Mars Logistics Yönetim Kurulu Üyesi Gökşin Günhan: “Yeni Hatlarımız İle Demiryolu Taşımacılığının İş Hacmimizdeki Payını Arttıracağız”

Intermodal taşımacılık hizmetiyle müşterilerine katma değer yaratıp, maliyetlerin azalacağı çeşitli ulaşım türlerini kullanarak, doğa dostu taşımacılık sistemlerine yönelik yeni hizmetler geliştiren Mars Logistics,

Haziran ayında hayata geçirdiği Halkalı- Kolin hattı ile uzun yıllardır verdiği intermodal hizmetine yeni bir rota ekleyerek müşterilerin ihtiyaçlarına cevap vermeye devam ediyor.

Mars Logistics Yönetim Kurulu Üyesi Gökşin Günhan, “Önümüzdeki 5 yıl için demiryolu taşımacılığı için yatırımlarımızı ve stratejilerimizi planladık. Çok yakın zamanda duyuracağımız yeni yatırımlarımız ve hatlarımız ile demiryolu taşımacılığının iş hacmimizdeki payını arttıracağız. Ek olarak; halihazırda çalışmalar yaptığımız yeşil lojistik konusuna daha fazla odaklanacağız” dedi.

Mars Logistics olarak intermodal taşımacılık alanında hangi hizmetleri sunuyorsunuz?

2012 yılında “Optimum süre, maksimum çevrecilik” sloganı ile hayata geçirdiğimiz intermodal taşımacılık hizmetimizde müşterilerimize katma değer yaratacak çeşitli ulaşım türlerini kullanarak, kapıdan kapıya hızlı, etkili ve güvenilir ulaşım hizmeti sunuyoruz.

Halkalı – Duisburg, Halkalı – Kolin ve Trieste – Bettembourg hatlarımızla müşterilerimizi çevre dostu intermodal taşımacılık hizmeti ile buluşturarak zamanında teslim, düşük maliyet avantajlı, verimli ve çevre dostu lojistik gerçekleştiriyoruz.

Intermodal taşımacılık hizmetimiz ile müşterilerimize düzenli taşıma, düzenli yükleme, düzenli boşaltma imkanları ve sabit fiyat avantajlarının yanı sıra, diğer taşıma sistemlerine göre olumsuz hava koşullarından çok daha az etkilenme, ve tüm yüklerin aynı noktada bulunması sebebiyle kontrol ve takip kolaylığı avantajlarını da sağlıyoruz.

Intermodal taşımacılığı geliştirmek adına bu dönemde hayata geçirdiğiniz projeler nelerdir?

Mars Logistics olarak sunduğumuz hizmetleri her zaman bir üst seviyeye çıkarmak için çalışıyoruz ve toplumsal sorumluluklarımızı göz ardı etmeden, doğa dostu taşımacılık sistemlerine yönelerek yeni hizmetler geliştiriyoruz. Haziran ayında hayata geçirdiğimiz Halkalı-Kolin hattımız ile Mars Logistics güvencesiyle uzun yıllardır verdiğimiz intermodal hizmetimize yeni bir rota daha ekleyerek müşterilerimizin ihtiyaçlarına cevap verdik. Yeni hatlar için ise çalışmalarımız devam ediyor.

Intermodal taşımacılığa yönelik hedefleriniz neler?

Önümüzdeki 5 yıl için demiryolu taşımacılığı için yatırımlarımızı ve stratejilerimizi planladık. Çok yakın zamanda duyuracağımız yeni yatırımlarımız ve hatlarımız ile demiryolu taşımacılığının iş hacmimizdeki payını arttıracağız. Ek olarak; halihazırda çalışmalar yaptığımız yeşil lojistik konusuna daha fazla odaklanacağız.

2021’i nasıl kapattınız? 2022 yılına ilişkin hedef ve planlarınızdan bahseder misiniz?

2021 yılında Fransa’da şirket açarak Avrupa’daki büyümemize devam ettik. Yurt içinde ve yurt dışında genişlememizi ve müşterilerimizin ihtiyaçlarına karşılık vermeyi sürdüreceğiz.

Mars Logistics olarak her yıl ihtiyaçlar ve talepler doğrultusunda yurt içinde ve yurt dışında yatırımlar yapıyor, müşterilerimize sunduğumuz hizmeti geliştirmek ve genişletmek için çalışıyoruz. 2 bin 700 adetlik özmal araçlık filomuz ile Avrupa’nın en genç ve en büyük filolarından birine sahibiz. 2022 yılında da 36 milyon Avro değerinde filo yatırımı yapacağız.

Yurtiçi Dağıtım Kanalları hizmetimizdeki büyüme paralel olarak geçtiğimiz yıl çeşitli illerde depolar açtık. Bu yıl da gelen taleplere ve doğan ihtiyaçlara göre Türkiye’nin farklı illerinde depolar ve transfer merkezleri açarak yatırımlarımızı sürdüreceğiz.

Büyüme hedeflerimizi gerçekleştirirken veya yatırımlarımızı yaparken sürdürülebilirlik de önemli kriterlerimizden biri oluyor. Bu kapsamda farklı alanlarda çalışmalarımız oluyor. Örneğin, bu sene ve bundan sonraki senelerde intermodal taşımacılık gibi çevre dostu taşımacılık modellerini daha çok öne çıkaracağız. Üzerine çalıştığımız ve ilerleyen zamanlarda açıklayacağımız yeni demiryolu yatırımlarımız var.

Diğer yandan Hadımköy Lojistik Merkezi Çatı Üstü Güneş Enerji Santrali projemizi 1 milyon dolar değerinde yatırım yaparak hayata geçirdik ve kullanımına başladık. Projemiz ile Hadımköy Lojistik Merkezimizin elektrik ihtiyaçlarını güneş panellerinden karşılıyoruz. Yenilenebilir enerji kullanımı ile kaynaklarımızı çevre dostu sistemler ile değiştirmeyi ve sürdürülebilirlik anlayışımızı Mars Logistics’in her alanına dahil etmeye devam etmeyi hedefliyoruz.

Birleşmiş Milletler’in belirlediği Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları’nın 5. Hedefi olan Toplumsal Cinsiyet Eşitliği kapsamında yürüttüğümüz “Eşitliğin Cinsiyeti Yoktur” projemizin çalışmalarımızı sürdürüyoruz.

Geçtiğimiz günlerde ise TIR sürücülüğü konusunda deneyimi olmayan ancak bu mesleği yapmak isteyen genç arkadaşlarımıza eğitimlerin verileceği ve ardından tır sürücüsü olarak Mars filosunda işe başlayacakları yeni projemiz Mars Sürücü Akademisi’ni hayata geçirdik. Mars Sürücü Akademisi ile sektöre genç kadın ve erkek tır sürücüleri kazandırmayı planlıyoruz.

Sürdürülebilirliğin şirketinizdeki yeri nedir?

Mars Logistics olarak iş süreçlerimizin çevresel etkilerini sürekli değerlendiriyor ve yönetiyoruz. Çevre yönetimi, iş süreçlerimizin ayrılmaz bir parçası ve tüm paydaşlarımız ile birlikte doğanın korunmasını hedefliyoruz.

Sürdürülebilirlik anlayışını şirketimizin tüm süreçlerine entegre ediyoruz. Çevresel etkilerimizi; atık yönetimi, enerji verimliliği ve CO2 emisyonlarının azaltılması alanlarında yönetiyoruz. Faaliyetlerimizden kaynaklanan karbon ayak izimizi ölçmek ve karbon salınımını azaltmak önümüzdeki dönem için hedeflediğimiz aksiyonlar arasında yer alıyor.

2021 yılında iş süreçlerinde Kurumsal Sürdürülebilirliği Geliştirmeye odaklandık, 2022 yılında ise daha da geliştirerek müşteri boyutunda da bu amaca odaklanacağız.

2021 yılında Hadımköy Lojistik Merkezi’nde hayata geçirdiğimiz, Çatı Üstü Güneş Enerjisi Santrali yatırımı, genç filo yaşını daha da düşürmek için araç yatırımları, yağmur sularının hasat edilerek tesis içinde yeniden kullanılması, tehlikeli ve tehlikesiz atıkların döngüsel ekonomiye kazandırma çalışmaları, atık kağıttan üretilmiş palet kullanımının genişletilmesi, paletlerin geri kazanılması, sıfır atık uygulamaları, evraksız ofis projesiyle ofislerde özellikle finansal süreçlerdeki kağıt tüketiminin azaltılması halihazırda uyguladığımız ve sürdüreceğimiz projelerden.

Scania’dan Talay Logistics’e 41 Adet Çekici
MAN 2024'te Pazar İstikrarını Korudu
Tırsan'dan Akkoç Lojistik'e 101 Araçlık Teslimat
Stellantis ve CATL'den İspanya'da Batarya Tesisi
Tırsan’dan EKAY & AYTAŞ'a Low-Bed Teslimatı
Nakliyecilere Müjde