Marka Tercihlerinde Katma Değerli Hizmetlerin Önemi Büyük

Lojistik firmalarının filo oluştururken dikkat etmesi gereken, doğru araç seçimi, maliyet, filo yönetimi gibi konuları ve merkezi düzeyde alınması gereken tedbirlerin konuşulduğu “Filo İçin Doğru Araç Seçimi ve Katma Değerli Hizmetlerin Önemi”

konulu webinar Ford Trucks Türkiye Satış Müdürü Ümit Öner’in sunumu ile gerçek­leşti. Etkinliğin moderatör­lüğünü Uluslararası Nakli­yeciler Derneği (UND) İcra Kurulu Üyesi Muammer Ün­lü üstlendi.

Ford Trucks Türkiye Satış Müdürü Ümit Öner sunu­munda, firmaların filo oluştu­rurken, özellikle konusunda uzman, kendilerini anlayacak ve ihtiyaçlarına özel çözümler sunabilecek firmaları tercih ettiklerini anlattı.

“Bizim yolculuğumuz Tür­kiye’deki otomotiv sektörü­nün ve aynı zamanda ağır va­sıta sektörünün de yolculuğu” diyen Öner, Ford Otosan’ın kuruluşundan bugüne ilk ürettiği araçların kamyon olduğunu o günden bu yana kamyon ürettiklerini ve hika­yelerinin 2010 yılından itiba­ren Trucks markası ile beraber çok daha küresel bir yolculuğa dönüştüğünü söyledi.

“Her yükte birlikte.” Bu slo­ganın çok büyük bir anlamı olduğunu belirten Ünlü, “Biz her zaman ekmek teknesi ola­rak gördüğümüz kamyonları üretirken, müşterilerimizin, şoförlerimizin, firma sahipleri ve bütün tedarikçilerin ve bu sektöre hizmet verenlerin dü­şünceleri ve önerilerini alıyo­ruz bunun içindir ki bu sadece Ford Trucks’ın değil hepinizin başarısıdır. Türkiye’de yerli imkanlarımızla, kendi mühen­dislik becerilerimizle yatırım yapan ve bir çok teknolojik gelişmeyi müşterilerimize sun­maya çalışan bir marka olarak bu yolculuğu hepimizin başa­rısı olarak görüyoruz ve “Her yükte birlikte.” diyoruz” dedi.

Konuşmasında firmala­rın filo oluştururken dikkat etmesi gereken konulara da değinen Ümit Öner, “Türkiye dünyada ki en büyük ağır va­sıta pazarlarından bir tanesi ve her yıl ciddi sayıda araç sa­tışının gerçekleştiği milyon­larca aracın sahada faaliyet halinde bulunduğu bir pazar. Dolasıyla çok büyük bir ope­rasyondan bahsediyoruz” di­ye konuştu.
 

Türkiye lojistik sektörünün ekonomik açıdan büyük ö­nem taşıdığını belirten Öner sözlerine şöyle devam etti. “Uluslararası nakliye sektö­rü gerçekten mücadeleci bir sektör asla yılmayan her türlü engeli bir şekilde aşmaya çalı şan bir sektör. Birçok şey du­yuyoruz, kapılarda kalınıyor, sıralar oluyor, engeller çıkıyor tüm bunları bir şekilde çözü­lüyor. Milletimizin de böyle bir özelliği vardır biliyorsu­nuz pratik çözümler üretmek konusunda başarılıyız. Do­layısıyla biz de kendi ürün ve hizmetlerimiz de lojistik hiz­metini en iyi seviyeye getir­meye çalışan bu firmalarımız için biz ne yapabiliriz gözü ile bakmaya çalışıyoruz o yüz­den bugünkü seminerimize sizinle planlarken araç seçimi olarak kısıtlamak istemedik beraberinde araç seçimi ile beraber katma değer ne de­mek onu konuşmak istedik. Çünkü sektör müşterileri için sürekli katma değer üretmeye çalışıyor bunun için kafa yo­ruyor bunun için Ar-Ge yapı­yor bunlar önemli faaliyetler. Bizim uluslararası yapılanma­mız kapsamında yurt dışında da bayiliklerimizi ziyaret et­tiğimizde Türk firmalarının tentelerini gördüğümüzde çok mutlu oluruz bu çok ö­nemli bir olay bence.
 

Bu bayrak taşıyıcılık an­lamında sektörü çok değerli bir noktada görüyorum. Bi­zim ürettiğimiz ve sattığımız, müşterilerimizin kullandığı kamyonlarımız birçok şeyi bir arada barındırıyor. Araç­lar, öncelikle bir iş yeri orada ekonomik faaliyet dönüyor o araçları tek başına bir iş yeri işletme gibi düşünmek gere­kiyor. Oradan kazanç elde ediliyor aynı zamanda bir ya­şam alanı. Dolayısıyla yaşam alanında ihtiyaç duyduğumuz bütün konforun ve teknoloji­nin içinde olması gereken bir yerden bahsediyoruz. Dünya­nın her yerinde teknoloji çok hızlı değişiyor, ihtiyaçlar ve beklentiler çok hızlı değişiyor buna ayak uydurmak gereki­yor ve en önemlisi de kam­yoncunun kullandığı araç ile arasında duygusal bir bağ var. O duygusal bağ da açıkçası çok önemli bir şey ve marka­larımızla da bu bağlar kurulu­yor. Lojistik firmalar işletmeyi ayakta tutmayı sürücülerinin işini en iyi şekilde yapabilme­sini sağlamayı belli teknolojik gelişmeleri takip ediyor. Fir­malarımızın bu kompleks işi en iyi şekilde yaptığını görü­yoruz. Tabi ki kendini geliştir­mek isteyen daha ileri gitmek isteyen firmalar da genelde bu noktada uğraşıyor. Biz de bu firmalara kendi ürün ve hiz­metlerimizle destek olmaya gayret ediyoruz.”

Marka tercihlerinde kat­ma değerli hizmet dediğimiz ilave hizmetlerin ek paket ve ek avantajların çok büyük de­ğeri olduğunu söyleyen Öner, “Tüketicinin her zaman çok büyük bir gücü vardır. Biz­ler üretici firmalar olarak bir ekosistemin parçasıyız. Biz ağır vasıta üreticisi olarak Türkiye’de binlerce mühendi­simiz, çalışanımız var ve bütün bu çalışmalarımız Türkiye’de ki ağır vasıta kullanan sektör­lerin ihtiyaçlarına göre ürün ve hizmet üretmeye çalışıyo­ruz. Tüketiciler marka terci­hinde, kendilerine fayda sağ­layan, hizmet üreten markları tercih etme avantajına sahip. Bu avantajı doğru kullanabi­len tüketiciler sayesinde sek­tör hep beraber güçleniyor.”

“Ağır vasıta sektörü 2022 de büyümeye devam edecek”

Ford Trucks Türkiye Satış Müdürü Ümit Öner, Türki­ye’deki ağır ticari taşıt paza­rı hakkında şunları söyledi; “Türkiye kamyon pazarı 2019 yılında çok gerilemişti. Genel olarak Türkiye’de böyle bir trend var belli dönemlerde dip noktalara ulatıştan sonra bir büyüme dönemi başlıyor ve bizde bu büyüme döne­minin devam ettiğini göz­lemledik. Pandemi hepimizi durdurdu, şaşırttı karşılaşma­dığımı bilmediğimiz bir olay­dı. Herkes evlerine kapandı o dönemde kapanmayan tek sektör lojistik sektörüydü. Tedarik zinciri sürdüğü sü­reçte hayatlarımızı devam et­tirmeyi başardık. Dolayısıyla herkes aslında caddelerde ge­zen o büyük kamyonların ne kadar önemli olduğunu fark etti. Bu şunu getirdi çok ciddi ihtiyaçlar oluştu, piyasanın, pazarın büyümesine, talebin artmasına katkı sağladı ve 2020 yılı itibarı ile bekledi­ğimiz gibi kötü bir sene ol­mamakla birlikte büyüyen bir trend oluştu.

Bu büyüme trendi 2021’de de devam etti. Ağır vasıta sektöründe 2022’de bu bü­yümenin devam edeceğini ön görüyoruz. Tabi 2021 yılında beklenmedik bazı sorunlar yaşandı. Emtiaları çok ciddi talep oluştu. Ciddi talep oluşunca arz yetmedi bu sefer tedarik aksamalar yaşanmaya başladı. Özellik­le otomotiv sektörü bundan çok etkilendi.”

15. Atlas Lojistik Ödülleri Sahiplerini Buldu
Ekol Uluslararası Taşımacılık Artık DFDS Oldu
Gebrüder Weiss, logitrans'ta Lojistik Çözümlerini Paylaşacak
Ekol Transport Satışı Gerçekleşiyor
MRLlog Filosu, 50 Yeni Renault Trucks Çekiciyle Güçleniyor
Lalamove Türkiye’de Faaliyete Başladığını Duyurdu