Toyota 50’nci Yıla Özel Hilux Test Sürüşü

Dünya 1 tonluk pick up segmentinin en çok satan aracı olan Toyota Hilux’un 50’nci yıldönümü için Türkiye’ye özel bir versiyonunu test ettik.

1968 yılında üretilmeye başlanan ve global olarak 18 milyon adedin üzerinde satışıyla, dünyanın en çok tercih edilen pick-up modeli olan Toyota Hilux’ın 50’nci yıldönümünde Türkiye’ye özel bir versiyon sunuldu. Kargo Haber Dergisi olarak 2018’in son aylarında satışa sunulan otomatik şanzımanlı Hilux 4x4 Hi-Cruiser A/T 50’nci yıl versiyonunu zorlu koşullarda test ettik.

Dünyada gösterdiği başarıyı Türk pick up piyasasında da gösteren ve ülkemizde en çok satış adedine ulaşan modellerden biri olan gerek tarzıyla gerekse de off road yetenekleriyle ilgi görmeye devam ediyor.

Toyota Hilux’ın son modeli ve bizim de test aramız olan model aracın biniş ve pozisyon almadaki ergonomisinden itibaren sürücüsünü cezbeden bir araç. Elbette bir hafif ticari araç mantığıyla sade ve sağlamlığın gerek malzemeye gerekse de tasarıma yansıdığı test aracımızda sürücünün ihtiyaç duyabileceği saklama alanları yeterli derece bulunuyordu.

Aslında merkez şehir içi için dev sayılabilecek boyutlarına rağmen elektrik destekli hafif direksiyonu, otomatik şanzımanı ve kapsamlı geri görüş kamerası sayesinde aracımız kolay sürüş sağladı. Gerek oturma pozisyonundan kaynaklanan ön görüş gerekse de kullanılan sağ ve sol aynaların da iyi bir görüş sağlaması da dar alanlarda kontrolü elimizde tutmaya devam ettiğini söyleyebiliriz.

Şehir içinde ve otoyolda (Özellikle yasal hız limitleri içinde) sessiz bir ortam sağlayan kabin bütün yol koşullarındaki stabilitesiyle de takdiri hak ediyor.

Modern sürüş ihtiyaçları arasında yer alan telefon bağlantısı, bilgi eğlence sistemleri ve bunların kullanım kolaylığı gibi kriterlerde de sürücüsünü memnun eden test aracımızın 2 çekişten kolaylıkla dört çekere dönüştürülmesi ve zorlu arazi şartları için 4x4 Low’a alınması pratik bir şekilde gerçekleşiyor. İstanbul merkezinde başlayan ve Karadeniz’in Trakya kıyılarındaki hem ince hem de kalın taneli kumsallarında ve orman yollarında devam eden offroad sürüşümüzde güven veren çekiş sistemini destekleyen aracın yerden yüksekliği, ideal yaklaşma ve uzaklaşma açılarıyla zorlu araziler için bize cesaret verdi.

Son dönemde pick uplarda yükselen motor gücüne rağmen 150 beygir gücündeki nispeten daha alçak gönüllü gücün tamamını aktaran sürüş hattıyla bu konuda sürücüsünü mağdur etmeyen test aracımızda sahip olduğu 400 torkun tamamını hissettik.

Gerek şehir içi gerek yol dışı ve otoyol koşullarında tam olarak karma olarak nitelendirilebilecek sürüşümüzde yakıt tüketimimiz 100 kilometrede 9,3 litre olarak gerçekleşti ki bu kütledeki bir araç için ve yapılan yolun önemli bir bölümünün İstanbul trafiğinde gerçekleşmesini düşününce gayet makul bir tüketim.

Standart sürgülü arka kapak

Hilux 4x4 Hi-Cruiser A/T 50’nci yıl versiyonunda; Toyota’nın gelişmiş güvenlik sistemi “Toyota Safety Sense” bütün özellikleriyle yer alırken, yenilikler arasında yükleme ve boşaltmada büyük kolaylık getirmesinin yanı sıra 730 kg’ye varan yük taşıma kapasitesinin tam olarak kullanılmasını sağlayan alüminyum sürgülü kapak da bulunuyor. Bu sürgülü arka kapağın ilk kez bir pick-up'ta standart olarak sunulduğu ifade ediliyor.

5330 mm uzunluğa, 1855 mm genişliğe ve 1815 mm yüksekliğe sahip bu özel versiyonda, krom roll barlar, krom yan basamaklar, krom ön ve alt kroma, siyah çamurluk korumaları ve 18 inç alaşım jantlar efsane pick-up’ın heybetli görünümüne katkı sağlıyor. Hilux’ın logosuna “50’nci Yıl” ibaresi de yer alıyor.

Gelişmiş güvenlik sistemleri

Hilux 4x4 Hi-Cruiser A/T ile güvenli ve rahat bir sürüş için Toyota Safety Sense aktif güvenlik teknolojileri yer alıyor. Yaya algılama özellikli Ön Çarpışma Önleyici Sistem (PCS) ve Şerit Takip Uyarı Sistemi (LDA) bu gelişmiş sistemin merkezini oluşturuyor.

Toyota Safety Sense aktif güvenlik donanımları arasında; çocuk koltuğu sabitleme mekanizması(ISOFIX), boyun incinmelerini önleyici koltuklar (WIL), EBD ile desteklenmiş ABS fren sistemi, fren destek sistemi, acil fren uyarı sinyali, araç denge kontrol sistemi(VSC), aktif elektronik çekiş kontrol sistemi (A-TRC), bozuk yol gövde hareket kontrol sistemi, yokuşta kalkış destek sistemi (HAC), eğim iniş destek kontrol sistemi (DAC), römork savrulma kontrol sistemi (TSC), otomatik ayrışmalı diferansiyel (ADD) ve arka diferansiyel kilidi de bulunuyor.

50’nci yıldönümü için Türkiye’ye özel bir versiyon üreten Hilux’ın “4x4 Hi-Cruiser A/T “ modeli, 2.4 D-4D dizel motor seçeneğiyle satışa sunuluyor. Common-rail direkt enjeksiyon sistemine sahip olan araç 100 kilometrede ortalama 7,8 lt gibi düşük tüketim sunuyor. 150 HP güce ulaşan Hilux 4x4 Hi-Cruiser A/T 400 Nm torka sahip.

Scania’dan Talay Logistics’e 41 Adet Çekici
MAN 2024'te Pazar İstikrarını Korudu
Tırsan'dan Akkoç Lojistik'e 101 Araçlık Teslimat
Stellantis ve CATL'den İspanya'da Batarya Tesisi
Tırsan’dan EKAY & AYTAŞ'a Low-Bed Teslimatı
Nakliyecilere Müjde