenenden daha hareketli ve yoğun geçti.

Aysberg Basın Yayın olarak katılımcısı olduğumuz fuarda Intermodal, Kargo Haber, Kasa dergilerimizin dağıtımını gerçekleştirdik. Fuarda ayrıca Kasım ayında İstanbul’da gerçekleştirilecek ‘logitrans Transport Lojistik Fuarı’nın da tanıtımı yapıldı.

Dünyanın en büyük lojistik sektör buluşması ‘transport logistic 2017’ fuarı, 9-12 Mayıs tarihleri arasında Almanya’nın Münih kentinde gerçekleştirildi.  62 ülkeden 2,162 katılımcıyı ve 60 bin ziyaretçiyi ağırlayan fuarın ana gündem konusu ‘dijitalleşme’ ve ‘mobilite’ oldu. Fuarda en çok tartışılan diğer konu ise, uluslararası ticaret için bir risk oluşturan ulusal korumacılığın yükselişiydi.

Türkiye katılımda çekingen, ziyarette istekliydi

Türkiye fuarda resmi olarak 14 katılımcı ile yer aldı. Ancak Avrupa merkezli ortakları yada global firmaların Türkiye partneri olarak bir çok firma ortak katılımla temsil edildiler. Diğer taraftan fuarın ziyaretçi ayağında Türklerin belirgin bir yükselişi vardı. Ayrıca önemli firmaların bir çoğunda görev yapan Türk personelin sayısı da dikkat çekiciydi.

“Lojistik, modern ekonominin anahtarıdır”

transport logistic Fuarı’nın açılışı Almanya Federal Ulaştırma ve Dijital Altyapı Bakanı Alexander Dobrindt ve diğer sektör temsilcilerinin katılımı ile yapıldı. Açılıştı bir konuşma yapan bakan Alexander Dobrindt, lojistiğin modern ekonomilerde anahtar rolünü oynamaya devam edeceğini, bu yüzden sektörün gelişiminin herkes tarafından desteklenmesi gerektiğini söyledi.

Açılıştı bir konuşma yapan Messe München Genel Müdürü Stefan Rummel ise; “Ağ oluşturma-dijital dönüşüm ve tüm sınırlar boyunca ulaştırmanın önündeki engellerin kaldırılması 2017'nin ana konularıdır. Bu fuarda, otonom sürüş araçları, telematik, akıllı veriler ve bulut çözümlerinde geleceğe dönük teknolojileri bulabileceksiniz” şeklinde konuştu.

Fuarın ilkleri ve istatistikler

transport logistic 2017 fuarı, bu yıl da istikrarlı büyümesini sürdürdü ve bir çok ilke sahne oldu. Fuarda 62 ülkeden 2.162 katılımcı yer aldı. Böylelikle bir önceki fuara göre yüzde 5.4 büyüme sağlandı. Dokuz salonun tamamı rezerve edildi ve fuarın alanı 115 bin metrekareye ulaştı. Fuara 120 ülkeden 60 bin ziyaretçi geldi ve ziyaretçi sayısı yüzde 9 artmış oldu.

Bu yıl fuarın bir çok yeni katılımcısı vardır. Çin Demiryolu Konteyner Taşımacılığı, DP World, Heathrow Havaalanı, Kerry Lojistik ve Maersk gibi önemli firmalar ziyaretçilerle buluşturlar. Ayrıca Bahreyn’den Çin’e 17 farklı ülkenin pavilyonu yer aldı. Fuara en çok katılım Almanya’dan gerçekleşirken, en çok katılım gösteren diğer ülkeler şöyle sıralandı; Hollanda, İtalya, Belçika, Fransa, Avusturya, İspanya, İngiltere, Çek Cumhuriyeti, Polonya ve Çin. 


Tırsan, Kässbohrer ile Tam Not Aldı

Tırsan, Kässbohrer markası ile katıldığı Münih Transport Logistic Fuarı’nda ilgi odağı oldu. Kässbohrer K.SCL X+ geniş iç hacmi, hafifliği, sağlamlığı, yakıtta ve CO2 salımı ile sağladığı tasarrufu ile dünyanın farklı bölge ve ülkelerinden gelen ziyaretçilerden tam not aldı.   

Türkiye’nin lider treyler üreticisi Tırsan’ın ürettiği ve farklı pazarlarda elde ettiği yüksek satış adetleri ile öne çıkan markası Kässbohrer, Münih’teki fuarda üstün özellikleri ile rakiplerinden ayrıldı. Tırsan Ar-Ge merkezinde geliştirilen Kässbohrer K.SCL X+ Türk treylerinin üretim ve teknoloji gücünü ortaya koyarken ülkemizi de en iyi şekilde temsil etti. Fuarın açık alanında sergilenen Kässbohrer K.SCL X+  nakliye ve taşımacılık üzerine çalışan uzmanların özel ilgi odağı oldu. Sunduğu avantajları dikkatle inceleyen ve hayran kalan uzmanlar sundukları operasyonel hizmetlerde Kässbohrer K.SCL X+’in kendilerine büyük verimlilik katacağını ifade ettiler.

Kässbohrer K.SCL X+’ın sunduğu avantajlar

Tırsan Ar-Ge merkezi tarafından geliştirilen bir diğer hafif treyler K.SCL X, bu özelliği ile en az 1,5 ton daha fazla yük taşıyor. Hafifliği sayesinde yakıt ve işletme giderlerinde tasarruf sağlıyor. Sektörün en kaliteli çeliği kullanılarak, dayanıklılığı ve sağlamlığı arttırılan özel şasi teknolojisi ile uzun yıllar güvenle kullanım sunuyor. Kässbohrer K.SCL X+ 5.600 kg’lık ağırlığı ile yakıt tüketimini minimum seviyeye indirirken yüksek CO2 emisyon tasarrufu sağlıyor. 150 mm’lik deveboynu yüksekliği sayesinde 2,700 mm’lik iç yüksekliğe sahip olan K.SCLX+ isteğe bağlı olarak tavan kaldırma opsiyonu ile de müşterilerine çözüm ortağı oluyor.


Atlas Global Kargo Uzmanı Özlem Aslan

Lojistik sektörünün en prestijli ve sektöre yön veren en önemli fuarlardan biri olan Munich Transport ve Logistic Fuarı’nda Atlas Global olarak en çok ziyaret edilen standlar arasında yer almanın gururunu yaşamaktayız.

Fuar’da açıkça görebiliyoruz ki ülkemizin Asya ile Avrupa kıtaları arasında köprü görevi görmesi, lojistik sektörünün ülkemizde gelişmesinde hayli etkili bir rol üstlenmiştir. Artan talebin doğru yönetilmesi ve ülkenin pek çok uluslararası firma için lojistik merkezi olarak görülmesi de lojistik faaliyetlerinde önemli noktalar olarak görülüyor.

Lojistik sektörünün gelişmesinde en önemli katkıyı ise ülkenin artan ithalat ve ihracat hacmi oluşturuyor. Özellikle büyük perakende şirketlerinin kurulması ve pazarda önemli bir yere gelmesi ile birlikte kaliteli lojistik hizmetine olan ihtiyaç da aynı oranda artış gösterdi. Bu ihtiyaca cevap verebilmek için Atlas Global olarak hızla uçuş noktalarımızı arttırırken, kargo taşımalarımızda da aynı paralelde büyüme göstermekteyiz. Şu an tüm destinasyonlarımız için kargo kapasitemiz yüzde yüze yakın bir oranda hizmet vermektedir. Avrupa, Ortadoğu ve Rusya'da, 35 ülkede 50'den fazla noktaya uçuş gerçekleştireceğiz. Rusya'da 12, Bağımsız Devletler Topluluğu (BDT) bölgesinde ise toplamda 17 yeni noktaya daha uçmaya başlıyor. Rusya'daki 12 yeni uçuş hattı; Tümen, Samara, Mahaçkale, Nizhny Novgorod, Chelyabinsk, Volvograd, Kazan, Nizhekamsk, Rostov, Krasnodar, St. Petersburg ve Moskova şehirlerini kapsıyor.

Atlasglobal'in BDT uçuş noktaları ise Karaganda, Aktau, Astana, Almata ve Çimkent olarak sıralanıyor. Bu noktaları seçmemizde, bölge ile gerçekleşen ticari ilişkilerin yoğunluğu, ülkeler arasındaki yatırım hacmi, en önemli kriterler oldu. İstanbul'un yanı sıra Antalya'dan da bu bölgelere direkt seferlerin başlayacak olması, sektörde adeta bir canlılık yaratacak. 

Hava kargoya olan ilgi genel itibariyle artarken biz de sektörün kalesi olma unvanını daha da ileriye taşımak için çalışmalar yapmaya devam edecegız . Önümüzdeki dönemde dünyanın daha da yakından tanıdığı bir Atlas Global hedefindeyiz. Zamanı geldikçe sizlerle paylaşacağız.


Rail Cargo Logistics Genel Müdürü Ercüment Gücüyener

Rail Cargo Group yıllardır Münih Fuarı’na özel olarak hazırlanarak katılmaktadır. ÖBB Holding'e ait olan grubumuz , demiryoluna dair tüm hizmetleri sunan şirketlerden  oluşmaktadır. Bu şirketlerden bizim de bünyesinde bulunduğumuz Rail Cargo Logistics, firmaların özel ihtiyaçlarına göre çok yönlü lojistik ve depolama hizmetleri sunmaktadır. Münferit vagon, vagon grupları, blok trenler ve ayrıca demiryolu 45' konteyner taşımaları ile özel lojistik çözümler üretmekteyiz.

Bu fuarda grubumuzun faaliyet gösterdiği hemen her ülkeden iş arkadaşlarımız bulunmakta ve farklı ülkelerden gelen misafirlerimizle ilgilenmekteyiz. Bu fuar sayesinde hem müşterilerimizi bir arada görebiliyor ve ilişkilerimizi güçlendirebiliyoruz hem de global sinerjimizi yansıtabiliyoruz. Fuarda Türkiye’ye olan ilgili oldukça güzel. Firmaların demiryolu bağlantılı multimodal çözümler için talepleri oldukça fazla. Bu noktada global gücümüzün avantajını kullanabiliyoruz. Türkiye ofisi olarak güzel bir büyüme ivmesi yakaladık. Daha önce haftalık karşılıklı 3 olan sefer sayısı şu an 5’e çıkmış durumda . Kısa bir süre içinde de  7’ye çıkacak. Yine sefer çıkış ve varış noktalarımızı Güneydoğu Avrupa’nın, artı olarak da  Almanya’nın farklı şehirlerine genişletmeye çalışıyoruz. 


DP World Yarımca Limanı Ticaret Müdürü Gökhan Yurteken

Yarımca limanımız 1.3 milyon TEU kapasiteli, bölgenin en büyük limanıdır. Tamamen otomasyon sistemi ile yönetilen, dünya üzerindeki en büyük gemilere dahi hizmet verebilecek bir tesistir.  2016 yılının mayıs ayında hizmete giren, gelişmiş özellikleri ile Yarımca Limanı, DP World ailesinin son limanıdır. Hemen tüm sektörlere hizmet veriyoruz fakat otomotiv sektörüne özel yatırımlarımızdan da bahsetmek isterim. Bilindiği üzere operasyon ve teslimat süreleri bu sektör için hayati önem taşıyor. Limanımızda otomotiv lojistiği için randevu sistemine yatırım yaptık. Limanımızda otomasyonla yönetilen 12 kapımız bulunuyor. Randevu sistemi ile gelen araçlarımız hiç bekleme yapmadan giriş yapabiliyorlar.

DP World dünya genelinde 77 limana sahip, global ağı çok güçlü bir grup. Bu gücün de ayrıca vermiş olduğu arkamızda bir güç var. 2017 yılı oldukça memnun edici gidiyor. Yıl sonunu hedeflerimizin biraz üzerinde kapatabiliriz. Bu fuarda da Türkiye’ye olan ilgi çok güzel. 


Bağlantılı Haberler

Aysberg Standı Yerli ve Yabancı Sektörün Buluşma Noktası Oldu
 

Ekol, Münih’te “Lojistik 4.0” Stratejisini Anlattı

DFDS Kara Taşımacılığı Filosuna 450 Yeni Treyler Ekledi
Scania’dan Talay Logistics’e 41 Adet Çekici
MAN 2024'te Pazar İstikrarını Korudu
Tırsan'dan Akkoç Lojistik'e 101 Araçlık Teslimat
Stellantis ve CATL'den İspanya'da Batarya Tesisi
Tırsan’dan EKAY & AYTAŞ'a Low-Bed Teslimatı