Goodman Türkiye, İzmit Lojistik Merkezi İçin 50 Milyon Avro’luk Yatırım Planlıyor

Küresel ölçekte endüstriyel ve ofis mekanlarına sahip olan, geliştiren ve yöneten entegre bir gayrimenkul grubu olan Goodman, 4 milyar Avro’luk yatırım ihtiyacı tespiti doğrultusunda Türkiye’de yatırım kararı aldı.

Küresel ölçekte endüstriyel ve ofis mekanlarına sahip olan, geliştiren ve yöneten entegre bir gayrimenkul grubu olan Goodman, 4 milyar Avro’luk yatırım ihtiyacı tespiti doğrultusunda Türkiye’de yatırım kararı aldı. Marmara ve çevresinde yüksek kalitede depolar geliştirecek olan Goodman, İzmit’te inşa edeceği lojistik depo ile ilk projesine imza atıyor. İlk fazı 2008 yazında tamamlanacak olan ve toplamda 18 ay sürmesi hedeflenen proje için 50 milyon Avro yatırım yapacak olan Goodman, iki yıl içerisinde Türkiye’de 300 milyon Avro yatırım yapmayı planlıyor.

Hızla büyüyen ekonomisi, giderek artan hane tüketimi ve süre giden altyapı projeleri ile Türkiye’yi ve daha özel olarak da İstanbul ve çevresini grup için önemli bir fırsat olarak tanımlayan Goodman’ın Türkiye’deki yatırımları ile ilgili olarak düzenlenen basın toplantısına Goodman Avrupa Lojistik CEO’su Danny Peeters ve Türkiye Genel Müdürü Emrah Gültekin katıldı.

Goodman’ın, Avrupa ve Asya arasındaki başta gelen geçiş alanlarından birisi olan Marmara ve çevresinde yüksek kaliteli depolar geliştirmeye ağırlık vereceğinin açıklandığı toplantıda bir konuşma yapan Goodman Avrupa Lojistik CEO’su Danny Peeters; tedarik zinciri yönetimi, sözleşmeli lojistik ve ulaştırma endüstrilerinde yaşanan canlı gelişimi ile lojistik sektörünü Türkiye’nin en hızlı büyüyen sektörü olarak değerlendirdiklerini bildirdi.    

Peeters: “Türkiye’de yeni fırsatlar bulacağımıza inanıyoruz”

Küresel ölçekte kote edilen en büyük endüstriyel gayrimenkul gruplarından biri olan Goodman’ın piyasa değerinin 7,2 milyar Avro, yönetilen toplam varlık değerinin ise 23,1 milyar Avro olduğunu açıklayan Peeters, “Türkiye, Avrupa ve Asya arasındaki anahtar lojistik köprü haline gelme konusunda her türlü potansiyeli olan bir ülke. Uluslararası standartlarda yüksek kaliteli depo mekanına yönelik yüksek bir talep tanımladık ve bu ihtiyaca, entegre müşteri hizmeti önerimizle yanıt verebilecek olmaktan memnunuz” dedi.

Goodman’ın Avrupa’da 17 ofisi bulunduğunu ve Türkiye’nin de Avrupa’ya dahil edildiğini ifade eden Peeters, büyük lojistik şirketlerine tesis geliştirdiklerini ve mimaride son teknoloji uyguladıklarını vurgulayarak tesislerle ilgili bakımdan da kendilerinin sorumlu olduğunu belirtti.

Müşteri potansiyel ihtiyaçlarına göre tesis inşaa ettiklerini ve firmalara özel tesis yapmanın yanında birkaç firmanın da aynı tesisi kullanabilme imkanına sahip olduklarını belirten Peeters, Türkiye’deki ilk projeleri olan İzmit Projesi’nin büyük operatörlerin kendi operasyonları için tercih edebilecekleri bir proje olacağını açıkladı.

Peeters, “Türkiye bizim için yeni bir pazar ve burada yeni fırsatlar bulacağımıza inanıyoruz” diyerek sözlerini noktaladı.


Sırada Hadımköy ve Gebze var

Lojistik sektörünün yılda yaklaşık olarak yüzde 17 büyüdüğünü belirten Goodman Türkiye Genel Müdürü Emrah Gültekin, Türkiye GSMH’sinin 500 milyar dolar olduğunu ve bunun yüzde 10’u yani 50 milyar dolarının da lojistikten geldiğini söyledi. Türkiye genelinde toplam depolama alanının 5 milyon m2 olduğunu ve bunun 2 milyon m2’sinin İstanbul’da bulunduğunu ifade eden Gültekin, 750 bin m2’nin yüksek standartlı depolar olduğunu bildirdi.  

Goodman’ın lokasyon olarak İzmit’i seçme nedenlerini açıklayan Gültekin, İzmit’in Marmara Bölgesi’ndeki en önemli lojistik lokasyon olduğunu, 0–4/TEM ve D100/E5 gibi iki önemli karayolunun kesişim noktasında bulunduğunu, Derince Limanı ve gelecekte Köseköy’e kurulacak demiryolu yük terminaline bağlantısına sadece birkaç kilometre uzaklıkta bulunmasının da İzmit’in önemini artırdığını kaydetti. İzmit’te küresel ölçekte büyük kimya ve otomotiv imalatçılarının bulunmasının da diğer bir neden olduğunu açıklayan Gültekin, toplamda 18 ay sürmesi hedeflenen İzmit Projesi’nin ilk fazının 2008 yazında tamamlanacağını ve proje için 50 milyon Avro yatırım yapacaklarını söyledi.

Sektörel ayrım yapmamakla birlikte İzmit’teki tesitse ağırlıklı olarak FMGC, kimya ve otomotiv sektörlerine hizmet vermeyi planladıklarını belirten Gültekin, İstanbul’da Avrupa Yakası’nda Hadımköy’de ve Gebze’de de tesis yapmayı planladıklarını açıkladı.   

Goodman olarak yatırımlara devam edeceklerini ifade eden Gültekin, Türkiye’de iki sene içinde 300 milyon Avro yatırım yapmayı düşündüklerini söyledi.

 

Tesis özellikleri

Goodman’ın 21 hektarlık lojistik merkezi, 10 binm2’si ofis, 130 bin bin m2’si depo alanı olmak üzere toplam 140 bin m2 büyüklüğünde esnek bir depo olarak inşa edilecek.

Yerel yangın yönetmeliklerine uygun olarak inşa edilecek ve tümüyle ESFR Tavan Püskürtme Sistemleri ile donatılacak lojistik merkezinde; serbest yükseklik 10 ile 12 metre arasında olacak. Tesisin diğer özellikleri ise şöyle:

- Ultra düz taban

- Beher bin m2 için 1 yükleme kapısı

- Beher depo birimi için bir elektrikli tavan kapısı

- 50 KN/m2 taban yükleme kapasitesi, betonarme taban; kuvartzit yüzey kaplaması

- Ortalama aydınlatma: 200 lux

 

Ofisler

- Beher birim için ofis bloğu/isteğe bağlı olarak esnek

- Isıtma/soğutma tesisi ortalama sıcaklık değeri: 20°C

- Alçaltılan akustik tavan: 2,7 m.

- Açık mekan ve soyunma odaları ve mutfak

- Dinlenme Odaları: erkek ve bayan tuvalet kolaylıkları

- Ortalama aydınlatma: 200 lux

 

Çevre Özellikleri

- Yükleme kapıları önünde betonarme yükleme rampası

- Araba ve kamyon park yeri

-Tesisin etrafı tellerle çevrili olacak ve girişler elektrikli bir giriş kapısından yapılacak

Arkas Filosuna 6 Yeni Eko-Dizayn Gemi Ekliyor
Türk Karayolu Taşımacılığı Darboğazdan Geçiyor
Türk Nakliye Camiasının Duayen İsmi Tankut Berk Vefat Etti
Özçiçek İnşaat Filosunu Renault Trucks İle Güçlendirdi
logitrans Fuarı Lojistiğin Geleceğine Işık Tutuyor