Türk iş dünyasının önde gelen isimlerinden, Ulusoy Denizcilik A.Ş.'nin ortaklarından Yılmaz Ulusoy, uzun süredir sağlık sorunlarıyla mücadele ediyordu. Yılmaz Ulusoy’un ölümü, iş dünyasında üzüntü yarattı.
Yılmaz Ulusoy, lise eğitimini tamamladıktan sonra aile şirketi Ulusoy Holding’de görev aldı. Denizcilik ve lojistik alanında önemli başarılara imza atan Ulusoy, 1968-1971 yılları arasında Samsunspor Kulübü’nün başkanlığını üstlenerek spor camiasında yer aldı. Diğer aile üyeleri gibi sivil toplum örgütlerinde de başkanlıklar yapan Yılmaz Ulusoy, Türkiye Ev Tekstili Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği'nin (TETSİAD) kurucu başkanlığını 5 yıl yürütmüş, ayrıca Türk Ev Tekstili Sanayicileri Derneği (TETSD) başkanlık yönetimini üstlendi. Bunun yanı sıra, spor alanında Güreş Federasyonu Başkanlığı da yaptı.
Adeta “Başkan Doğanlar” ailesi olan Ulusoy kardeşlerin 7’si erkek 9 ferdinin en küçüğü Yılmaz Ulusoy’dur. En büyük abisi Mehmet Ali Ulusoy Demokrat Parti Samsun İl Başkanı, ikinci büyük abisi Ali Osman Ulusoy Trabzon Ticaret Odası Başkanı, TOBB 2. Başkanı, diğer abisi Saffet Ulusoy Trabzon Belediye Reisi Vekilliği, UND ve RODER Başkanı, diğer abisi İstanbul otogarının kurucusu Cemal Ulusoy Anadolu Otobüsçüler Derneği'nin başkanlığını yaptı. Yeğenleri Başaran Ulusoy TÜRSAB Başkanı, Haluk Ulusoy Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı gibi sıfatları başarıyla taşımıştır.
Aynı zamanda sosyal çevresi güçlü birisi olan Yılmaz Ulusoy, Kadir İnanır ve Orhan Gencebay gibi özellikle Karadenizli sanatçılara kol kanat germesiyle biliniyordu.
Ulusoy ismi; otobüs, kamyon taşımaları, lastik ve ticari araç bayilikleri, hac seferleri, yolcu ve insan taşımacılığı, turizm acentelikleri, otel yatırımları, lojistik ve RO-RO işletmeciliği alanında büyümüş ve yalnızca Türkiye’nin değil pek çok ülkede de tanınmış bir isim durumuna gelmiştir. UN RO-RO’nun satılmasıyla, 2008 yılında Ulusoy Holding’den ayrılarak Yılmaz Ulusoy Holding’i kuran Ulusoy, denizcilik ve taşımacılık alanındaki faaliyetlerine devam etti.