Orkun Grup Ford Trucks’ın Havalimanı İnşaatına Özel Araçlarıyla Taşıma Rekoru Kırıyor

Ford Trucks, 2 Şubat 2017 tarihinde Orkun Group’a 27 adet inşaat serisi kamyon teslim etti. Bu teslimatla birlikte Orkun Group’un filosundaki Ford Trucks araç sayısı 400 adede yükselirken işbirliği ise özel bir plaket töreniyle kutlandı.

Haberin Fotoğraf Galerisi


3’üncü Havalimanı inşaat alanında yapılan törene; Orkun Group Yönetim Kurulu Başkanı İlhan Karadeniz, Orkun Group üst düzey yöneticileri, Koç Holding Otomotiv Grubu Başkanı Cenk Çimen, Ford Otosan Genel Müdürü Haydar Yenigün, Ford Trucks Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Kınay ve Ford Trucks üst yönetimi katıldı. Törende Orkun Group Yönetim Kurulu Başkanı İlhan Karadeniz’e plaketini, Koç Holding Otomotiv Grubu Başkanı Cenk Çimen teslim etti.

Teslimat töreninde ilk konuşmayı yapan Ford Otosan Kamyon İş Birimi Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Kınay, standart inşaat araçlarından farklı ve zorlu havalimanı inşaat alanının gerekliliklerine göre Orkun Grup’la birlikte tasarlanan bu araçların Orkun’a hayırlı olmasını diledi.

Ford’la işbirliği uluslararası nakliye ile başladı

Daha sonra konuşma yapan, Orkun Grup Yönetim Kurulu Başkanı İlhan Karadeniz, Türkiye’nin en önemli projelerinden biri olan yeni havalimanı projesinde 30 aydır hafriyat işi yaptıklarını, daha önce kum ve kömür ocakları ile çöp alanları olarak bilinen dünyanın en zorlu sahalarından birinde çalıştıklarını söyleyerek konuşmasına başladı. Uluslararası taşımacılık işinin esas işleri olduğunu kaydeden Karadeniz, şunları söyledi: “Toprağın çamurun üzerinde çalışmaya başladık ve Ford Otosan’la birlikte bu arazi şartlarında çalışabilecek bir aracın oluşturulmasına yönelik çalışmalarımızı tamamladık. 380 milyon metreküplük hafriyat taşımasının yapıldığı bu alanda Orkun Grup olarak 155 milyon metreküplük taşımayı biz yaptık. 2 bin 200 aracın çalıştığı bu alanda bizim 500 arabamız var. Dörtte bir arabayla yüzde 47,8’lik iş gerçekleştirdik. Bu işi yapmamızın en büyük nedenlerinden birisi otomotivciliği ve arabacılığı iyi bilmemizdi. Ford’la 15 yıldır işbirliği yapıyoruz. İlk olarak uluslararası alanda denedik. Şu anda 250 adet Ford çekicimiz var. Ford çekicilerle birlikte İngiltere’den İspanya’ya kadar bütün Avrupa ülkelerine sorunsuz bir şekilde taşıma yapıyoruz. Yerli üretim, ekonomik, parçası bol 7/24 servis veren hatta Macaristan’da aracım arıza yaptığı zaman uçakla adam gönderip o sorunu çözmüştür.”

Karadeniz: “ihtiyaç duyduğumuz aracı Ford Otosan’la geliştirdik”

Havalimanı inşaatındaki faaliyetleriyle ilgili olarak da bilgi veren Karadeniz, “Hafriyat işleri için farklı marka model araçlar denedik ama en sonunda Ford Otosan’la birlikte bir canavar yarattık. Bu araç, 4142, yerli üretim Ford motorlu, arka aks sistemleri tamamen değiştirilmiş, 45 tonluk taşımalarla çok ağır şartlarda çalışıyoruz. 50-55 tonlarla bile denedik bu aracı hem motor gücü hem arka aks gücü hem de şasisiyle çok memnun kaldık. Bütün Ford yöneticileri ve mühendisleriyle günlerce çalışmamız sonucu 7/24 çalışan araçlarımızla sorunsuz bir şekilde çalışıyoruz. Şu anda Orkun Grup bünyesinde 400 adet aracımız mevcut” dedi.

Törende bir konuşma yapan Koç Holding Otomotiv Grubu Başkanı Cenk Çimen ise, “Ford Trucks olarak kendimizi bir çözüm ortağı olarak görüyoruz ve müşterilerimizin ihtiyaçlarını dikkate alarak esnek çözümler üretiyoruz. Marka vaadimiz olan ‘Her Yükte Birlikte’ söylemine inanıyor ve bunu verdiğimiz tüm ürünlerde ve hizmet anlayışında yaşatmaya çalışıyoruz. Orkun Group’un karşı karşıya olduğu zaman yarışı ve zorlukları çok yakından biliyoruz. Orkun Group Yönetim Kurulu Başkanı İlhan Karadeniz bu süreçte ihtiyacını bize çok net olarak tanımladı. Bu sayede de 6x4 ve 8x4 damper kamyonlarımızda çok ciddi geliştirmeler yaptık. ‘Extra heavy duty’ olarak adlandırdığımız bu özel araçlar, daha güçlü ve daha zor koşullarda müşterimizin işini kolaylaştırdı” diye konuştu.

İnşaat serisi Ford Trucks’ın pazardaki payını arttırıyor

Cenk Çimen konuşmasına şu şekilde devam etti; “Markamızı yeniden yapılandırdığımız 2010 yılından bu yana gerçekleştirdiğimiz çalışmalarla Ford Trucks, kendi aksı, kabini ve motorunu üreten Türkiye’nin tek ağır ticari markası oldu. Hem ürünleriyle hem de sunduğu hizmetlerle her pazara ve her işe uygun çözümler sunabilme yeteneğine sahip olan Ford Trucks, sektörde konumunu her geçen gün güçlendiriyor. Bunu 2016 yılında da pazar sonuçlarıyla ortaya koydu. Ford Trucks yüzde 14’lerde seyreden pazar payını kısa sürede çok büyük bir başarı göstererek, 2016 yılında yüzde 28’in üzerine çıkardı. Diğer bir deyişle 2016 yılında satılan her 10 kamyondan 3’ü Ford Trucks oldu. İnşaat sektörü özelinde baktığımızda; ülkemizdeki kentsel dönüşüm, 32üncü Havalimanı, Yavuz Sultan Selim Köprüsü, Avrasya Tüneli gibi dev projelerin etkisiyle sektörün ivme kazandığını ve toplam kamyon pazarındaki payının son 15 yılın en yüksek değerine ulaştığını görüyoruz. Bir önceki sene yüzde 27 olan segment payı, 2016’da yüzde 33’e ulaştı. 2016 yılında devreye aldığımız inşaat serisinde geliştirilen motor gücü ve fren performansı, başarısını pazardaki sonuçlarıyla gösterdi. Geçtiğimiz yılsonu itibarıyla inşaat segmentinde Ford Trucks’ın pazar payı yüzde 24’den yüzde 33’e çıktı. Yeni Havalimanı projesi kapsamında Orkun Group’a 130’un üzerinde araç teslim ettik, buna ek olarak havalimanı inşaatında çalışan diğer firmalarla birlikte 400’ün üzerinde aracımız bu dev inşaatta büyük işler başarıyor. İş ortaklarımızın yükünü hafifletmek ve 3’üncü Havalimanı projesinde onları desteklemek için inşaat alanına bir servis üssü de kurduk. Zamanla yarışılan ve 7/24 çalışılan bu dev projede, araçlarımızda çıkabilecek herhangi bir sorunu anında çözebilecek gezici servisimiz, mühendislerimiz ve teknik ekiplerimiz sürekli desteğe hazır halde bulunuyor. Çözüm ortağı olarak, markamızı seçen firmaların yaptığı işe değer katmaktan mutluluk duyuyoruz. Dünyanın ‘sıfırdan yapılan’ en büyük havalimanının bu zorlu sürecinde, Ford Trucks’ı güvenilir iş ortağı olarak seçen, benimseyen ve yatırım yapan Orkun Group’a teşekkürlerimizi sunuyoruz.”

Ford Trucks İnşaat Serisi

420 PS gücündeki 13 litre Ecotorq yeni motor, 2150 Nm’lik tork üretim kapasitesiyle yerini aldığı versiyona göre yüzde 55 daha fazla çekiş gücü sunuyor. Damper, mikser ve pompa üstyapısına uygun 6x4 ve 8x4 araçlar, farklı kullanım şartları için optimum çözümler sunuyorlar. Ayrıca istek üzerine temin edilebilen arazi şartlarına uygun kullanım modları sunan 12 ileri otomatik şanzıman, ağır yükleme şartlarında avantaj sağlayan hidrolik yardımcı fren Intarder gibi donanımlar ve 7 kat artırılmış fren performansı İnşaat Serisi’ne yeni avantajlar kazandırıyor. Bunun yanında, dayanımı kanıtlanmış 10 mm kalınlığındaki ve 500 MPa gücündeki şasi ve dayanıklı arka süspansiyon gibi artılar ise aynen korunuyor.

Ağır inşaat serisinin yanında, kısa tamponla donatılmış ve yeni 420 PS motora sahip 1842T inşaat kullanımına uygun bir çekici olarak göze çarpıyor. Daha hafif şartlar için uygun çözümler sunan cerli damperler ile hafif damperler ise, bu geniş ürün gamını tamamlıyor.

Haberin Fotoğraf Galerisi

Scania’dan Talay Logistics’e 41 Adet Çekici
MAN 2024'te Pazar İstikrarını Korudu
Tırsan'dan Akkoç Lojistik'e 101 Araçlık Teslimat
Stellantis ve CATL'den İspanya'da Batarya Tesisi
Tırsan’dan EKAY & AYTAŞ'a Low-Bed Teslimatı
Nakliyecilere Müjde