Michelin 125 Yıldır Yollarda Engel Tanımıyor

Michelin, yıllık 600 milyon Avro’luk Ar-Ge yatırımı ile dünya lastik sektörüne yön vermeye devam ediyor.

Michelin, yıllık 600 milyon Avro’luk Ar-Ge yatırımı ile dünya lastik sektörüne yön vermeye devam ediyor. Lastik sektöründeki faaliyetlerinde 125’inci yılını geride bırakan Michelin, 170 ülkede sürdürdüğü operasyonel faaliyetleri ile küresel lastik pazarının yüzde 14.6’sını elinde tutuyor.


2012’de Fortune Dergisi tarafından ‘Yılın en beğenilen lastik üreticisi’ seçilen ve 2012 Uluslararası Lastik Teknolojileri İnovasyon Ödülleri’nde ‘Yılın lastik üreticisi’ ödülünü de alan Michelin, inovatif çalışmaları ile lastik sektöründeki faaliyetlerine devam ediyor.

Türkiye ofisini 17 yıl önce açan ancak Türk tüketicisiyle birlikteliği çok uzun süre öncesine dayanan Michelin, Türkiye’de de, üstün teknolojili otomobil, kamyonet, ağır vasıta, tarım, iş makinası ve forklift lastikleri ile tüketicilerin tercih ettiği öncelikli lastik markaları arasında yer alıyor. 1996’dan 2009 yılına kadar Ortadoğu ve Afrika bölgesine bağlı olarak yönetilen Michelin Türkiye operasyonu, Türkiye’nin çok hızlı büyüyen bir pazar olması nedeniyle de, 2009 yılında Michelin Grubu’nun Avrupa organizasyonuna dahil edilerek başarısını ispatlamış oldu.

170 ülkede, kurulduğu günden bu yana yakıt tüketimini azaltmak, lastik ömrünü uzatmak ve doğaya geri dönüşü en zararsız olan ham maddeyi kullanmak hedefi ile hareket eden Michelin, 18 ülkede kurulu 69 fabrikası ile lastik sektöründe küresel oyunculardan biri olarak faaliyet gösteriyor.

Araştırma ve geliştirme çalışmalarına büyük önem veren ve lastik üreticileri arasında en yüksek Ar&Ge harcamasına sahip olan Michelin, bu doğrultuda 350 farklı meslekten, konusunda uzman 6 bini aşkın Ar-Ge çalışanı ile yıl boyunca çalışmalarını sürdürüyor. 18 ülkede 69 fabrikasında yılda 166 milyon lastik adet üretimi ile dünya lastik sektörünün öncüleri arasında yerini sağlamlaştıran Michelin, Ar-Ge çalışmaları için yılda 600 milyon Avro’luk bütçe ayırıyor. Michelin Teknoloji Merkezleri, araç ve sürücülerin ihtiyaçları doğrultusunda ürün geliştirme yöntemleri üzerinde çalışırken, yakıt tüketimini azaltmayı ve karbondioksit emisyonunu daha da aşağı düşürmeyi hedefliyor.

Michelin biyolojik çeşitliliğin korunması için sorumluluklarını yerine getiriyor. Michelin lastik üretimi için ham madde olan kauçuk ağacı yetiştiriciliğinin sürdürülmesini temel önceliği haline getiriyor. Michelin her yıl biyo çeşitliliğin korunması için fon ayırarak koruma alanları yaratıyor.

Tüm zamanların en iyi marka ikonları arasında gösterilen Michelin’in Lastik Adamı Bibendum, tüketicilerin de en sevdiği ikonlar arasında yer alıyor. Güler yüzü ve sempatik tavırları ile tüketiciyle kurulan bağda önemli rol oynayan Bibendum,  genç, dinamik, sağlam ve kararlı yapısıyla da Michelin’in dünya çapındaki elçiliğini üstleniyor. 1889 yılında poster sanatçısı O’Galop tarafından tasarlandığından beri Michelin lastiklerinin ikonu olan lastik adam Bibendum, sevimli, hareketli, heyecanlı ve tüketiciye yakın algısı sayesinde Michelin’in tüketiciye gülümseyen yüzü olmayı başarıyor.


6 Ocak 2014

15. Atlas Lojistik Ödülleri Sahiplerini Buldu
Ekol Uluslararası Taşımacılık Artık DFDS Oldu
Gebrüder Weiss, logitrans'ta Lojistik Çözümlerini Paylaşacak
Ekol Transport Satışı Gerçekleşiyor
MRLlog Filosu, 50 Yeni Renault Trucks Çekiciyle Güçleniyor
Lalamove Türkiye’de Faaliyete Başladığını Duyurdu