Eyüp Lojistik İlk Yerli Üretim Premium’u Filosuna Kattı

RENAULT Trucks ve Karsan tarafından Eyüp Lojistik’e, ilk yerli üretim Renault Premium çekici teslim edildi.

RENAULT Trucks ve Karsan tarafından Eyüp Lojistik’e, 21 Ekim 2008 tarihinde ilk yerli üretim Renault Premium çekici teslim edildi. Renault Trucks Türkiye Genel Müdürü Gino Costa, Satış ve Pazarlama Direktörü Ömer Bursalıoğlu, Karsan CEO’su Murat Selek ve Eyüp Lojistik Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Bartık, Kozyatağı Marriot Otel’de düzenlenen basın toplantısı ve teslimat töreninde basın mensuplarıyla biraraya geldi. Eyüp Lojistik, Renault Trucks’a olan güvenlerini ilk defa Türkiye’de üretilen Premium’ları filosuna ekleyerek bir kez daha göstermiş oldu.

“Bugün burada Eyüp Bey’le de beraber olmamızın arkasında yatan uzun bir tarihçe var” diyen Renault Trucks Genel Müdürü Gino Costa, Eyüp Lojistik için ,“70 yıldan fazla bir süre önce operasyona başlayan bir şirket. Öncelikli olarak ulaştırma sektöründe başlanan, başarılarını devam ettiren bir şirket. Daha sonra entegre lojistik sektörüne geçen gelişen bir firma. Renault Truscks kamyonlarını 2005 yılında alan ve bu sene içerisinde sizin de bildiğiniz gibi 100 adet çekici yatırımı gerçekleştiren Eyüp Bey’e bir kez daha teşekkür etmek istiyorum. Bundan 8 ay önce ortada hiçbir şey yokken bizlere çok büyük bir güven göstererek Karsan fabrikasından yerli olarak çıkacak ilk Renault Trucks kamyonu almak istedikleri ve rezervasyonunu yaptıkları için tekrar teşekkürlerimi sunuyorum” sözlerini kaydetti.


Selek: “Karsan olarak bu projede önemli bir rol aldık”

Karsan CEO’su Murat Selek ise, “Renault Trucks Türkiye’de üretilmesi konusunda çok önemli bir karar aldı. Bunun önemini gayet iyi gördü. Biz Karsan olarak bu projede çok büyük bir rol aldık. Bundan büyük mutluluk duyuyoruz. Kısa sürede böylesine önemli bir projenin altyapı çalışmaları tamamlandı. Çok yakın geçmişte üretim hattımızdan çıkmaya başladı. Teslimatlarda gerçekleşmeye başladı” dedi.

Karsan’ın Renault Trucks’ın Türkiye’deki ilk üretim merkezi olması dolayısıyla otomotiv ve yan sanayi için de çok büyük önem taşıdığına değinen Selek, Avrupa ile aynı özelliklerde araçları üretme başarısını gösterdiklerine değindi. Selek, “Bunun en büyük kanıtı da ürettiğimiz araçların hem Türk pazarına, hem de ihraç pazarlarına sevk edilecek olması. Bir yandan da aracımızın yerleşme konusundaki çalışmalarını da hızla yürütüyoruz. Sonuçları yakında göreceğiz” dedi.

Selek, Karsan hakkında yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Bizim iki ayrı fabrikada 100 bin metrekare üzerinde kapalı alanda üretim faaliyetimiz var. Binin üzerinde çalışana sahibiz. Bu çalışanların ortalama yaşı 30 civarında. Dolayısıyla ekibimiz çok genç. Araç kapasitemiz 60 bin adet. 100 binin üzerine çıkabilme imkanımız mevcut. Karsan’da üretim altyapısı bakımından hiçbir sıkıntımız yok. Her türlü kaynağı, alt yapıyı sağlamamız mümkün. Toplam kalite anlayışı ile üretim yapıyoruz; bu bakımdan otomotiv sanayinde de güçlü bir konumda bulunuyoruz”

Bartık: “Yerli üretimi destekliyoruz”

Renault Trucks’a olan güvenlerini yineleyen Eyüp Lojistik Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Bartık, fabrika daha üretime başlamadan rezervasyonu yaptıklarını söyledi. Yerli üretimi desteklemek gibi bir misyonları olduğunu söyleyen Bartık, “Bu araçlar sonuçta Renault armasını taşıyor. Nerede üretilirse üretilsin Renault Trucks için alıyoruz, ancak Türkiye’de üretilmesi elbette bizim için gurur verici” dedi. 

Üç değişik gamda üretilecek araçlardan bahseden Costa, bunların Premium uzun yollu çekici, Kerax ve Lander inşaat grubu olduğunu söyledi. Fransa’da veya diğer ülkelerde üretilen araçlardan hiçbir farkı olamayacağını ifade eden Costa, “Türkiye’deki taşıma ve lojistik sektörü hızlı geliştiğinden kendine özgü birtakım ihtiyaçlar da doğal olarak gündeme gelecektir. Bu spesifik ihtiyaçlara cevap verebilmek adına Karsan’ın hızlı reaksiyonlarından, yeteneklerinden, esnekliğinden faydalanma yoluna geçeceğiz” dedi.

Karsan, Renault’un beşinci üretim fabrikası oldu

Costa, üretim kanallarıyla ilgili şu açıklamayı yaptı: “İki ay öncesine kadar Renault Trucs’ın tamamı Fransa’da olmak üzere dört adet fabrikası vardı. Karsan tüm boyutları ile Renault Trucks üretim sisteminin beşinci fabrikası oldu. Birkaç ay içerisinde Rusya’da da altıncı fabrika devreye girmiş olacak. Bu bir CKD operasyonu değil, gerçek üretim. Kalitenin de en az Fransa’dakiler seviyesinde olacağını söyleyebilirim. Hatta ilk araçlardaki kalite kontrolü daha iyi bile olduğunu gösterdi. 5 bin adet araç üretecek olmamızın, yarısı da ihraç edilmek üzere bu kalite seviyesi garantisi ve teminatı oldu.”

Costa, önümüzdeki senenin ilk ayı itibari ile Balkan ülkelerine uzun yol çekici pazarlayacaklarını ve Karsan’dan göndereceklerini belirtti. “İnşaat ürünlerinde kompleks bir ürün çeşitlenmesi gerekiyor” diyen Costa, Ortadoğu’ya inşaat ürünlerinin ihraç edileceğini söyledi.

Costa: “Kriz değil, ekonomik gelişimdeki süreç!”

Kriz kelimesinin oldukça depresif bir kelime olduğunu, bunun doğal ekonomi gelişimindeki süreçlerin bir parçası olarak görmek gerektiğini vurgulayan Costa, “Biz hazırlıklıydık. Son iki senede Renault Trucks olarak ciddi bir organizasyon süreci yaşadık. Pazarın her duruma hazırlıklı olması gereken bir organizasyon gerçekleştirdik. Bu yavaşlama döneminden çok memnun olduğumu söyleyemem ancak, bu tür durumlar daha iyi çalışan firmaları ödüllendirecek modda da karşınıza çıkabilir. Bizde kendi açımızdan böyle düşünüyoruz” dedi. 

Selek, bu konuda sektörde bir yavaşlama olduğunu ancak buna rağmen rehavet çökmesi bir yana, dört elle işe sarıldıklarını, fırsatları değerlendirmeye çalıştıklarını ve piyasanın kan kaybetmeyeceğine inandıklarını vurguladı.

İhracat ve ithalatta hissedilir bir düşüş olmadığını ifade eden Bartık, “Ayrıca ben lojistik kanalının şimdi başlayacağını düşünüyorum. İnsanlar stoklarla yaşama devam ediyorlardı. Şimdi biraz daha fazla ön plana çıkacak stok yönetimi. Ayrıca hızlı teslimatlar gündeme gelecek ve bu fırsat olacak” dedi.

Eyüp Lojistik Yerli Scudo Yatırımıyla Büyümesini Sürdürüyor
Scania, Alp Lojistik’in Tercihi Olmaya Devam Ediyor
Türkiye Lojistik Hizmet İhracatında Liderliği Hedefliyor
Iveco S-Way Euro Truck Simulator 2’de
Rusya’dan Avrupa Mallarına Sıkı Kontrol
DFDS Kara Taşımacılığı Filosuna 450 Yeni Treyler Ekledi
Scania’dan Talay Logistics’e 41 Adet Çekici
MAN 2024'te Pazar İstikrarını Korudu