Kapıkule’de TIR Kuyruğu 17 Kilometreye Ulaştı

Kapıkule, TIR geçişinde her gün yeni rekorlar kırılmasına rağmen, 923 TIR’ın çıkış yaptığı 30 Nisan günü bile TIR’ların bekleme süresi 50 saati aştı.

İhracat’ta tüm dünyanın hayranlıkla izlediği başarılara imza atılıyor Son dört ayda geçen yılın aynı dönemine göre ihraç malı taşıyan araç sayısı toplamda yüzde 11 artış meydana geldi. Bu artış, Nisan ayında Kapıkule için yüzde 30 olarak gerçekleşti ve özellikle hafta sonları kapı kilitlendi.

Son dönemde, Cuma günü İstanbul’dan yola çıkan araçlar ancak Pazartesi günü Kapıkule’den çıkış yapabilir hale geldi. Cumartesi günü yola çıkan araçların iç gümrük beklemeleri de de dahil olmak üzere Kapıkule’den çıkışları Salı gününü bulabiliyor.

29 Nisan Cuma gününden bu yana Gümrük Kapılarındaki TIR kuyrukları Kapıkule’de 17 kilometre, Hamzabeyli’de 5 kilometre, İpsala Sınır Kapısında ise 3 kilometreyi bulurken, çıkış yapmak üzere Kapıkule’ye gelen bir aracın Bulgaristan’ a geçebilmesi 57 saati buldu. Kapıkule Sınır Kapısı, 30 Nisan’da 923 TIR’ın gümrük işlemini gerçekleştirmesine rağmen yaşanan beklemeler ve TIR kuyrukları, günlük kapasitenin çok acil bir şekilde günlük bin 500 adedin üzerine çıkarılması gerektiğini gözler önüne seriyor.

Almanya ve Türkiye arasındaki seferlerdeki 40 Dakikalık gecikme Almanya’nın ticaretini yüzde 1,3 daralttı

Münih Üniversitesi, Ekonomik Araştırmalar Enstitüsü’nden Profesör Gabriel Felbermayr tarafından Mart 2016 tarihinde Göçmen amaçlı ilave kontrollerin Alman ekonomisine etkilerini sorgulamak amacıyla yapılan araştırmada, Almanya ve Türkiye arasındaki seferlerdeki 40 Dakikalık gecikmenin, Almanya’nın ticaretini yüzde 1,3 daralttığı sonucu çıktı!

Araştırma sonuçlarını yorumlayan UND İcra Kurulu Başkanı Fatih Şener; “Söz konusu yüzde 1,3’lük daralmanın Almanya’nın ülkemize olan ihracatındaki rakamsal değeri yaklaşık 291 Milyon Dolar’a denk geliyor. Almanya 40 dakikalık gecikmenin bedelini hesaplamışken, ülkemizdeki 2 günlük yani 72 kat daha fazla gecikmenin bedelini, ülke ekonomisi üzerindeki negatif etkisini varın siz düşünün” dedi.

Şener sözlerine şöyle devam etti: “Neredeyse olağan hale gelmeye başlayan Gümrük kapılarındaki söz konusu zaman kayıpları için acil çare bulunmaz ise sadece Almanya’ya 2015 yılında gerçekleştirdiğimiz yaklaşık 90 bin seferde 27 bin 400 seferlik bir kaybın yaşanacağı ve bunun Almanya’ya yönelik ihracatımızda yüzde 30’luk bir daralmaya neden olacağı ortaya çıkıyor. Sorun Bazen Bulgaristan tarafından da kaynaklanabiliyor. Kapasite artacak ise iki ülke eşgüdüm halinde çalışmalı.. Her iki ülkede karar alıcıları, kapasitenin 2 katı artışı için Göreve Çağırıyoruz !”



Prometeon Türkiye ve TGL, İş Birliğini 4 Yıl Daha Uzattı
Ekol Satışı İptal
Atlas Lojistik Ödülleri Kurumsal Başvuru Süresi Uzatıldı
Mercedes-Benz Türk Kamyon Satış Bayileriyle Buluştu
Ekol Lojistik Enerjisini Güneş’ten Alıyor
Grimaldi Grubu Trieste-Ambarlı RO-RO Hattını Genişletiyor