HighJump Software Tedarik Zincirindeki Gücünü Buton İle Türkiye’ye Sunuyor

Depo yönetimi ve tedarik zinciri yazılımları alanında dünya liderlerinden HighJump Software, akıllı lojistik çözümleriyle, son iki yıldır hızla büyüdüğü Türkiye pazarını stratejik üs olarak belirledi ve Buton eBusiness Solutions ile işbirliğine gitti.

Buton eBusiness Solutions, HighJump Software’in Türkiye deki tek yetkili iş ortağı olarak Tedarik Zinciri Yönetimi ve planlama konuyarında müşterilerine hizmet sunuyor.


HighJump Software Uluslararası Satış Başkan Yardımcısı David Houser ve Buton eBusiness Solutions Genel MüdürüCem Güler, HighJump Software ve Türkiye’deki tek yetkili iş ortağı Buton eBusiness Solutions hakkında açıklamalarda bulundular.


Öncelikle, Buton eBusiness Solutions’ın lojistik hizmet sağlayıcılar ve 3PL firmalara yönelik sunduğu hizmetleri, HighJump Software ile olan ortaklıklarını, Türkiye pazarındaki potansiyeli Buton eBusiness Solutions Genel MüdürüCem Güler aktardı.


1998 yılında kurulan bir yazılım ve danışmanlık firması olan Buton’un 2012 yılında aldığı bir stratejik karar ile ERP yazılımlarının açık bıraktığı ve tam anlamıyla talep edilen işlevleri yerine getiremediği noktalarda uluslararası başarılar elde etmiş ‘Best-Of-Breed’ yani türünün en iyi örneği olan yazılım şirketleri ile iş ortaklıkları yaparak yola devam ettiğini açıklayan Cem Güler, bu alanlardan ilkinin Tedarik Zinciri Yönetim ve Planlama olduğunu açıkladı. İşin izlenebilirlik tarafında, dünyada büyük ölçüde kabul görmüş ve oldukça üst sınıf bir ürüne sahip olan HighJump Software ile güçlü bir işbirliği yaptıklarını ifade eden Güler, geçtiğimiz yıl da portföyümüzü planlama yazılımları alanında yine bir lider olan Barloworld Supply Chain Solutions ile imzalanan iş ortaklığı anlaşması ile portföylerini genişlettikleri bilgisini verdi.

Güler: “30 yıllık global tecrübeyi kendi birikimlerimizle birlikte Türkiye pazarına sunuyoruz”
 

HighJump Software ile olan ortaklık hakkında bilgi veren Cem Güler, HighJump Software’in Türkiye deki tek yetkili iş ortağı olduklarını ve hızlı bir büyüme trendi yakaladıklarını belirterek şunları söyledi: “Tüm projelerimizde Amerika ile birlikte hareket ediyoruz, ortada olan bir 30 yıllık global tecrübe var ve bizler de bu tecrübeyi kendi birikimlerimizle birlikte Türkiye pazarına sunuyoruz. O ne yapmış bu ne yapmış devrinin kapandığı bir dönemdeyiz, bu bilgi gerek bizlerde gerekse de iş ortaklarımızda mevcut. Hizmet olarak, Türk müşterilerimize gerek uyarlama gerekse de yazılıma ait tüm destek faaliyetlerini yerel olarak veriyoruz. HighJump projelerinde doğrudan HighJump proje yönetim metodolojisi olan AIM’i kullanıyoruz. Gerek yabancı danışmanlarımız gerekse de PMP sertifikalı çalışanlarımız ile burada da büyük bir fark yarattığımızı düşünüyoruz.”

 

Türkiye de LSP ve 3PL firmalar tarafında teknoloji anlamında bir sıkışıklık yaşandığını ve bunun ancak belirli bir zaman içinde eğitim ve gerekli ilgi ile aşabileceğini ifade eden Cem Güler, HighJump’ın, LSP ve 3PL firmalar için alınan yeni bir müşteriyi en hızlı ve en çabuk şekilde operasyonel hale getirmek için gerekli tüm alt yapıyı sunduğunun altını çizerek, özellikle de süreç bazlı uyarlanabilir yapısı ile çabucak bir yazılım geliştirme platformuna dönüşebildiğini vurguladı. Bunun ötesinde depolar içerisindeki her işlemi detaylı takip ederek kontrat ve fatura yönetimi gibi çok önemli konularda da LSP ve 3PL’lerin sorunlarına nokta atışı çözümler sunduğunu kaydeden Güler, bu çözümler ile 3PL firmaların müşterilerine detaylı dökümler verebildiklerini ve detaylı fiyatlandırma yapabildiklerini açıkladı.


“Hızla gelişen dünyaya ayak uyduramayan 3PL firmaları müşteri kaybedecek”


Lojistik hizmet sağlayıcılar ve 3PL firmalara bakıldığında Türkiye pazarında talep ile ilgili de değerlendirmelerde bulunan Güler, şu açıklamalarda bulundu: “HighJump’ın ana ürünü Depo Yönetim Sistemleri’dir. Türkiye de nakliyecilikten depoculuğa geçiş yapmış ya da depoculuk hizmetlerini iş alanlarına eklemiş birçok LSP ve 3PL bulunmaktadır fakat bunlardan sadece birkaç tanesi yol almayı başardı ve onların bir kısmı da seçilen yoldan dönmekten çekiniyor. İşimiz gereği birçok LSP ve 3PL ile çoğu zaman da onların müşterileri ile görüşüyoruz. İçinden çıkılması güç bir kısır döngü içinde işler devam ediyor ve IT bölümleri yoğun bir şekilde çalışıyor. Bu kadar yatırım ve bu kadar personele rağmen şikayetlerin ve hataların önüne geçilemiyor. Her ne kadar zorlu bir kanal olsa da LSP ve 3PL’ler bizim hedef sektörlerimiz içinde yer almaya devam edecek ve onlara sorunlarını çözmekte ve müşterilerini memnun etmekte elimizden gelen her türlü yardımı göstereceğiz.”


LC-Waikiki, Teknosa, Kliksa ve İklimsa gibi firmaların HighJump ailesine çok yeni katılan müşteriler arasında yer aldığını belirten Cem Güler, Türkiye de elektronik ticaretin yanı sıra AVM’lerin açılması ile büyük bir patlama yaşayan perakende sektörünü de şu an için en çok talep gösteren sektörler arasında sıraladı. HighJump ürünleri sektörde çok büyük bir fark yarattığını ve kısa sürede beklenen kullanıcı sayılarına ulaşacağını vurgulayan Güler, “Türkiye de bir değişiklik yaşanmakta ve bu değişime HighJump ile birlikte önderlik ettiğimiz için gururluyuz. Eğer LSP ve 3PL firmalarımız hızla gelişen bu dünyaya ayak uydurmakta gecikirler ise zaman içinde müşteri kayıpları yaşamaya başlamaları olasıdır. Ayrıca müşterilerinin operasyonlarını kendi imkanları ile yürütmeyi tercih etmelerini engelleyemeyeceklerdir. Bu da gerek sektör gerekse de bu alanda hizmet veren hepimiz için oldukça üzücü bir durum olacaktır” dedi.


Hedeflerden de söz eden Cem Güler, 2014 yılı için agresif planları bulunduğunu ve bunlar üzerinde iş ortakları ile çalışmaya devam ettikleri bilgisini aktararak, “Her iki iş ortaklığımızda da en büyük iş hacmi oluşturmayı başaran partnerler arasına girmeyi ümit ediyoruz. Tabi bu büyüme ile kalmayıp, ürün portföyümüzü de genişletmeye devam edeceğiz ve Türkiye de yazılım sektöründe ihtiyaç duyulan uzman ve türünün en iyi örneği olan yazılımlar ile yolumuza devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

Houser: “Türkiye, Highjump İçin Mükemmel Bir Pazar”

HighJump Software Uluslararası Satış Başkan Yardımcısı David Houser ise HighJump Software’i Türkiye pazarına çeken faktörlerden söz ederken, Ar-Ge yatırımlarından, Tedarik Zincirindeki yeni trendlere kadar pek çok konuya değindi.

Lojistik hizmet sağlayıcılar ve 3PL firmalar için sundukları hizmetlerin firmalar için avantajlarını aktararak konuşmasına başlayan Houser, Highjump’ın çözümünün 3PL’ler için son derece esnek ve uyarlanabilir bir ürün olduğunu vurgulayarak, “Hızlıca yeni bir müşteri ekleyebiliyoruz. HighJump mimarisi değişimlere çabukça ayak uydurmanızı sağlamasının yanı sıra, çözüme sahip olmanızı ve istediğiniz değişiklikleri kendi başınıza yapabilmenizi de sağlıyor. Bu da 3PL’lerin önlerindeki teknolojik engelleri kaldırabilmelerini, cirolarını arttırabilmelerini ve daha da önemlisi müşterilerine daha iyi ve verimli hizmet verebilmelerini sağlıyor. Firmalar yazılımı nasıl kurmak isterse o alternatifi sunabiliyoruz. Her durumda da yazılım kodu yüzde 100 aynı, bir değişiklik olmaz. Bu hızlıca büyümeye imkan sağlıyor. Bu büyüme esnasında, firmaların kendi bilgi işlem ekibi varsa HighJump University eğitimlerini tamamlayarak tüm işlemlerini kendileri yapabiliyorlar” dedi.


Fayda-maliyet ilişkisinden söz eden ve bunun değişiklik gösterdiğini kaydeden Houser, şunları söyledi: “Örneğin; yüzde 99.9 envanter doğruluğuna sahip misiniz? Hatalı toplamalardan dolayı gerçekleşen iade ve maliyetleriniz yüzde kaçtır? Eğer daha verimli çalışabilseydiniz, çalışanlarınızı başka pozisyonlarda daha verimli kullanabilir miydiniz? Mevcut deponuzu genişletebilir misiniz? Mevcutta kullandığınız teknolojileri güncel tutmakta zorluk çekiyor musunuz? Birden fazla kanaldan gelen müşteri taleplerini nasıl karşılıyorsunuz? İşte bunların her biri ve daha birçoğu fayda-maliyet ilişkisine etken eden unsurlardır, projelerimizde tüm bu konulara değinmekte ve çözümler getirmekteyiz. Bunun neticesinde de bazen yüzde 20 bazen yüzde 40’a varan maliyetlerde kazançlar elde edilebiliyor.


“Türkiye, tedarik zinciri alanında bir dünya lideri olma yolunda ilerliyor”


HighJump Software’i Türkiye pazarına çeken faktörleri de aktaran Houser, “Türkiye, Highjump için mükemmel bir pazar” diyerek, Türkiye’de HighJump in sağladığı gelişmiş çözümlere ciddi ihtiyaç olduğunu vurguladı.  Türkiye pazarı için özel fiyatlandırılan Highjump ürünleri sayesinde de Ar-Ge için yüz milyonlarca dolar harcamış 30 yıllık bir yazılım şirketinin tüm birikimine ve tecrübesine sahip olma imkanını sunduklarının altını çizen Houser, Buton gibi bir firma ile iş ortaklığı fırsatını yakaladıkları için de şanslı olduklarını kaydetti.


“Türkiye, eşsiz bir kültürel mirasa, tarihe ve coğrafi konuma sahip olmanın avantajı ile tedarik zinciri alanında bir dünya lideri olma yolunda ilerliyor” diyen Houser, Türkiye’de müşteri portföyü ve kullanıcı sayılarını artırmaya devam ettiklerini söyledi.

“Pazar payı ve büyümenin kazanacağımız ek bir dolardan daha önemli olduğunun farkındayız”


‘Tedarik Zinciri Yönetimi’nde yeni trendler neler? Yazılımlarınız yeni trendlere ayak uydurmak adına ne kadar esneklik içeriyor’ sorumuza bunun biraz da pazarın durumuna bağlı olduğunu belirterek yanıt veren Houser, “Örneğin, bir giyim ya da elektronik şirketini ele alalım. Highjump bu sektörlerde uyarlanabilir ve esnek olmasının yanı sıra dünya da fikir liderliğini de yapmaktadır. Dünya gün geçtikte ‘istediğin yerden ya da ortam üzerinden al, anında istediğin yerlerden siparişi olgunlaştır’ kavramı üzerine odaklanıyor. Planogramları anlamak ve kullanabilmek tedarik zincirinin hızını belirliyor. Eğer müşterinin verdiği bir siparişi anında karşılayamıyorsanız, kısa zamanda oyun dışı kalabilirsiniz. Burada da izlenebilirlik ve takip edilebilirlik gibi kavramlar öne çıkıyor, tabi sadece elektronik ve giyim sektörlerinde değil bu genel olarak tüm global tedarik zinciri için geçerli.


Bu sebeple sorunuz çok önemli ve Highjump için gerçekten mükemmel bir soru. Sunduğumuz uyarlanabilirlik ve esneklik sayesinde dünyanın birçok meşhur markası tüm operasyonlarını Highjump  üzerinde yürütülebiliyor. Olgunlaşmış bir şirketiz fakat bu bizim pazar payımızı arttırma ya da girmiş olduğumuz pazarları anlamamıza etki etmemektedir, aksine pazar payı ve büyümenin kazanacağımız ek bir dolardan daha önemli olduğunun farkındayız. Bunlar işinizin başarısı için çok önemli etkenler. Ya yaptığınız işte pay alırsınız ya da yok olup gidersiniz… Highjump’ta müşterilerine bu denklemin doğru tarafında yer alma fırsatı sunuyor” açıklamasını yaptı.

ABS Transport’un Tercihi Tırsan Oldu
DHL Express Türkiye Wewalk İle İş Birliğine İmza Attı
Scania’nın Türkiye’deki 2024 Pazar Payı Yüzde 8,6 Oldu
Akbulut Nakliyat Filosunu Tırsan İle Genişletti