Renault Hafif Ticari Modelleri Master ve Traffic’i Yeniledi

2019 yılını hafif ticari modellerine ağırlık vererek geçiren ve geçtiğimiz aylarda yeni ticari araç stratejisini Paris’te düzenlediği bir toplantıyla paylaşan Renault, Yeni Master ve Yeni Traffic için Portekiz Lizbon’da bir test sürüşü organize etti.

Paris’te ilk defa basına lansmanı yapılan ticari modellerin test sürüşünde yapılan tanıtım toplantılarında markanın 120 yıllık hafif ticari mirasına vurgu yapılarak müşterilerinin talepleri doğrultusunda yapılan geliştirmelerin ticari araç talepleriyle aynı doğrultuda olduğu ifade edildi. 

Hafif ticari satışlarını yüzde 40'ın üzerinde artırmanın markanın hedefleri arasında olduğu ifade edildiği basın toplantısında pazar payını yüzde 24'ten yüzde 50'ye çıkarmanın ürün gamında yer alan pick uplar hariç ticari araçların elektrikli modellerinin piyasaya sunulacağı kaydedildi. Renault’un Nissan ve Mitsubishi ile İttifak sayesinde yılda 2,5 milyon üzerinde satış rakamıyla dünya hafif ticari araç pazarında lider olmayı amaçladığı verilen bildiler arasında. 2009'dan beri Renault’nun Fransa'daki Batilly fabrikasında ve Brezilya'daki Curitiba fabrikasında üretilmekte olan Renault Master, Fransa, Polonya, Slovenya, Hırvatistan, Brezilya ve Fas'ta pazar lideri. 

1980 yılından bu yana dört milyondan fazla satış adedine ulaşan Master ve Trafic, yeni modelleriyle Eylül 2019'dan itibaren Avrupa'da satışa sunulacak. Renault hafif ticari araçların ön tasarım yeni görsel kimliğini taşıyan Master ve Trafic, ilk kez tanıtıldıkları 1980'den bu yana, 4 milyondan fazla satıldı. 
50'den fazla ülkede satılan Master’ın 2014'ten bu yana her yıl satış rekorları kırdığı ifade edilirken aracın üç yükseklik, dört uzunluk ve 8 ila 22 m3 faydalı yük hacmi ile  350 versiyonu bulunuyor.

Renault Master dış tasarımında en büyük değişiklik aracın ön tarafında gerçekleşmiş. Daha cesur ve dinamik bir ön tasarımla dayanıklılık vurgusu dikey ızgarayla tamamlanmış. C şeklinde far imzası, Renault ürün gamının kimliğini yansıtırken daha yüksek kaput çizgisi aracı daha dayanıklı gösteren önemli detay olmuş. Izgaranın dikey vurgusu ile kaputun yatay vurgusu arasındaki karşıtlık, aslında güncel büyük van tasarıyla uyum göstererek Master’da önemli bir güncellemeye de imza atılmış. 
    
Ayrıca güçlendirilmiş tamponlar ve ön çamurluklarla birlikte krom ızgara ve ilave krom şeritler, ön tasarımı farlarla bütünleştiren detaylar arasında yer alıyor.  

İç tasarım mobil ofis ihtiyaçlarına cevap veriyor

Yeni Master kabin iç tasarımındaki değişiklikler ve eklenen teknolojiler sürücülerin konforuna ve çalışma şartlarına katkı sağlayacak şekilde düşünülmüş.  Yeni Master’da iç malzeme kalitesi yükseltilirken daha yatay tasarım ve sadelik ön planda yer almış. Geçmişten beri saklama alanları  konusunda cömert olan Master kabninde 105 litreye çıkan bu alanlar pratik çözümlerle daha kullanışlı hale getirilmiş. Yeni direksiyon simidiyle birlikte yeni ön panelde kullanılan krom detaylar yenilenen klima düğmeleri, 3,5 inç’lik TFT dijital ekranla donatılmış gösterge paneli, vites kolu yenilenen bölümler arasında yer alıyor. Hem R-LINK Evolution, hem Media Nav Evolution multimedya sisteminde navigasyon ekranı, ön panelin orta bölgesine entegre edilmiş.

Açılırken öne doğru kayarak daha kolay erişim sağlayan yeni torpido gözünün üzerinde kolayca açılan ve ek çalışma ve yemek alanı sağlayan “Easy Life” katlanır tepsinin yanı sıra kablosuz akıllı telefon şarj ünitesi, ön panelin ortasında tabletler için bir yerleştirme alanı ve Android Auto™ ve Apple CarPlay™ uyumlu Media Nav Evolution araç içinde öne çıkan yenilikler arasında yer alıyor. 

Daha fazla güç 2.3 dCi motorla geliyor

Yeni Master'a güç ve torku 180 hp ve 400 Nm'ye kadar yükseltmiş yeni 2.3 dCi motorlar güç veriyor. 

Euro 6d-temp / Euro 6d standartlarına uygun olan motorlar (araç hacmine ve kütlesine bağlı olarak) Çift Turbo teknolojisiyle sunuluyor. Yakıt tüketimi, yeni motor teknolojisi sayesinde 100 kilometrede 1 litre daha az motorin tüketiyor (NEDC ilişkili rakamlar). Versiyona bağlı olarak, yeni motorlar manuel altı vites veya yarı-otomatik altı vitesli şanzımanla sunuluyor. 

Yeni Master, sürüşü daha da kolaylaştırmak için yeni gelişmiş Sürüş Destek sistemleriyle (ADAS) birlikte sunuluyor. Özellikle şehir içi park etme ve manevralarda kolaylık sağlayan Ön Park Sensörü, ön dikiz aynasının olması gerek yerde arka görünürlüğü sağlayan bir ekranla birlikte Arka Park Sensörü, Kör Nokta Uyarısı, standart olarak sunulan 70 km üzerindeki hızlarda aktifleşen ve zorlu koşullarda yüzde 50'ye kadar yana doğru sapmaları düzelten bir araç dengeleme sistemi Yan Rüzgâr Desteği, hem şehir içinde hem otobanda aktif olan Aktif Acil Fren Sistemi araçta kullanılan yeni sistemlerden. 

Yük Alanında Pratik Çözümler 

Yeni Master'daki yükleme alanı, halihazırda sınıfının en hacimli araçlarından biri olduğu için ölçülerinde bir değişiklik yapılmamış. Ancak sürgülü kapının karşısında ve tavanın orta kısmının arkasında yer alan ve kargo alanında beş kat daha fazla aydınlatma imkanı sağlayan LED aydınlatma, yük alanına kolay giriş ve çıkışlar için yeni ergonomik kapı kolları gibi yenilikler kullanılmış. 

Üç yükseklik ve dört uzunlukla birlikte yaklaşık 350 versiyonu bulunan Yeni Renault Master, önden çekişli ve arkadan çekişli seçeneklere sahip.  Yeni Master, 2,8 ila 4,5 tonluk izin verilen azami yüklü ağırlıkla ve 8 ila 22 metreküp faydalı hacimle birlikte geniş bir versiyon çeşitliliğiyle geliyor. Yeni Master'ın, panelvan dışında şantiyelerde kullanılması için yedi koltuklu kabin, damperli, platform kabin, yüksek hacim, şasi ve sac kasa gibi çeşitli versiyonları mevcut.

2018 yılında Master araçlarının yüzde 38,5'inde basit ve kompleks işlerde kullanılmak üzere üst yapı işlemleri uygulandığı verilen bildiler arasında yer aldı. 

Yeni Master test sürüşünden notlar

Tasarım olarak daha çekici hale getirilen Yeni Renault Master’ın 180 hp ve 400 Nm torka sahip 6 ileri manuel şanzımanlı orta uzunluktaki modelini 650 kiloluk yükle gerek şehir içi gerekse şehir yakınlarındaki tepeli yollarda fırsatı bulduk. Öncelikle motor gücü ve iyileştirilmiş şanzıman ve vites oranlarıyla ve uyumuyla Yeni Master, kullanıcılarına istedikleri gücü istedikleri verebilecek şekilde üretilmiş. Yolda kalma isteğiyle dikkat çeken Yeni Master’ın süspansiyonda henüz markanın şu anda var olan teknolojiyi kullanılsa da sürüş dinamikleri ve sürücü destek teknolojileriyle önemli aşama kaydedilmiş. Sürüş sırasında dikiz aynasından arka trafiği gösteren kamera, arka sensöre ek olarak ön algılayıcılar daha sofistike gösterge panelleri markanın aracı geliştirirken geçmiş süreçte müşterilerine kulak verdiğinin en önemli göstergesi. 

Renault trafic daha güçlü

Yenilenen ve Portekiz’de test sürüşüne sunulan bir diğer model ise Renault’un orta sınıftaki ticarisi Trafic oldu. 

İlk defa 1980’de lansmanı yapılan Renault Trafic, yaklaşık 50 ülkede 2 milyonun üzerinde satışa ulaştı. Sadece Fransa’da Sandouville fabrikasında üretilen Trafic, bugüne kadar farklı otomotiv markalarıyla da ortak platform aracı olarak önemli bir yere sahip.

Renault hafif ticari araç ürün gamındaki diğer modellerle aynı görsel kimliği taşıyan Trafic’in dış tasarımındaki değişikler Master’a göre daha sınırlı kalmış. Yeni Trafic’te daha verimli full LED farlara C şeklinde imza eşlik ediyor. Öne çıkan logo ise krom detaylarla zenginleştirilmiş. 

Konforu ve sürüş pozisyonu ile binek araç dinamiğine sahip olan ve halen satılmakta olan ve yüksek güvenlik ve konfor unsurlarıyla dikkat çeken  Trafic iç tasarımında ve kontrol tuşlarında saten krom detaylar kullanılmış. Aslında yeni vites kolu ve araç içindeki en büyük değişiklik olarak öne çıkıyor. Ayrıca giriş seviyesinden itibaren kullanılan daha yüksek teknolojili ve dayanıklı iç döşeme de belirtilen yenilikler arasında. 

Daha güçlü motor ve otomatik şanzıman

Asıl değişikliği ise kaputun altında sunan Renault, bugüne kadar Trafic’te kullandığı 1,6 dCi motor serisi yerine 2.0 dCi motora geçiş yaparak uzun samandır beklenen otomatik şanzımanı da müşterilerine sunmaya başlıyor. Son dönemde özellikle orta hafif ticari segmentinde daha güçlü motorlara olan talep trendini dikkate alan Renault, farklı güç seçeneklere sahip bütün 2.0 dCi motorları Euro 6d-temp standartlarına uyum sağlıyor. Değişken-geometrili bir turboyla donatılan bu motor 170 hp ve 380 Nm'ye kadar güç ve tork sunuyor. Ayrıca Yeni 145 bg’lik motor, yakıt tüketimini 100 km’de 0,6 litreye kadar (NEDC) azaltıyor.

Renault Trafic’te kullanılan 145 ve 170 bg’lik En yüksek güce sahip iki motor da Getrag tarafından üretilen EDC6 çift kavramalı otomatik şanzımanla birlikte sunuluyor.

Uzun ve ince yükler için 4,15 m'ye kadar yükleme uzunluğuna sahip alan sunan Yeni Renault Trafic, 3,2 ile 8,6 m3 aralığındaki faydalı yükleme hacmi sağlıyor. Master’da kullanılan güçlü LED aydınlatmanın bir benzeri bu aracın yükleme alanında da kullanılmış. Artırılmış ekstra güvenlik kilidi, kolay temizlik için yeni polipropilen yükleme-alanı döşemesi 255° arka-kapı açma açısı, 18 adet yük bağlama halkası mevcut.

Yeni Trafic'in gelişmiş Sürüş Destek Sistemleri (ADAS) tarafından artırılıyor. Arka sağ tarafın görüş açısını iki katından fazlasına çıkaran Geniş Görüş Aynası, Geri kameralı Ön ve Arka Park Sensörü Römorkları dengeli tutmak için Römork Salınım Destek sistemi bu sistemler arasında yer alıyor. 

Konforlu yolculuk için SpaceClass 

Renault, SpaceClass ile sürücü ve yolcularının yüksek beklentilerini karşılamayı amaçlıyor. Rahat bir koltuktan esinlenilen iç mekan, VIP transferlerin yanı sıra aile seyahatlerine yönelik ihtiyaçlar için daha iyi bir araç-içi deneyim sunuyor. Deri döşeme, deri direksiyon simidi ve krom detaylı modern ön panel ve jarse kumaş tavan kaplama ve yer halısı gibi üst düzey özelliklerin yanı sıra parlak siyah ızgara destek paneli, kapı aynaları, dış koruma bileşenleri ve kapı kolları gibi unsurlar kullanılmış. 

Yeni EDC otomatik şanzımanın kullanıldığı SpaceClass’ta ön ve arka park sensörlerine entegre edilmiş geri görüş kamerası da bulunuyor. İki koltuktan dokuz koltuğa kadar 50 konfigürasyonla kayan, dönen ve çıkarılabilen koltuklar ve sürgülü ve katlanır tepsili masa ve bağlantı noktaları yer alıyor. 

Yeni Trafic test sürüşünden notlar

Tasarım olarak yeniliğin detaylarda görüldüğü Yeni Trafic’te asıl fark sürüşte hissediliyor. EDC6 otomatik şanzıman ve 2.0 litrelik 170 bg dCi motora sahip test aracımız hem motor gücü hem de otomatik şanzımanla bu sınıfın talep ettiği gücü rahatlıkla yerine getiriyor. Sağladığı gücü sağlam yol tutuşuyla destekleyen Yeni Trafic  kabini ses yalıtımı konusunda da başarılı bir iş çıkararak özellikle uzun yolculuklar için sürücüsünü yormayacak bir ortam sunuyor. Oturma pozisyonundan kaynaklanan ve başta görüş olmak üzere yola hakim olma hissi veren sürüşüyle dikkat çeken Yeni Trafic, bu segmentteki gücünü korumayı amaçlamış.

15. Atlas Lojistik Ödülleri Sahiplerini Buldu
Ekol Uluslararası Taşımacılık Artık DFDS Oldu
Gebrüder Weiss, logitrans'ta Lojistik Çözümlerini Paylaşacak
Ekol Transport Satışı Gerçekleşiyor
MRLlog Filosu, 50 Yeni Renault Trucks Çekiciyle Güçleniyor
Lalamove Türkiye’de Faaliyete Başladığını Duyurdu