İran Kapıları Kapatıldı; Gürbulak’ta Kuyruk 5 Kilometre Oldu

Korona virüsten ölümlerin yaşandığı komşu ülke İran’a açılan Gürbulak Gümrük Kapısının kapatılması taşımacılığı olumsuz etkilemeye başladı. Gürbulak’ta TIR kuyruğunun 5 kilometre ulaştığı bilgileri geliyor.

İran’da Korona virüsten yaşanan ölümlerin 8’e ulaşmasıyla 23 Şubat Pazar tarihinde Türkiye, İran’a bağlanan kapılarını kapattığını açıkladı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, korona virüs salgını tedbirleri kapsamında İran ile sınır kapılarının dün saat 17.00 itibariyle kapatıldığını açıklarken, Bakan Koca İran ile uçuşların da 20.00 itibariyle durdurulduğunu kaydetti.

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan ise Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, yeni tip korona virüs salgını nedeniyle İran'a açılan sınır kapılarında karşıdan gelen tüm araç, eşya ve yolcu girişlerinin tedbir amacıyla geçici olarak durdurulduğunu belirtti.

Pekcan, paylaşımında şu ifadelere yer verdi: "Türkiye'den ihracat ve transit işlemleri kontrollü olarak devam etmektedir. İran üzerinden Türkiye çıkışlı transit geçecek araçların güzergah geçişleri takip edilecektir. Gümrük kapılarımızda çalışanlarımız hijyen ve sağlık kurallarına sıkı bir şekilde uymaktadır, gerekli önlemler alınmıştır."

Türk Treyler Sektörü Büyüme Yolunda
Bauma 2025: İnşaat Sektörünün Küresel Buluşma Noktası
Scania Top Team Türkiye Şampiyonu Gebze
Mercedes-Benz Türk’ten Kadın İstihdamına Destek
Ticari Araç Üretimi ve Pazarı Ocak Ayında Geriledi
Mercedes-Benz Türk Yeni Actros L’yi Bayilerine Tanıtıyor