IATA: Hava Kargo Hayati Önemde

Uluslararası Hava Taşımacılığı Birliği (IATA) ve üyeleri, hayati önemdeki hava kargo tedarik hatlarının açık, verimli ve etkili olmasını sağlamak için acil önlem alma yönündeki hükümetlere çağrılarını yenilediler.

IATA Başkanı Alexandre de Juniac geçen günlerde yaptığı açıklamada “Hava kargo faaliyetleri COVID-19 ile küresel mücadelede hayati bir ortak durumundadır. Buna rağmen, hayat kurtaran tıbbi malzeme ve ekipmanlarla dolu kargo uçaklarının hantal bürokratik mekanizmalar ve gerekli operasyonel izinlerdeki gecikmeler nedeniyle yerde kaldığı örnekleri görmeye de devam ediyoruz. Bu gecikmeler hayatları tehlikeye atıyor. Tüm hükümetlerin küresel tedarik zincirlerini açık tutmak için adım atmaları gerekiyor ”dedi.

Hava Kargo Küresel Tedarik Zincirini Ayakta Tutuyor

Öte yandan IATA Global Hava Kargo Bölümü Başkanı Glyn Hughes ise yaptığı değerlendirmede şunları söyledi : “Hava kargosu ön cephede, sadece COVID-19 ile savaşmakla kalmıyor, aynı zamanda devletler tarafından uygulanan karantina ve sosyal uzaklaştırma politikalarını desteklemek iüzere, küresel ölçekte  online olarak satın alınan gıda ve diğer ürünler de dahil olmak üzere en çok zamana duyarlı malzemeler için küresel tedarik zincirlerinin korunmasını da sağlıyor. Ancak bunu hükümetlerin desteğiyle birlikte çalışırsak yapmaya devam edebiliriz. Tedarik zincirlerinin açık tutulması aynı zamanda yerel ekonomilerdeki işleri ve istihdamı da desteklemektedir: Güney Amerika ve Afrika’daki sebze meyve gibi hızla bozulabillir ürün üreticileri buna örnektir. Birlikte güçlüyüz, ”dedi

Dünya Sağlık Örgütü: Hava Kargoyu Aktif Tutmak Hepimizin Ortak Görevi

Dünya Sağlık Örgütü (WHO) ise  COVID-19'un yayılmasını yavaşlatma mücadelesinde hava kargolarının önemini yineledi: Açıklama şöyle denildi:

“Dünyada COVID-19'a karşı ön cephede savaşan sağlık çalışanlarına sürekli olarak gerekli tıbbi ekipman ve koruyucu malzeme sağlanmalıdır. Hava kargo operasyonlarına devam ederek bu tedarik hatlarını açık tutmak hepimizin ortak görevidir. Hava yollarında yolcu talebindeki topyekün düşüş planlanan kargo operasyonlarının yerine getirilmesini de ciddi şekilde aksatıyor. Biz DSÖ olarak havayolu şirketlerini ve hükümetleri, mevcut kargo kapasitelerini koruma konusunda oluşan küresel çabaya katılmaya ve daha önce yüksek yolcu hacimlerine ulaşılmış olan ve hali hazırda uçuşlara kapatılan rotalarda kargofaaliyetlerini sürdürmeye çağırıyoruz ”dedi.

Scania’dan 2025’in İlk Teslimatı Öznil Lojistik’e
Talay Logistics 2025'i Doğu Avrupa Atılım Yılı İlan Etti
Yeni Actros L Türkiye’de Yollara Çıkıyor
Hareket’te Stratejik Liderlik Dönemi
Eyüp Lojistik Yerli Scudo Yatırımıyla Büyümesini Sürdürüyor
Scania, Alp Lojistik’in Tercihi Olmaya Devam Ediyor