Otomotiv Sektöründe Üç Boyutlu Teknolojilerle Dönüşüm

Dassault Systèmes, otomotiv ve ulaştırma sektörlerine yönelik sunduğu üç boyutlu teknolojileri ‘Transportation&Mobility Solution Experience Forum’ adlı çok özel bir etkinlikle tanıttı.

Dünyanın en büyük yazılım şirketlerinden biri olan 3DEXPERIENCE şirketi Dassault Systèmes, otomotiv ve ulaştırma sektörlerine yönelik sunduğu üç boyutlu teknolojileri Bursa’da düzenlediği ‘Transportation&Mobility Solution Experience Forum’ adlı çok özel bir etkinlikle tanıttı. Dassault Systèmes Türkiye Genel Müdürü Burak Süsoy’un hazır bulunduğu etkinlik 15 Nisan’da Hilton Bursa Convention Center’da düzenlendi.

Foruma, Dassault Systemes’in üst düzey yöneticilerinin yanı sıra iş ortakları, müşteriler, otomotiv ve ulaştırma sektöründen yöneticiler ve uzmanlar katıldı. Tırsan ve Autoliv gibi başarılı uygulamaların da paylaşıldığı organizasyona Dassault Systemes’in iş ortakları Cadem, Infotron, A-Z Tech, Dijitalis, Arge, Grup ve Mobit de destek verdi.

Forumun açılış konuşmasını yapan Dassault Systèmes Türkiye Genel Müdürü Burak Süsoy, Dassault Systèmes’in 140 ülkedeki 190 bin farklı müşterisiyle dünyanın en büyük ve önemli yazılım şirketlerinden biri olduğunu söyledi.

“Şirket olarak kendimizi üç boyutlu deneyimler şirketi olarak konumluyoruz”

Süsoy, makine sektöründen tekstile, enerjiden savunmaya ve otomotive kadar 13 ayrı sektöre yönelik çözümler sunduklarını ifade ederken, sözlerini şöyle sürdürdü: “Amansız bir rekabetin yaşandığı otomotiv pazarında tasarımdan üretime ve satışa kadar her süreçte teknolojideki son gelişmeleri son derece etkin şekilde kullanılması gerekiyor. Şirket olarak kendimizi üç boyutlu deneyimler şirketi olarak konumluyoruz. Müşterilerimize eşsiz deneyimler oluşturmalarında yardımcı olacak çözüm ve araçları geliştiriyor, onların tasarım ve üretim döngülerini en aza indirgiyoruz.”

My Car Experience çözümü ile üretici firmaların tüm süreçlere son kullanıcıyı da dahil edebildiklerini dile getiren Burak Süsoy Üretici, “Son kullanıcı, bayiler ve müşteri gruplarından ürünün gelişme aşamasında, ürün tasarımı yapılırken ve üretilmeden geri bildirim alabiliyor. Bu esasında Ar-Ge’yi sokaktaki insana kadar taşıyan bir süreçtir. Türkiye’de en fazla Ar-Ge yatırımın yapıldığı sektörlerden birisi otomotiv. Bunu üç boyutlu deneyimleme ile birleştirmek önemli bir katma değer yaratacaktır” dedi.

Süsoy’dan sonra söz alan Prof. Dr. Ercan Tezer de ‘Gelecekte Otomotiv Endüstrisine Bakış’ başlıklı konuşmasında sektörün gelecekteki yol haritasıyla ilgili öngörülerini paylaştı. Bid to Win deneyimi ve DELMIA çözümü hakkında demoların da gerçekleştiği etkinlikte,  Tırsan ve Autoliv gibi başarılı uygulamalar da katılımcılara detaylı bir şekilde anlatıldı.

Prometeon Türkiye ve TGL, İş Birliğini 4 Yıl Daha Uzattı
Ekol Satışı İptal
Atlas Lojistik Ödülleri Kurumsal Başvuru Süresi Uzatıldı
Mercedes-Benz Türk Kamyon Satış Bayileriyle Buluştu
Ekol Lojistik Enerjisini Güneş’ten Alıyor
Grimaldi Grubu Trieste-Ambarlı RO-RO Hattını Genişletiyor