Green City Berlin’de Görücüye Çıkıyor

Türkiye’nin ilk yerli raylı sistem aracı İpekböceği’ni üreten Durmaray, 23-26 Eylül tarihlerinde Berlin’de gerçekleştirilecek Innotrans 2014’te yeni metro aracı Green City modelinin dünya prömiyerini gerçekleştirecek.

Türkiye’nin ilk yerli raylı sistem aracı İpekböceği’ni üreten Durmaray, 23-26 Eylül tarihlerinde Berlin’de gerçekleştirilecek Innotrans 2014’te yeni metro aracı Green City modelinin dünya prömiyerini gerçekleştirecek.


Durmazlar Holding, dünya markası olma yolunda emin adımlarla ilerleyen Durmaray markası ile Avrupa’nın en büyük raylı sistemler fuarı Innotrans 2014’te kendi standında boy gösterecek. Berlin’de iki yılda bir gerçekleştirilen ve bu yıl 12’ncisi düzenlenecek olan fuarda tamamen yeni metro aracı Green City’nin dünya lansmanı gerçekleştirilecek. Durmaray standında ayrıca Bursa halkına hizmet veren İpekböceği tramvay modelinin tamamen yeni çift yönlü versiyonu da sergilenecek.

Amaçlarının patenti Türkiye’ye ait milli marka yaratmak olduğunu belirten Durmazlar Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Durmaz, hem yurtiçi hem de yurtdışı pazarlarda kabul görecek bir marka yaratmaya çalıştıklarını ifade etti. Durmaz, “2009 yılında girdiğimiz raylı sistem araçları sektöründe Ar-Ge ve üretim faaliyetlerine ara vermeden devam ediyoruz. Geçtiğimiz yıl Bursa Büyükşehir Belediyesi’ne teslim ettiğimiz 6 adet tramvayın başarısından güç alarak ürün gamımıza dünya pazarlarını hedefleyen iki yeni model daha ekledik. Üretimi ve testlerini tamamladığımız yüksek tabanlı hafif metro aracımız Green City ve çift yönlü İpekböceği tramvayımız, Berlin’deki Innotrans 2014 fuarında sadece Durmazlar Holding ve Durmaray’ı değil, ülkemizi ve ülke sanayisini de temsil edecek” dedi.

Amaç 2023 hedeflerine katkı

Türkiye’de otomotiv sektörü nedeniyle halihazırda bir üretim altyapısının var olduğunu hatırlatan Durmaz, kalite ve maliyet açısından Avrupalı üreticilerle rahatlıkla rekabet edilebileceğini söyledi. Hükümetin 2023 yılı hedeflerinde yer alan ‘500 milyar dolar ihracat ve cari açığı kapatmak’ hedeflerine ulaşmasına katkı sağlamak için kendilerinin raylı sistemler pazarını hedeflediklerini vurgulayan Durmaz, şöyle devam etti: “Biz özel sektör olarak 2023 hedefleri için üzerimize düşeni yapmaya hazırız. Bize göre raylı sistemler de hükümetimizin 2023 hedeflerini gerçekleştirmede oldukça kritik bir öneme sahip. Çünkü gelecek 10 yıl içerisinde sadece Türkiye’de 25 milyar dolarlık bir pazardan bahsedebiliriz. Özel sektör olarak kendi öz kaynaklarımız ile çıktığımız bu yolda ülkemiz menfaatleri doğrultusunda hep beraber çalışmalıyız. Böylece 2023 hedeflerinde yer alan 500 milyar dolarlık ihracat ve cari açığı kapatma hedeflerine ulaşabiliriz.”

Durmazlar Raylı Sistemler Genel Müdürü Ahmet Civan, Durmazlar Ar-Ge Merkezi’nin Türkiye Makine Sektörü’nde kurulan ilk Ar-Ge merkezi olduğuna dikkat çekti. Ar-Ge merkezinin bu gücü sayesinde raylı sistem araç tasarımında başarıya ulaşıldığını kaydeden Civan, “Ar-Ge merkezimizde 75 mühendisimiz çalışıyor. Yazılım konusunda makine sektöründe uzun yıllarda oluşan bilgi birikimimiz var ve bu bilgi birikimini raylı sistem araçlarının yazılımı konusunda da geliştirerek know-how oluşturduk ve oluşturmaya devam ediyoruz. Bugün geldiğimiz noktada üretimimizin yanı sıra son 5 yılda geliştirdiğimiz 3 yeni model sayesinde araç ana kontrol yazılımı, analiz, mekanik ve gövde tasarımı ile araç homologasyon testlerinde önemli bir know-how oluşturduk”  diye konuştu.


9 Eylül 2014

Scania’dan Talay Logistics’e 41 Adet Çekici
MAN 2024'te Pazar İstikrarını Korudu
Tırsan'dan Akkoç Lojistik'e 101 Araçlık Teslimat
Stellantis ve CATL'den İspanya'da Batarya Tesisi
Tırsan’dan EKAY & AYTAŞ'a Low-Bed Teslimatı
Nakliyecilere Müjde