UPS Vakfı ‘Afete Dirençli Şirketler Programı’ İçin Türkiye'de

Amerika Ticaret Odası Vakfı'nın Kurumsal Vatandaşlık Liderlik Merkezi (BCLC) ve UPS, Türkiye'de afete dirençli şirketler oluşturulmasına, hazırlık yapılmasına ve afet sonrası iyileşme sürecini hızlandırmaya yardımcı olmak üzere ‘Sağlam KOBİ-Afete Di

Amerika Ticaret Odası Vakfı'nın Kurumsal Vatandaşlık Liderlik Merkezi (BCLC) ve UPS, Türkiye'de afete dirençli şirketler oluşturulmasına, hazırlık yapılmasına ve afet sonrası iyileşme sürecini hızlandırmaya yardımcı olmak üzere ‘Sağlam KOBİ-Afete Dirençli Şirketler Programı’ başlattı.


Dünya Ekonomi Forumu, Doğal Afet Riskleri Global Gündem Konseyi üyesi olarak UPS Vakfı, 460 bin dolarlık bağışta bulunarak bu girişimi destekledi. UPS'in Türkiye'deki yönetim ekibi bu programı BCLC, Başbakanlık Ofisi, AFAD Türkiye’nin acil durum dairesi, İstanbul Ticaret Odası (İTO) ve Türkiye Kurumsal Sosyal Sorumluluk Derneği (KSS Türkiye) ile birlikte koordine edecek. Girişim ayrıca Türkiye’deki toplum liderleri ve sivil toplum örgütleri ile de güçlü ortaklıklar sağlayacak.

İstanbul Ticaret Odası'nda (İTO) düzenlenen tanıtım toplantısında konuşan, UPS Türkiye Ülke Müdürü Mike Harrell, “Sunduğumuz lojistik çözümlerle küçük ve orta ölçekli işletmeleri büyümeleri ve yeni pazarlara açılmaları için destekliyoruz. Bu programla, hem işletmelerin daha güçlü, afete dirençli ve sürdürülebilir olmalarına katkı sağlayacağız, hem de Türk ihracatının ve ekonomisinin büyümesine destek olacağız” şeklinde konuştu.

UPS Vakfı Başkanı Eduardo Martinez ise yaptığı konuşmada, “Bu girişimin Türkiye'de daha güçlü ve güvenli işletmeler ve topluluklar yaratmaya yardımcı olmasının yanı sıra, uluslararası ticaret topluluğunun da global ölçekte daha hazırlıklı olmasına yardımcı olacağını umuyoruz. İnsani Yardım Programı’nın bir parçası olarak; yardım becerilerinin gelişimini ve ABD Ticaret Odası Vakfı’nın Kurumsal Vatandaşlık Liderlik Merkezi, Dünya Ekonomi Forumu gibi düşünce liderleri ile birlikte çalışmanın yollarını arıyoruz” dedi.

Toplantıda söz alan bir diğer isim ABD Ticaret Odası Vakfı Başkan Yardımcısı Alfonso Martinez-Fonts da, “Bu proje, her iki ülkenin insanlarına ve ekonomilerine büyük bir fayda sağlamaktadır. Sağlam Kobi sadece afete karşı direnç sağlamakla kalmayacak, aynı zamanda her iki ülkenin kamu ve özel sektörleri arasındaki iletişimi, işbirliğini ve iyi niyeti de geliştirecek” diye konuştu.

Türkiye Kurumsal Sosyal Sorumluluk Derneği (KSS) Başkanı Serdar Dinler de, dünyada iş kazalarında her yıl 2 milyon insanının hayatını kaybettiğini, çalışanların her gün çeşitli iş kazalarıyla yüz yüze geldiğini ifade etti.

Dinler, Van depreminde olduğu gibi şirketlerin afetlerden sonra iş süreçlerini planlamak için bu projeye başladıklarını kaydetti. Tüm işletmeleri afetlere hazır hale gelmeleri, güçlü ve sağlam birer şirkete dönüştürme çabasıyla projeyi başlattıklarını söyleyen Serdar Dinler, “Projenin kamu, özel sektör ve STK ortaklığında olması çok önemli. KOSGEB,  UPS ve İTO'ya da verdikleri destekten dolayı çok teşekkür ediyorum” dedi.

ABS Transport’un Tercihi Tırsan Oldu
DHL Express Türkiye Wewalk İle İş Birliğine İmza Attı
Scania’nın Türkiye’deki 2024 Pazar Payı Yüzde 8,6 Oldu
Akbulut Nakliyat Filosunu Tırsan İle Genişletti