Özbek Heyet, Lojistik Bilgi Transferi İçin Türkiye’yi Ziyaret Etti

ÖZBEKİSTAN’DAN bir heyet 14 Temmuz 2009 tarihinde Türkiye’yi ziyaret etti. Netlog Yönetim Kurulu Başkanı Şahap Çak ve ICL Yönetim Kurulu Üyesi Gökalp Çak, teknede verdikleri davetle Özbek heyetini ağırladılar. Dünya ticareti geliştiği için Özb

ÖZBEKİSTAN’DAN bir heyet 14 Temmuz 2009 tarihinde Türkiye’yi ziyaret etti. Netlog Yönetim Kurulu Başkanı Şahap Çak ve ICL Yönetim Kurulu Üyesi Gökalp Çak, teknede verdikleri davetle Özbek heyetini ağırladılar.

Dünya ticareti geliştiği için Özbekistan’ın da bu gelişime ayak uydurmaya çalıştığını belirten Özbek yetkililer, gelişen uluslararası ticaretin başarılı olabilmesi için lojistik metodların uygulandığını söylediler.

Lojistik metodların masrafları azaltma konusunda yardımcı olduğuna değinen yetkililer, “Bunun neticesinde tüketicilerin aldığı ürünlerin fiyatlarında da azalma elde ediliyor. Lojistik sektörünün içerdiği detayları ve önemi biz de çok iyi biliyoruz ve bilgilerimizi geliştirmek, paylaşmak için buradayız. Türk şirketlerinin lojistik metodları kullanma tecrübeleri buluyor. Ziyaretimizin amacı da bu tecrübelerle tanışmak ve ülkemizde uygulamak” dediler.

Türkiye’nin lojistik hizmet konusundaki bilgi birikimi ve kalitesi açısından Özbekistan’dan önde olduğunu ifade eden Özbek yetkililer, şöyle devam ettiler: “Türkiye’nin uluslararası ticareti daha çok gelişmiş. Bu nedenle lojistik operasyonlar da uluslararası düzeyde gerçekleştiriliyor. Türkiye dünya ticaretine bizden önce girdi. Dolayısıyla Türkiye lojistik sektöründe daha fazla yol aldı.”

Özbekistan’da en yaygın taşıma modunun demiryolları olduğunu kaydeden yetkililer, bundan sonraki gelişmelerin talebe göre şekilleneceğini ifade ettiler. Şehirlerarası taşımada ağırlıklı olarak demiryolu taşımacılığının yapıldığına dikkat çeken yetililer, daha küçük şehirlerde ve kasabalarda kara taşımacılığının gerçekleştirildiğini belirttiler.

Özbekistan’da pamuk üretiminin yüksek olması nedeniyle ağırlıklı olarak iplik ve tekstil ürünlerini ihraç ettiklerine değinen Özbek yetkililer, “Metalurji ürünlerini de ihraç ediyoruz. Başka sektörlerde de ihracat yapıyoruz. Teknoloji ürünlerini ağırlıklı olarak ithal ediyoruz. Tarım ve gıda açısından ise kendi kendine yeten bir ülkeyiz” dediler.

Türkiye’ye yaptıkları ziyaret süresince çok verimli görüşmeler yaptıklarını ifade eden Özbek yetkililer, şöyle devam ettiler: “Karşılıklı fikir alış-verişlerinde bulunduk ve yapılan çalışmaları gözlemledik. Türkiye’de gördüğümüz yenilikler bizim düşüncelerimizi zenginleştirdi. Türkiye’yi ziyaretimiz süresince Netlog, ICL (İntercombi), LODER ve Okan Üniversitesi gibi çok değerli kurumlara bize gösterdikleri ilgi ve verdikleri destek için teşekkürlerimi sunuyorum.”

Ağır Vasıta, Treyler Zirvesi’nin 7’ncisi Düzenleniyor
ABS Transport’un Tercihi Tırsan Oldu
DHL Express Türkiye Wewalk İle İş Birliğine İmza Attı
Scania’nın Türkiye’deki 2024 Pazar Payı Yüzde 8,6 Oldu
Akbulut Nakliyat Filosunu Tırsan İle Genişletti