Tekstil Sektörü İçin Lojistik Faaliyetler Hızlı ve Hasarsız Olmalı

Türkiye’nin geleneksel olarak en güçlü olduğu alanların başında gelen tekstil ve hazır giyim sektörü ekonomide yaşanan negatif etkilere rağmen önemini korumaya devam ediyor.

Tekstil sektörü için lojistik faaliyetler hayati bir önem taşıyor. Bunun nedenleri arasında, ürünlerin devir hızının yüksek olması ve pazardaki talebin dönemsel olması geliyor. Tekstil ürünlerinin belirli bir dönemde pazara arz edilmeleri gerektiğinden tedarik zinciri ile ilgili planlamanın mükemmel olması gerekiyor.

Türkiye tekstil ve hazır giyim endüstrisi ülkenin tarihsel ekonomik gelişiminde büyük öneme sahip. Türkiye’nin en önemli üretim dalı haline gelen tekstil ve hazır giyim sektörü, 1980’ lerden bu yana gelişen global rekabet ile firmaları, kaynak kullanımı, üretim, dağıtım ve ürünlerini satış konularında dünya geneli alternatifler bulmaya zorladı. Globalizasyonun sonucu olarak artan rekabet ve tedarik zincir yönetimi öneminin artmasıyla, tekstil ve hazır giyimde lojistik yönetimi konusu da daha ön plana çıkmaya başladı.

En çok istihdam ve katma değer yaratan sektörlerin ilk sıralarında tekstil ve hazır giyim yer alıyor.

Günümüzde, ülkelerin sanayi stratejilerinde tekstile özel önem göstermeye başlamalarıyla birlikte, rekabet koşulları oldukça zorlaştı. Ülkemizde de bu yeni döneme uygun, özellikle yeni pazarlama açılma konusunda stratejiler geliştirilmesi gerekiyor.

Tekstil taşımalarını genellikle karayolu üzerinden hedef ülkelere ulaştıran Türk uluslararası taşımacılık şirketleri, tekstil endüstrinin en önemli güçlerinden biri olarak faaliyet gösteriyor. Sektörümüzün önde gelen firmaları dergimiz için tekstil lojistiğine yönelik büyüme planlarını ve sektörün geleceği ile ilgili öngörülerini aktardı.

Scania’dan Talay Logistics’e 41 Adet Çekici
MAN 2024'te Pazar İstikrarını Korudu
Tırsan'dan Akkoç Lojistik'e 101 Araçlık Teslimat
Stellantis ve CATL'den İspanya'da Batarya Tesisi
Tırsan’dan EKAY & AYTAŞ'a Low-Bed Teslimatı
Nakliyecilere Müjde