Ford Otosan’ın ağır ticari araç markası Ford Trucks, yatırımlarını Kuzey Afrika’da sürdürüyor. Ford Trucks, Fas’ın Kazablanka şehrinde kurulan bölgenin ilk 4S tesisiyle Kuzey Afrika pazarına yönelik yatırımlarını genişletiyor. Fas’ta 100 yıldan uzun bir süredir Ford distribütörü olarak faaliyet gösteren Auto Hall Group’un otomotiv distribütörü Scama işbirliği ile inşa edilen bu yeni tesis ile Ford Trucks, dünya çapında gerçekleştirdiği yatırımlarına bir yenisini ekliyor.
Ford markasının Avrupa’daki ticari araç üretim ve Ar-Ge merkezi olarak dikkat çeken ve Türkiye’nin öncü otomotiv şirketi olan Ford Otosan, geliştirdiği Ford Trucks modelleri ile dünya çapında ses getirmeye devam ediyor. Global ürün geliştirme faaliyetleri Türkiye’de gerçekleştirilen ve Eskişehir İnönü Fabrikası’nda üretilen Ford Trucks çekici ve kamyonları, Global Kamyon Anlaşması ile Brezilya’da ortak parçaların üretilmesi konusunda işbirliğinin ardından, Çin’de JMC markası ile gerçekleştirilen lisans anlaşmasına ve Rusya’da Avtotor işbirliği ile üretim yapılmasına kadar uzandı.
2020 yılına kadar 50 ülkede distribütörlük ve bayi ağı yapılanmasını tamamlamayı hedefleyen Ford Trucks, Rusya’daki bayi geliştirme çalışmalarının yanısıra, geçtiğimiz sene Suudi Arabistan ve Dubai’de gerçekleştirdiği bayi açılışları ile Ortadoğu bölgesindeki yapılanmasına hız kattı.
Ford Otosan’ın ağır ticaride global bir oyuncu olma yönünde attığı bu adımların ardından, Ford Trucks’ın Kuzey Afrika bölgesinde faaliyete geçen Fas Scama bayiliği satış, servis ve yedek parça hizmetleri ile bölgedeki müşterilere komple hizmet sunmayı hedefliyor. Stratejik ve coğrafik konumu ile Avrupa ve Afrika arasında bir köprü olan Fas güçlü ve dengeli ekonomisi sayesinde Ford Trucks’ın Kuzey Afrika pazarı için yatırımlarının stratejik başlangıç noktası olarak dikkat çekiyor.
Ford Trucks Fas’ta yeni tesisini hizmete sundu
Ford Trucks Fas bayisi Scama tarafından Kazablanka’da inşa edilen 4S tesisinin açılışı 4 Kasım’da gerçekleştirildi. Açılış törenine; Bilim, Teknoloji ve Sanayi Bakanı Fikri Işık, Türkiye Rabat Büyükelçisi Ethem Barkan Öz, ABD Kazablanka Başkonsolosu Nicole D. Theriot, Ticaret Müşaviri Önder Duman, Koç Holding Otomotiv Grup Başkanı Cenk Çimen, Ford Otosan Genel Müdürü Haydar Yenigün ve Ford Otosan Kamyon İş Birimi Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Kınay ile Autohall Group Başkanı Abdellatif Guerraoui ve Scama Genel Müdürü Abdelouahab Ennaciri katıldı.
Ford Trucks’ın uluslararası bayi ağının büyümeye devam edeceğine dikkat çeken Ford Otosan Genel Müdürü Haydar Yenigün: “Kazablanka’da açtığımız bu yeni tesis, Ford Trucks’ın global vizyonu çerçevesinde tasarlandı ve bununla birlikte Fas’ın 3 önemli şehrinde daha alt bayilik çalışmalarımızı tamamladık. En son teknik ekipmanlarla donatılan yeni tesislerimizin, markamızın imajını ve müşteri memnuniyetimizi çok daha ileri seviyelere taşıyacağına inanıyoruz. 2020 itibariyle 50 ülkede Ford Trucks bayi yapılanmasını tamamlamayı hedefliyoruz. Bugün burada gerçekleştirdiğimiz açılışımız Kuzey Afrika pazarına yönelik çok daha büyük projelerin ilk adımı olacak. Fas, Ford Trucks’ın Kuzey Afrika pazarına yönelik yatırımlarının stratejik başlangıç noktası. Ford Trucks olarak, Kuzey Afrika ağır ticari araç pazarında ilk 3 marka arasına girerek yüksek bir pazar payı elde etmeyi hedefliyoruz. ” dedi.
Yenigün, Ford Trucks’ın farklı pazarlarına yönelik ürün geliştirme çalışmalarına vurgu yaparak: “Ürün geliştirme faaliyetlerine yaptığımız yatırım ile markamızınn geleceğini garanti altına almış bulunuyoruz. Ford Otosan, Ford’un Avrupa’daki öncü ticari araç üretim ve geliştirme merkezi konumunda. Ford Otosan’ın ticari araçlarında; kalite, dayanıklılık, verimlilik gibi başarılı çalışmaları, Ford Trucks’ın global ürün stratejisinin de belkemiğini oluşturuyor. 55 yıllık kamyon üretim tecrübemizi, farklı ihracat pazarlarına özel ürün geliştirme yeteneğimiz ile birleştiriyoruz. Ford’un global olarak ticari araçlar ve ilgili dizel motorlar geliştirme merkezi olan Ford Otosan Ar-Ge Merkezi’nde, 1500 mühendisimizin 500’ü tüm dünyada satılacak ağır ticari araçların geliştirilmesi için çalışıyor.”