Sarp Intermodal GmbH Genel Müdürü Yiğit Altıparmak: Taşıma Sayılarımız Geçen Yılın Aynı Dönemine Göre Yüzde 20 Arttı

Salgın günlerinde talep artışıyla karşılaşan Sarp Intermodal, geçen yılın aynı dönemine göre taşıma sayılarında yüzde 20 artış olduğunu açıkladı.

“Artan talebe karşı tüm konteyner, ISO tank, swap-body, çekici ve diğer ekipmanlarımızı kul­lanıyoruz. Aynı zamanda iş birlikle­rimiz sayesinde birçok ekipmanı da kullanabilir durumdayız.” diyen Sarp Intermodal GmbH Genel Müdürü Yiğit Altıparmak, “Lojistik faaliyet­ler her ne kadar devam etse de ülke­lerin aldıkları tedbirler kapsamında uluslararası ticarette bir yavaşlama söz konusu.” diyerek şunları söyledi:

“Özellikle Avrupa ülkeleri, karayo­lu taşımalarında sürücülere karantina zorunluluğu getiriyor. Bu durum is­ter istemez karayoluna bağlı teslimat­ların gecikmesine neden oluyor. Tabi ki böylesine zor bir dönemde, lojis­tik faaliyetler de sağlık kadar hayati önem taşıyor. Birçok gıdanın, ham maddenin, ilaç ve sağlık malzemesi­nin taşınması ve tedarik zincirinin kopmadan devam etmesi gerekiyor.

Sarp Intermodal ve Sarp Intermo­dal GmbH olarak, taşımalarımızın yüzde 95’ini Ro-Ro ve demiryolu ile entegre gerçekleştiriyoruz. Karayolu kullanımındaki kısıtlamalar nedeniy­le bu dönemde üzerimize düşen yük daha da arttı. Ancak geçtiğimiz yıl yapmış olduğumuz son ekipman yatı­rımlarımız sayesinde, bu yükün altın­dan rahatlıkla kalkabilir durumdayız. Gerek sahip olduğumuz ekipman sa­yısı gerekse de Avrupa ülkelerindeki iş birliklerimiz sayesinde operasyon­larımızı kesintisiz sürdürüyoruz.”

Lojistik faaliyetlerin genel olarak her ülkede devam ettiğini belirten Al­tıparmak, “Birçok Avrupa ülkesi ka­rayolu ile taşıma yapan sürücülere 14 günlük karantina zorunluluğu getirdi. Bu konuda sektör temsilcilerimizin Avrupa ülkeleriyle görüşme halinde ol­duklarını ve çözüm konusunda uğraş­tıklarını biliyoruz.” dedi. Bazı Avrupa Birliği ülkelerinin tedarik zincirinin aksamaması adına sürücülerin dinlen­me ve sürüş zamanlarında da esneklik uygulaması yaptığını açıklayan Yiğit Altıparmak; “Ülkemizdeki uygulama­lar da Avrupa’dakiyle benzer şekilde i­lerliyor. Hastalık semptomları gösteren sürücülerin geçişine izin verilmiyor. Ülkelere giriş yapan araçlar dezenfek­te ediliyor. Sürücülerin maske takması zorunlu tutuluyor. Bizim bu noktadaki avantajımız, yükü demiryolu ya da Ro-Ro ile ilk noktaya ulaştırdıktan sonra ana hedefe gidene kadar kullandığımız karayolu mesafesinin kısa olması ve bu ülkelerdeki yerel sürücüler ile çalışıyor olmamız.” açıklamasının ardından, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Birçok şirket gibi, biz de ofisle­rimizde bu dönemde evden çalışma modeline geçtik. Dijital dönüşüm süreçlerimize yaptığımız yatırımlar sayesinde tüm operasyonlarımızı kesintisiz bir şekilde devam ettirebi­liyoruz. Bununla birlikte kısa taşıma­lar yapan sürücülerimiz, araçlarımız, ekipmanlarımız, depolarımız ve ofis­lerimizde oldukça sınırlı sayıda bulu­nan çalışma arkadaşlarımız için tüm sağlık önemlerini alıyoruz. Düzenli olarak dezenfekte işlemleri gerçekleş­tiriliyor, yetkili merciler tarafından konulan kurallara harfiyen uyuluyor.

Tüm beklentimiz bu salgının bir an önce etkisini yitirmesi ve toplum­ların normal hayatına devam etmesi. Ancak öncelikle daha sabırlı olarak, evde kalarak bu süreci en hızlı şekil­de atlatmamız gerekiyor.

Bu dönemde en önemli konulardan biri, kişilerin istedikleri-ihtiyacı olan ürünlere kolayca ulaşabilmesidir. Bu da lojistikle mümkün olmaktadır. Alınan karantina ve güvenlik tedbirlerinden de bunu anlayabiliyoruz. Dolayısıyla, sadece bu süreçte değil, sürekli olacak şekilde lojistiğin gecikmeye uğrama­ması ve güncellemeler yapılması gerek­tiği, bugünlerde daha iyi anlaşılıyor.

Biz lojistik sektörünün bir paydaşı olarak bu süreçte tüm operasyonla­rımızı eksiksiz sürdürmeye devam edeceğiz. Tüm dünyayı etkisi altına alan Koronavirüsünün bir an önce son bulmasını diliyoruz.”

Scania’dan Talay Logistics’e 41 Adet Çekici
MAN 2024'te Pazar İstikrarını Korudu
Tırsan'dan Akkoç Lojistik'e 101 Araçlık Teslimat
Stellantis ve CATL'den İspanya'da Batarya Tesisi
Tırsan’dan EKAY & AYTAŞ'a Low-Bed Teslimatı
Nakliyecilere Müjde