Sarp Intermodal Yılın En Büyük Treyler Yatırımında Tırsan’ı Seçti

Daha önce Tırsan’dan 20 adetlik araç alan Sarp Intermodal, 180 adetlik swap body yatırımında Tırsan’ı seçti.

Tırsan’ın Samandıra’daki tesisinde gerçekleştirilen teslimat töreninde Tırsan Treyler Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Nuhoğlu, Sarp Intermodal Yönetim Kurulu Başkanı Onur Talay, Sarp Intermodal Genel Müdürü Şenol Taş, Tırsan Satış ve Bayi Yönetimi Koordinatörü Ertuğrul Erkoç, DAF Tırsan Satış Şefi Akgün Nuhoğlu yer aldılar.

Tırsan Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Nuhoğlu, teslimat töreni öncesi yapılan toplantıda sektöre ilişkin açıklamalarda bulundu. Nuhoğlu, Mersin ve Ankara’da iftar programları olduğunu ve bütün nakliyecilerin bir beklenti içinde olduğunu kaydederek seçim dönemlerinin tamamlanarak Türkiye’nin kendi gündemine dönmesini gerektiğini ifade etti. 

Nuhoğlu, konuşmasında şunları söyledi:  “Her krizin ardından bir fırsat doğacaktır. Biz de bunun hazırlıklarını yapmak zorundayız. Rekabet analizinde ihtiyaçları tespit etmek, müşteriye daha yakın durmak ve onlardan alacağınız geri bildirimlerle organizasyonu geliştireceğiniz alanları sıcak tutmak. Biz de bunları yapıyoruz.

İhracata Ağırlık Tırsan’a Rekor Getirdi

Güney Rusya, Azerbaycan,  Fas, Tunus gibi ülkeleri buradan yönetiyoruz. Mersin’de Hatay’da araç satan arkadaşlarımız artık yeni pazarlara çalışıyorlar. Bu dönem bunu gerektiriyor.
Bunun sonuçlarını gördük ve Tırsan 2018’de tarihinin rekorunu kırdı. 10 bini geçen üretim yaptık ve bunun yaklaşık 9 binini ihraç ettik. Bu bizi gururlandırdı ve güven verdi. Bu yıl da var gücümüzle yurtdışındayız. Bu şartlarda oradaki yeni trendleri görüyoruz ve ihtiyaçları zorlukları görüyoruz yeni iş modellerini görüyoruz. 
İntermodal taşımacılığın farklı alanlara kaydığını da görmüştük. Tren ve karayolu kombinasyonları öne çıkıyordu ve biz de buna yönelik üretimlere başlamıştık. 2018 IAA fuarında Avrupa’nın en hafif swap body ürününü tanıttık. Bu swap body araçla birçok Avrupalı taşımacıya araç verdik. Bununla birlikte konteyner taşıyıcıyı da verdik. 
Bugün Sarp bu alanda öncü firmalardan biridir. Geçen sene test amaçlı 20 adet treyler verdik. Bu yıl ise 100 araç veriyoruz. Bunlarla beraber Avrupa’da ve başka bölgelerde taşıma yapacaklar. 50 adet de konteyner taşıyıcı veriyoruz. Toplamda Kassbohrer ve Tırsan markalı 180 aracın teslimatı söz konusu.”

Nuhoğlu: “Taklitçilik Sürdürülemez”

Nuhoğlu, konteyner taşıyıcı şasi ile IAA’da Treyler İnovasyon ödülünü aldıklarını ifade ederek farklı bir teknolojiyle 2017 ödülünü de aldıklarını hatırlatarak: “Bu da Türk mühendisliğinin geldiği yeri gösteriyor. Bu ürünler, müşterisine rekabet avantajı sağlıyor. Kalite konusunda uzun dönemli ilişki kuruyor. Sadece birilerinin yaptığını yaparak değil, onlardan daha iyi yaparak bunu sağlıyor. Yıllarca öyle ya da böyle öğrenildi. Birinin taşeronu olarak öğrenilmez. Bizim bu vizyona ve kültüre ihtiyacımız var. Taklitçiliği bir dönem için insanlar, ülkeler, şirketler hoş görebilir. Ancak bunun arkasından bir yetkinlik sağlayamazsanız, sürdüremezsiniz. Türkiye’deki krizi bu anlayışla aşabiliriz. Hollanda’daki şirketimiz 100 yıllık bir şirketle işbirliğine gitti. Bu şirketle farklı büyüme alanlarına açılacağız.”

Talay: “Tırsan’dan başka seçenek düşünmedik”

Daha sonra söz alan Sarp Intermodal Yönetim Kurulu Başkanı Onur Talay ise, Sarp Intermodal olarak 5 yılı geride bıraktıklarını kaydetti. Bu süre içinde intermodal taşımacılıkta kullanılan özellikle 45’lik konteyner tarafında adet bazında en fazla hareketi sağlayan şirket olduklarını belirten Talay, şunları söyledi: “Konteynerin fiziki özelliklerinden dolayı dokunamadığımız şirketler, müşteriler oluyordu. Bunun da önüne geçmek için bir arayışa girdik ve geçtiğimiz yıl denemelere başladık. Bu sene itibarıyla da swap body yatırımına girdik. Önümüzde iki seçenek vardı. Intermodal altyapısını kullanarak tenteli ekipman açısından bakıldığında klasik treyler taşımacılığına yönelik araç tercih etmek ya da kendi iş modelimize uygun araçları filoya katmak. İkinci yöntemi tercih ettik ve iş modelimize en uygun olan araç swap body yatırımına karar verdik. Çok fazla arayışa gerek yoktu. Avrupa’ya gittiğimizde benzer üretimi yapan Alman ve İtalyan şirketler var ancak kalitesine güvendiğimiz ve 3 sene önce işbirliği yapmaya başladığımız Tırsan’dan başka bir markayı seçmek aklımızın ucundan geçmedi.”
İlk 20 adet ile başladığımız, 100 artı 80 tane ile devam edilen bu yatırımı gelecek yıllarda arttırmayı umut ettiklerini söyleyen Talay, “Kalitesine duyduğumuz güvenle, bugüne kadar işbirliğine güvendiğimiz Tırsan’la birlikte yapımızı kuvvetlendirmeyi umuyoruz. Yaptığımız yatırımın finansmanı da Tırsan’la gerçekleştirdik.

Almanya Açıldı İngiltere Yolda

Bizim 2 şirketimiz var. Bunlardan birisi Sarp Intermodal diğeri de Sarp Express. Taner Ankara bugün aramızda değil ama onun aset sahibi şirketi; Batu Uluslararası Nakliyat’ı Sarp Express olarak yeniden adlandırdık. Bütün parsiyel operasyonlarını treylerden swap body’e kaydırmış durumdayız. Bugün yaptığımız yatırımın da sebebi bu. Almanya’da bir şirket kurduk ve depomuzu Münih’te açtık. Tüm dağıtım ve toplama operasyonlarımızı oradan yürüteceğiz. Bu yılın son çeyreğinde de yine bizim için bir diğer önemli ülke olan İngiltere’de yatırımımızı hayata geçireceğiz.”

Prometeon Türkiye ve TGL, İş Birliğini 4 Yıl Daha Uzattı
Ekol Satışı İptal
Atlas Lojistik Ödülleri Kurumsal Başvuru Süresi Uzatıldı
Mercedes-Benz Türk Kamyon Satış Bayileriyle Buluştu
Ekol Lojistik Enerjisini Güneş’ten Alıyor
Grimaldi Grubu Trieste-Ambarlı RO-RO Hattını Genişletiyor