Honeywell ‘Giyilebilir Teknolojiler’i İle Operasyonlarda Hata Riskini Azaltacak

Honeywell Giyilebilir Çözümleri ile Türkiye’deki depo ve antrepo işletmecilerine hatasız, etkin ve verimli çalışma imkanı vererek rekabette avantaj sunmayı amaçlıyor.

Honeywell Scanning & Mobility Türkiye Ülke Müdürü Murat Kafkas, ‘Giyilebilir Teknolojiler’in lojistik sektörüne etkisini değerlendirirken, Türkiye’de bu tür teknolojilerin yaygınlığı ve müşteri algısı ile ilgili görüşlerini aktardı.  

Giyilebilir cihazların lojistik sektörü de dahil olmak üzere perakende, sağlık ve dağıtım kanalındaki iş süreçlerini olumlu yönde tümüyle değiştireceğini ifade eden Kafkas, çalışanların işlerini yaparken zaman kaybettiren detaylarla ilgilenmelerini gerektirmeyecek bu tür sistemlerin, hareket halinde çalışan saha personelinin daha az zamanda eskiye oranla daha çok iş kalemini yapmaya imkan verdiğini aktardı. Giyilebilir cihazların çalışanların hareket kabiliyetlerini artıracağı gibi, kaynakların da daha etkin kullanılması anlamında fayda sağladığını ifade eden Kafkas, “Lojistik sektöründeki performansın temelini oluşturan veri yönetimi için de giyilebilir cihazların kullanımı önemli faydalar sağlayacak. Verinin doğru ve hızlı bir biçimde toplanması, dağıtımı, paylaşımı ve izlenmesi firmaların hizmet taahhütlerini yerine getirmede rekabet avantajı yaratacak. Bu faydalara ek olarak iki el kullanımına imkan vermesi ve duyu organlarının cihaza odaklanmak zorunda kalmaması ise iş güvenliği konusunda önemli iyileşme sağlayacaktır” dedi.

“Depo ve antrepolarda hatasız, etkin ve verimli çalışılabilmeyi mümkün kılıyor”

Günümüzde lojistik firmalarının, dağıtım merkezleri ve perakende sektöründe faaliyet gösteren şirketler esnek, ihtiyaca göre genişleyebilir uygulamalara sahip, verimliliği artıran, kullanımı kolay ve birlikte çalışabilen teknolojik çözümler aradığını kaydeden Murat Kafkas, “Özellikle toplama, paketleme ve sevkiyat gibi lojistik işlemler için uygun Honeywell Giyilebilir Çözümleri depo ve antrepolarda hatasız, etkin ve verimli çalışılabilmeyi mümkün kılıyor. Küçük parçaların toplanması, tasnif edilmesi, araca yüklenmesi gibi pek çok iş her iki elin de kullanımını gerektirir. Elleri serbest bırakan ‘hands-free’ özelliği sayesinde Honeywell Giyilebilir Çözümleri çalışanların imdadına yetişiyor” şeklinde konuştu.

Ergonomi, hafiflik, sağlamlık, kullanım kolaylığı gibi özelliklere sahip Honeywell Giyilebilir Çözümleri’nin, kullanıcılara iş verimliliğini en üst seviyeye çıkartmak için ihtiyaç duyduğu hareket özgürlüğünü verdiğinin altını çizen Kafkas, geleneksel giyilebilir çözümlerden ziyade kullanışlılığı esas alan bu çözümlerin, çalışanlar arasında kolayca paylaşılabilmesi ile iş süreçlerinin aksamadan devam ettiğini vurguladı.

“Lojistik şirketleri ile dağıtım merkezleri için biçilmiş kaftan”

Kullanım sırasında ellerin serbest kalmasının yarattığı fayda ile çalışanların daha fazla işi daha kısa sürelerde yapabildiklerini ve bunun da çalışanlar cephesinde hız ve verimlilik artışı, şirketler cephesinde etkinlik, toplam operasyonel maliyetlerde tasarruf ve müşteri memnuniyetinde artış anlamına geldiğini söyleyen Murat Kafkas, ‘cihazları kimler kullanmalı’ sorusuna da yanıt veriyor: “Bugün büyük-küçük her ölçekte şirket yenilikçi teknolojiler sayesinde, zorlu pazar koşullarında kendilerine rekabet avantajı yaratacak çözümleri arıyor. Giyilebilir teknolojilerle üretilmiş cihaz ve çözümler, iş süreci yönetiminde performanslarını artırmak, operasyonlarını ve müşteri hizmet kalitesini geliştirmek isteyen perakende, sağlık, ulaşım ve lojistik şirketleri ile dağıtım merkezleri için biçilmiş kaftan.”

Giyilebilir çözümlerin perakende, sağlık, ulaşım ve lojistik sektöründe kullanımı sunulan hizmetin öngörülenden daha kısa sürede verilmesi, ürünlerin alıcıya veya son kullanıcıya daha hızlı teslim edilmesini sağladığını vurgulayan Kafkas, bu çözümlerin sağladığı faydalar arasında ayrıca karmaşık iş süreçleri nedeniyle veri toplama ve verinin dağıtımı sırasında oluşabilecek hataların aşağıya çekilmesi, nihai alıcının ürünlere taahhüt edilen şartlarda ve zamanda tesliminin garanti edilmesi gibi faydaları da sıraladı.

“Türkiye’de henüz yaygın değil”

Giyilebilir çözümlerin dünyada kargo ve lojistik firmalarının depolarda kullandıkları çözümler arasında yaygın olarak konumlandırıldığını kaydeden Kafkas, “Türkiye’de henüz çok yaygın olmamakla birlikte firmaların ilgisini çekiyor. Dünyada da geleneksel çözümlerin ergonomik kısıtları sebebiyle işletmelerin dar kapsamlı operasyonlarında kullanılmakta. Honeywell yenilikçi çözümleri ile işletmelerin farklı ve geniş kapsamdaki uygulamalarında giyilebilir cihazları kullanmasına olanak tanıyor.

Giyilebilir teknolojiler ‘Google Glass’ ile birlikte çok daha sık duyulmaya başladı. Buna mukabil, iş süreçlerinde yavaş yavaş talep edilmeye başladığını söyleyebiliriz. Bu tarz çözümler çok yaygın olmadığı için, firmalar da şu an itibariyle sahadan ‘geribildirim’ toplayarak ilerlemeyi tercih ediyorlar; bu da bu tip ürünlerin pazara girişini yavaşlatıyor” açıklamasını yaptı.  

Kafkas, “Honeywell olarak birbirinden farklı cihazlarla yaptığımız işleri gelişmiş, entegre ve ‘tek’ bir cihazla yapabilmeyi ifade eden ‘yakınsama’ya ve saha uygulamalarına yatırım yapıyoruz. Birlikte çalışabilme özelliğine sahip donanım ve yazılım ürün setlerimizle, sahada görev yapanlar artık çok daha hızlı, daha verimli ve hatasız çalışabiliyorlar” diyerek diğer cihazlarla entegrasyon konusuna da açıklık getirdi.

Orta ve uzun vadede gyilebilir teknolojilerin, sesli ve görsel çözümlerle eşleşerek kullanımının daha da yaygınlaşacağını söyleyen Murat Kafkas, iş süreçlerinin verimliliğini arttırabildiği her operasyonda, giyilebilir çözümleri diğer yenilikçi teknolojilerle birlikte daha fazla görmeye başlayacağımızı belirtti.

Honeywell ve Honeywell Scanning & Mobility (HSM):

1885 yılında A.B.D.’de kurulmuş olan Honeywell teknoloji ve imalat konularında Fortune 100 şirketleri arasında yer alan, havacılık/uzay ürün ve servisleri, binalar, konutlar ve fabrikalar için otomatik kontrol teknolojileri, turbo şarj cihazları ve performans kimyasalları alanlarında dünya çapında müşterilerine hizmet sunan çok yönlü bir marka. Bugün Honeywell 120.000 den fazla çalışanı ile 100’den fazla ülkede faaliyet gösteren küresel bir teknoloji lideri. Günümüzde Honeywell’in 23.000 mühendisi, dünyanın dört bir yanındaki konsept ve test laboratuvarlarında en ileri teknolojiyi geliştirmek için çalışıyor. 

Honeywell Scanning & Mobility (HSM) ise Honeywell grubunda yer alan, dayanıklı mobil bilgisayarlar, radyo frekanslı tanımlama çözümleri, ses ile etkin hale gelen iş akış ve yazıcı çözümleri gibi yüksek performanslı görüntü ve lazer temelli veri toplama donanımlarının önde gelen üreticisi.

HSM olarak otomatik kimlik saptama ve veri toplama endüstrisinde geniş ürün portföyüne sahip. Aynı zamanda HSM barkod basma, tarama, mobil çözümler, Radyo Frekansı ile Tanımlama (RFID) ve ses çözümleri gibi çok çeşitli veri toplama teknolojisini 40 yılı aşkın bir süredir geliştiren bir şirket. HSM iş süreci yönetiminde performansa odaklanarak, operasyonlarını ve müşteri hizmetini geliştirmek isteyen perakende, sağlık, ulaşım ve lojistik şirketleri için veri toplama donanımı sağlıyor. Yenilikçi ürünlerini gelişmiş yazılımlar ve müşteri odaklı hizmet anlayışıyla tamamlarken, müşterilerimizin verilerini ve varlıklarını etkin bir biçimde yönetebilmelerine izin verecek profesyonel çözümleri sunuyor. Ayrıca ses yönlendirmeli, giyilebilir teknolojili ve birlikte çalışabilir cihazlar ile çözüm odaklı çalışan firma, toplam operasyonel maliyetleri azaltarak müşterilerin büyümelerine katkı sağlamayı amaçlıyor. 

Prometeon Türkiye ve TGL, İş Birliğini 4 Yıl Daha Uzattı
Ekol Satışı İptal
Atlas Lojistik Ödülleri Kurumsal Başvuru Süresi Uzatıldı
Mercedes-Benz Türk Kamyon Satış Bayileriyle Buluştu
Ekol Lojistik Enerjisini Güneş’ten Alıyor
Grimaldi Grubu Trieste-Ambarlı RO-RO Hattını Genişletiyor