Kısa Dönemli Depolamada Yeni Dönem

Son yıllarda etkinliğini arttıran online yük platformlarının bir benzeri; kısa dönem için depo alanı arayan şirketlerle, kapasite fazlası olan depolama şirketlerini buluşturmak üzere kuruldu.

İstanbul’un yanı sıra İzmir Adana Mersin gibi şehirlerde de organize olan Türkiye’nin ilk online B2B depo platformu Park Palet’in tanıtım toplantısı 9 Ocak 2018 tarihinde İstanbul’da gerçekleştirildi.

Şirketin tanıtım toplantısında konuşma yapan Park Palet Kurucu Ortağı Alp Çiçekdağı, özellikle E ticaretin etkisini arttırmasıyla perakende, hızlı tüketim gibi sektörlerde sık yaşanan stok dalgalanmalarının verimli yönetilememesi durumunda lojistik maliyetlerinin arttığına dikkat çekti. Bu sistemin özellikle kullanıcı olarak KOBİ’lere çok faydalı olacağına inandığını aktaran Çiçekdağı, şirketin kuruluş sürecinde yapılan potansiyel müşteri görüşmelerinde gözlemledikleri “on-demand (talep üzerine) depolama” ihtiyacının, Park Palet’in çıkış noktasını oluşturduğunu belirtti.

Depo işletmecilerinin büyük çoğunluğunun depo alanlarında “batık maliyet” olarak kabul ettikleri fazla kapasiteden şikayetçi olduğunu söyleyen Çiçekdağı “İhtiyaç duyulan miktardaki depo alanını, geliştirilen yazılım üzerinden istenilen yer ve süre için bulan Park Palet Depo Pazar Yeri, tam kullanılamayan depo alanlarının palet bazında satışa sunulmasını sağlayarak depo sahiplerine ek gelir yaratacak. Bu durumun özellikle düşük mevsimlerde yeni müşteri edinimi sağlayarak, iş gücü ve ekipman verimliliklerinde kayıp yaşanmasının da önüne geçeceğini düşünüyoruz” dedi.  

Türkiye’deki depolarda 1 milyon paletlik ve 750 bin metrekarelik bir kapasitenin atıl durumda olduğunu vurgulayan Çiçekdağı, Park Palet’in arkasında güçlü bir teknolojik altyapı ve deneyimli bir ekibin olduğunu da söyledi.

2018 hedefi 300 bin palet raflı depolama alanı

Depo portföyünde sadece kurumsal lojistik şirketlerine değil, kriterleri uygun olan orta ölçekli işletmelerin depolarına da yer vermeyi hedefleyen Park Palet, başta lojistik sektörünün güçlü olduğu İstanbul-Kocaeli hattı olmak üzere, tüm büyük şehirleri kapsayan bir depo ağı oluşturmayı hedefliyor. Büyük işletmelerin ve bu işletmelere hizmet veren tedarikçilerin yanı sıra, KOBİ’lerin de farklı bölgelerde düşük maliyetli ve kısa zamanlı depo ihtiyaçları olduğuna dikkat çeken Alp Çiçekdağı, “Park Palet online bir platform olması sebebiyle Türkiye’nin her yerindeki depo seçeneğini içinde barındırabilir. Genişleme imkanları çok yüksek bir alana ilk oyuncu olarak giriyoruz. 2018 yılı sonu hedefimiz ilk etapta 150 civarında depoyu sistemde kayıtlı hale getirerek, Türkiye geneline yayılmış 300 bin palet ve 100 bin metrekare zemin depolama alanı sunabilmek” dedi.

Konuşmasında atıl kalan alanları sisteme kaydeden depo işletmecileri, bir aydan başlayan kısa dönemli anlaşmalar ile depolarını Park Palet üzerinden potansiyel müşterilere sunduklarını  söyleyen Çiçekdağı, sistemi şöyle özetledi: “Depo ihtiyacı olan müşterilerin talepleri ise sistem üzerindeki uygun depolar taranarak, eşleştiriliyor. Müşteriler, depo seçeneklerinden en uygununu seçtikten sonra, sigorta ve elleçleme hizmetleri gibi gerekli tüm koşulları içeren Standard Palet Park Sözleşmesi’ni imzalayarak hemen çalışmaya başlayabiliyor. Tüm bu süreçlerde Park Palet’in lojistik uzmanları da her iki tarafa destek sağlıyor.”

ABS Transport’un Tercihi Tırsan Oldu
DHL Express Türkiye Wewalk İle İş Birliğine İmza Attı
Scania’nın Türkiye’deki 2024 Pazar Payı Yüzde 8,6 Oldu
Akbulut Nakliyat Filosunu Tırsan İle Genişletti