Schneider Electric Eurasia Rail Fuarı’na Katıldı

Schneider Electric, demiryollarına özel entegre çözümleriyle Eurasia Rail Demiryolu, Hafif Raylı Sistemler, Altyapı ve Lojistik Fuarı’na katıldı.

Schneider Electric, demiryollarına özel entegre çözümleriyle Eurasia Rail Demiryolu, Hafif Raylı Sistemler, Altyapı ve Lojistik Fuarı’na katıldı.


Schneider Electric, İstanbul Fuar Merkezi’nde 6-8 Mart tarihleri arasında gerçekleştirilen Eurasia Rail’de ekipman tedariğinden sistem kurulumuna ve satış sonrası servis hizmetlerine kadar entegre çözümlerini tanıtma fırsatı buldu. 2010 yılında Areva’yı satın alarak raylı sistem pazarında önemli bir oyuncu haline gelen, 2011’de bünyesine kattığı Telvent şirketiyle raylı sistemlerde komple çözüm sunabilecek donanıma erişen Schneider Electric, metro ve tramvay projelerinde kullanılan doğru akım şatlama sistemlerini Türkiye’de üretebilen tek şirket konumunda bulunuyor.

Schneider Electric Ulaşım Satış Müdürü Can Ceylan, “Trafo imalatımız Gebze’deki fabrikamızda yapılıyor, orta gerilim hücrelerimiz de Manisa’daki fabrikamızda üretiliyor. Ürünlerimizin neredeyse tamamında Türk mühendislerinin imzası var. Bu noktada Türk ekonomisine önemli katkı sağladığımızı düşünüyoruz. Söz konusu departmanların Ar-Ge merkezleri de bünyemizde bulunuyor. Dizayn ekibi de dahil olmak üzere yaklaşık 80 kişilik bir Ar-Ge ekibimiz var” dedi.

Can Ceylan, bu metro projelerinde komple trafo merkezlerini ve scada sistemlerini yaptıklarını belirterek, “Ankara Metrosu’nda ilk Sincan-Batıkent hattıyla başladık, sonrasında Ümitköy-Kızılay hattı dahil oldu. Dolayısıyla iki metro hattını şu anda bitirmiş olduk. Bu projede bir rekor kırıldığını düşünüyorum. Sözleşmenin imzalanmasına müteakip 7 ayda yaklaşık 24 tane yolcu istasyonunun ve trenlerin beslemesini sağlayan CER merkezlerinin teslimatını yaptık ve scada sistemlerini devreye aldık. Bu başarılması zor bir süreydi. Deneme sürüşleri başladı, Başbakan ve Ulaştırma Bakanı’nın katılımıyla test sürüşlerini başlattık” diye konuştu.

Ceylan, Schneider Electric olarak TCDD’nin yürüttüğü projelerde trafolarla yer almak istediklerini vurgulayarak, “Trafolar bu işin kalbidir. Trafo fabrikalarımız ciddi deneyime sahip. TCDD’nin ihtiyaç duyduğu güçte trafoların imalatını yapabilen üç firmadan biriyiz. Kaba bir tahminle 200-250 tane yeni trafo merkezinin yapılmasını bekliyoruz. Pazar çok büyük, demiryollarında hayata geçirilecek o kadar çok proje var ki bu üç fabrika ancak yetişir” açıklamasını yaptı.

Türkiye’nin raylı sistemlerde oturmuş bir düzene sahip olmasının ve yatırımların ağırlıkla devlet desteğiyle yapılmasının yabancı yatırımcıların dikkatini çektiğini belirten Can Ceylan sözlerini şöyle sürdürdü: “Avrupa Yatırım Bankası, Asya Kalkınma Bankası ya da Ortadoğu’daki yatırımcılar, finansman imkanlarını Türkiye’ye açmış durumdalar. Bu bakımdan raylı sistem pazarının daha önceki yıllarda olduğu gibi önümüzdeki süreçte de günlük krizlerden ya da politik durumlardan diğer pazarlar gibi etkilenmeyeceğini düşünüyoruz. Bir projenin oluşması, ihale noktasına gelmesi üç sene alır, bir o kadar sürede de proje gerçekleşir. Dolayısıyla günlük sarsıntılardan etkilenmeyecek bir yapıya sahiptir.”


14 Mart 2014

ABS Transport’un Tercihi Tırsan Oldu
DHL Express Türkiye Wewalk İle İş Birliğine İmza Attı
Scania’nın Türkiye’deki 2024 Pazar Payı Yüzde 8,6 Oldu
Akbulut Nakliyat Filosunu Tırsan İle Genişletti