Pegasus Havayolları Gümrük Ve Antrepo Hizmetleri İçin Sistem Lojistik İle Anlaştı

Son zamanlarda kargo taşımacılığı konusundaki projelerini ve yatırımlarını artıran Pegasus Havayolları; malların antrepoya alınması, depolanması ve gümrüklenmesi konularında Sistem Lojistik Hizmetler A.Ş. ile anlaştı. Sistem Lojistik, mevcut filosuyla mal

Son zamanlarda kargo taşımacılığı konusundaki projelerini ve yatırımlarını artıran Pegasus Havayolları; malların antrepoya alınması, depolanması ve gümrüklenmesi konularında Sistem Lojistik Hizmetler A.Ş. ile anlaştı. Sistem Lojistik, mevcut filosuyla malların çift yönlü olarak dağıtılması konusunda da Pegasus’a hizmet verecek.

Atatürk Havalimanı’nda özel antrepo açan ilk firma olma özelliğine sahip Sistem Lojistik Hizmetler A.Ş.’nin Genel Müdür Yardımcısı Ergin Öztezdoğan, Pegasus’un kargo taşımalarında da giderek artan bir grafik sergileyeceğine inandıklarını belirterek uygun koşullar oluştuğu takdirde Pegasus’a daha iyi hizmet sunabilmek adına Sabiha Gökçen Havalimanı’nda da antrepo açabileceklerini bildirdi.

Atatürk Havalimanı’nda çıkan yangın öncesinde 10 bin metrekare ile kendilerine en yakın rakiplerinden iki kat daha fazla alana sahip olduklarını ifade eden Öztezdoğan, bu nedenle Sistem Lojistik olarak yüksek bir potansiyele sahip olduklarını belirtti. Pegasus’un da Türkiye’de havacılık sektöründe yükselen bir firma olduğunu ve Türkiye’de en büyük ikinci havayolu şirketi olma yolunda ilerlediğini kaydeden Öztezdoğan, “Pegasus, Sistem Lojistik’in potansiyelini ve yaptığı işleri bildiği için Sistemi seçmiştir” dedi.  

Ankara, İzmir ve İstanbul’da kendilerine ait antrepolarda yerleşik olarak hizmet verdiklerini söyleyen Öztezdoğan, bu şehirlerin dışında Adana ve Antalya’da başka bir firmanın antrepolarında kendi çalışanlarını konuşlandırarak hizmet sunduklarını belirtti. Bu şehirlerde de arazilerinin bulunduğunu ve gerekli izinleri alabilmek için çalıştıklarını açıklayan Öztezdoğan, bu izinler alındığında bu şehirlerde de özel antrepo kuracaklarını bildirdi.

Pegasus Havayolları’na mevcut istasyonlarındaki tüm ihracat ve ithalat kargolarının ilk işlemlerini yapmak konusunda hizmet sunacaklarını ifade eden Öztezdoğan, “Pegasus Havayolları’nın ihracat kargolarının kabul edilmesi, ardından handling şirketleri yardımı ile uçaklara taşınmasını sağlayacağız. İthalat kargolarının da depolamasını yapacağız. Gümrük kökenli bir firma olduğumuz için Pegasus için malların gümrük işlemlerini de gerçekleştireceğiz. Ayrıca kendimize ait filomuz var. Mevcut filomuz ile yüklerin dağıtılması konusunda da Pegasus ile anlaşmaya vardık” şeklinde konuştu.   


Transit olarak gelen malların İstanbul’dan İzmir, Ankara ve Adana’ya aktarılması ile 2000 yılında dağıtım hizmetine başladıklarını belirten Öztezdoğan, hem gidiş hem geliş olarak talep olduğu sürece tüm firmalara dağıtım konusunda hizmet verdiklerini ve aynı hizmeti Pegasus’a sunacaklarını açıkladı.

Atatürk Havalimanı’nda antreposu olan Sistem Lojistik için Pegasus’un şu andaki üssünün Sabiha Gökçen olmasının hizmet vermek açısından sorun yaratmadığını söyleyen Öztezdoğan, “Bizim Sabiha Gökçen’de antrepomuz yok. Sabiha Gökçen Havalimanı el değiştirip Limak’a geçiyor. Limak ile gerekli görüşmeler yapılıyor ve şartlar uygun olduğunda biz orada da var olmayı düşünüyoruz. Pegasus’un yükseleceğini düşünüyoruz ve Pegasus’a hizmet vereceksek biz de orada olacağız” dedi.  

Pegasus’un kargo taşımalarına yeni yeni başlayan bir havayolu şirketi olduğunun altını çizen Öztezdoğan, Pegasus’un bu alanda giderek gelişeceğini ve en azından 2008’de 2007’ye oranla iki kat daha fazla taşıma gerçekleştirmesini beklediklerini söyledi. “Pegasus’un bir GSA’i bulunuyor; onlar satışta aktif olacaklardır ve satışı artıracaklardır, biz de antrepoculuk ‘knowhov’ımızı kullanarak yardımcı olacağız. İnsanlar hizmeti daha iyi aldıklarını gördükçe tonajlar da taşıma oranı da katlanacaktır” diyen Öztezdoğan, Atina, Lüksemburg, Bulgaristan, Almanya’ya kamyon + uçak hizmeti sunduklarını ve talep olduğunda Pegasus’a da kamyon + uçak hizmeti verebileceklerini açıkladı.

Bekir Say Lojistik Filosunu Tırsan İle Güçlendirdi
724 Transfer, 50 Adet MAN TGE Aracı Filosuna Kattı
Canpolat Taşımacılık, Tırsan ile Filoyu Güçlendirdi
Gratis Adana'da Yeni Lojistik Merkezinin Temelini Attı