Krone Türkiye’de Doğuş Grubu İle Ortak Yatırım Yapacak

Doğuş Grubu ile ortak üretim kararı alan Avrupa’nın ikinci büyük treyler üreticisi Krone, Türkiye’de treyler ve tarım makineleri üretecek.

Doğuş Grubu ile ortak üretim kararı alan Avrupa’nın ikinci büyük treyler üreticisi Krone, Türkiye’de treyler ve tarım makineleri üretecek.

Alman treyler ve tarım makineleri üreticisi Krone’nin Başkanı Dr. Bernard Krone, 100 yıllık tarihlerinin en büyük yatırımı için, Çin yerine Türkiye’yi seçtiklerini belirterek, "İlk kez bir ortaklık kurmamız nedeniyle Doğuş Grubu’nu çok iyi araştırdık, Vw ve Scania’nın üst yönetimleri de, Doğuş Grubu’nun

Türkiye’de olabilecek en iyi ortak olduğuna inanıyorlar. Doğuş Grubu’na güveniyoruz.”dedi.

Türkiye’de fabrika kurmalarının nedeninin düşük işçi ve üretim maliyetleri olmadığının altını çizen Dr. Krone, “Türkiye’ye, bu büyük ülkeye inanıyoruz. Bu ülkenin politikacılarına ve ortağımız Doğuş Grubu’na güveniyoruz. Bu yatırıma karar vermemizdeki en önemli nedenlerden biri güçlü ortağımızın Türkiye ekonomisindeki durumu.” dedi.

Doğuş Grubu ile ortaklıklarının kendileri için bir ilk olacağını söyleyen Dr. Krone, "Doğuş Grubu ile ortaklık kararı almadan önce yönetim kurulumuz detaylı bir çalışma yaptı. Doğuş Grubu’nu çok dikkatli bir şekilde inceleyip, araştırdığımızı söyleyebilirim. Doğuş Grubu ile çalışanlardan aldığımız bütün yanıtlar muhteşemdi.." diye konuştu.


Biz de Doğuş Grubu gibi çok iyi yapılandık

Doğuş Grubu ile 3 yıldır birlikte çalıştıklarına işaret eden Dr. Krone şunları söyledi: "Doğuş Grubu ile çok iyi bir deneyimimiz oldu. Doğuş Grubu hakkında bilgi almak için Scania’nın yanı sıra Volkswagen Grubu’nun üst yönetimiyle konuştuk. Bize Türkiye’de Doğuş’tan daha iyi bir ortak bulamayacağımızı söylediler. Bu yatırımı gerçekleştirmemiz için gerekli bilgi birikimine sahip olan Doğuş Grubu ülkeyi ve pazarı iyi tanıyor, fabrika kurmak için en doğru yerin neresi olacağını iyi biliyor. Grup, nereden en kolay ihracat yapabileceğimiz ve doğru insanları nereden bulabileceğimiz gibi, lojistik bilgilere hakim. Biz de Doğuş gibi çok iyi yapılanmış bir grubun sahip olduğu ‘know-how’ sayesinde Türkiye’de işlerin nasıl yürüdüğünü en kısa zamanda öğreneceğimize inanıyoruz." dedi.

Çin yerine size geldik

Ortak platformlardan yararlanarak hem treyler hem de tarım makineleri ile beraber; aynı Avrupa ülkelerine ihraç edilecek araçları üreteceklerini söyleyen Dr. Krone, "Bizim gibi Avrupa’daki birçok firma yatırım için Çin ve Hindistan’a gidiyor. Türkiye gibi bir ülkeye yatırım yapmayı seçtik. Biliyoruz ki, Türkiye’de çok iyi yapılanmış bir sistem var. Sosyal sisteminiz çok iyi. Politikadan bahsetmek istemiyorum ama politikacılarınız da iyi" dedi.

Yatırım miktarını kesin olarak belirtmeyen Dr. Krone, "Ama bu büyük bir yatırım. Bizim 100 yıllık tarihimizde bir defada yaptığımız en büyük yatırım olacak. Çünkü sıfırdan bir fabrika kuruyoruz. Almanya ve Danimarka’daki tesislerimizin bugünkü konumlarına gelmeleri yılları aldı. Bu tesisleri

paramız oldukça yavaş yavaş geliştirdik.” dedi.


Türkiye’den ihracat yapacağız

Lojistik avantajından dolayı fabrika için Marmara Bölgesi’nde yer aradıklarını söyleyen Dr. Krone, "Doğuş ve biz çalışma gruplarını oluşturduk. Türkiye’de tedarikçilerle görüşüyoruz. Yatırım için şehir arıyoruz. Yatırımın nerede olacağına ağırlıklı olarak ortağımız Doğuş Grubu karar verecek. Almanya’da olsa buna kendimiz karar verebilirdik. İşte bu yüzden Türkiye’de bir ortak bulduk. Yeterli paramız olmadığı için değil, Doğuş Grubu’nun mali yatırımı olmadan bu işi yapabiliriz ama tecrübesi ve know-how’u olmadan yapamayız." diye konuştu.

İlk yıl 5 bin adet treyler

Üretimin ilk etapta 5 bin adet olacağını ve bu rakamın 10 bine çıkacağını söyleyen Dr. Krone, "Ama üretilecek bu treylerin sadece bir kısmı Türkiye pazarına yönelik olacak. Üretimin büyük bölümü ise aralarında Almanya’nın da bulunduğu pazarlara ihraç edilecek." dedi.

Bekir Say Lojistik Filosunu Tırsan İle Güçlendirdi
724 Transfer, 50 Adet MAN TGE Aracı Filosuna Kattı
Canpolat Taşımacılık, Tırsan ile Filoyu Güçlendirdi
Gratis Adana'da Yeni Lojistik Merkezinin Temelini Attı