Globelink Ünimar Kurucu Ortağı Cihan Yusufi: “İnsan Kaynağına Yatırımlarımıza Hız Kesmeden Devam Edeceğiz”

Sunduğu güvenilir, hızlı ve esnek çözümlerle Türkiye’nin öncü lojistik firmalarından olan Globelink Ünimar, pek çok taşımacılık modunu kullanarak müşterilerine geniş lojistik hizmeti yelpazesi sunuyor.

Globelink Ünimar olarak temel felsefelerinin müşterilerinin ihtiyaç duydukları tüm alanlarda hizmet sağlamak olduğunu belirten Globelink Ünimar Kurucu Ortağı Cihan Yusufi, değişen istek ve ihtiyaçlarla birlikte hızlı bir şekilde yenilendiklerini, önümüzdeki yıl depolama, yurtiçi taşımacılık & parsiyel dağıtım ve katma değerli servislere ağırlık vermeyi, bu kapsamda da potansiyel müşterilere erişerek müşteri ağını genişletmeyi, hizmet ağını uçtan uca çözümleri dahil etmeyi planladıklarını söyledi.

Yusufi, 2021 yılı nasıl geçti?” sorusunun yanıtlarıyla birlikte 2022 beklentilerini paylaştı. Pandemi sürecinin,  tüketici alışkanlıklarından iş yapış şekillerine kadar küreselleşmenin bugüne dek yaşadığı en radikal değişimlerinden birinde ana değişken görevi görmeye devam ettiğini belirten Yusufi şu şekilde devam etti: “ Yaşadığımız süreç, her türlü riskin öngörülmesi, hesaplanması ve yönetilebilmesinde dijitalizasyonun önemini bir kez daha gösterdi. Ticari olarak da etkilerini hissettiren pandemi sürecinde bölgesel ve ülkesel bazda alınan önlemler, Süveyş Kanalı’nda meydana gelen kaza, konteyner krizi ve beraberinde navlun maliyetlerinde yaşanan dalgalanmalar da sektörümüzü doğrudan etkileyen gelişmeler arasında yerini aldı. 2021 insanlık ve sektörümüz için zorlu bir yıl olsa da Globelink Ünimar olarak kendi yol haritamızı çizerek dijitalleşmeye, operasyon esnekliğine ve katma değerli servislere ağırlık vererek müşterilerimizin yüklerini istedikleri tüm noktalara güvenle teslim ettiğimiz ve hedeflerimize ulaştığımız verimli bir yılı geride bıraktık.”

Değişen tüketici davranışları ile birlikte e-ticaretin ön planda yer aldığı bir yılı geride bıraktıklarını belirten Yusufi, “Sektörümüzde aktarma merkezleri de dahil olmak üzere depo yatırımları ve last-mile teslimat çözümleri hızlanırken e-ticaret lojistiği ile birlikte mikro ihracat ve B2B çözümlerin de büyüme göstermesini bekliyorum. Diğer sektörlerde olduğu gibi operasyonel etkinlik ve verimliliğin arttırılması için dijitalleşme ve bilgi teknolojileri yatırımlarında da artış gözlemlemeye devam edeceğiz. Aynı zamanda sürdürülebilirlik ve yeşil lojistik çözümlerinin de sıkça konuşulduğu bir dönem bizleri bekliyor.

Sektör olarak ise önümüzdeki dönemde gündem maddeleri arasında yer alacak pek çok önemli konu var. Bunlardan en önemlilerinden biri Türkiye’nin transit bir HUB olması konusu. Coğrafi anlamda stratejik bir konumda yer alan ülkemizde sektör paydaşları olarak buna odaklanmamız lazım. Aynı zamanda intermodal ve demiryolu taşımacılığının gelişimi, lojistik sektöründeki eğitimli personel eksikliği ve dış ticaretin kolaylaştırılması konularına da ağırlık verilmesi gerektiğini düşünüyorum” dedi.

Gelecek dönem hedeflerini paylaşan Cihan Yusufi sözlerine şöyle devam etti: “Globelink Ünimar olarak temel felsefemiz, müşterilerimize ihtiyaç duydukları tüm alanlarda hizmet sağlamak. Bu felsefemiz gereği değişen istek ve ihtiyaçlarla birlikte biz de kendimizi hızlı bir şekilde yeniliyoruz. Önümüzdeki yıl depolama, yurtiçi taşımacılık & parsiyel dağıtım ve katma değerli servislere ağırlık vermeyi, bu kapsamda da potansiyel müşterilere erişerek müşteri ağımızı genişletmeyi, hizmet ağımıza uçtan uca çözümleri dahil etmeyi planlıyoruz. Pandemi öncesinde başladığımız dijitalleşme yatırımlarımıza hız kesmeden devam ederken mevcut ürünlerimiz olan uluslararası denizyolu, havayolu ve karayolu taşımacılığı çözümlerimizde daha da etkin olacağız. En önemlisi ise, en değerli ve etkin gücümüz olan insan kaynağına yatırımlarımıza hız kesmeden devam edeceğiz.”

Scania’dan Talay Logistics’e 41 Adet Çekici
MAN 2024'te Pazar İstikrarını Korudu
Tırsan'dan Akkoç Lojistik'e 101 Araçlık Teslimat
Stellantis ve CATL'den İspanya'da Batarya Tesisi
Tırsan’dan EKAY & AYTAŞ'a Low-Bed Teslimatı
Nakliyecilere Müjde