Yeni Renault Magnum İle Uzun Yol Taşımacılığında Yeni Boyut

İLK defa 1991 yılında düz zeminli kabini pazara sunarak Magnum’u yollara çıkaran Renault Trucks, 27 Mayıs 2008 tarihinde Fransa’nın Lyon şehrinde düzenlediği lansman ve basın toplantısıyla yeni jenerasyon Magnum’u pazara tanıttı.

İLK defa 1991 yılında düz zeminli kabini pazara sunarak Magnum’u yollara çıkaran Renault Trucks, 27 Mayıs 2008 tarihinde Fransa’nın Lyon şehrinde düzenlediği lansman ve basın toplantısıyla yeni jenerasyon Magnum’u pazara tanıttı. Avrupa taşımacılık ve ticari araç basınının katıldığı lansman ve basın toplantısının ardından deneme sürüşleri yapılarak araçlar daha yakından incelendi.

Daha farklı ve daha güçlü tasarımıyla Magnum'un bu yeni versiyonu daha geniş ve daha lüks kabin özellikleriyle araç içinde yaşam kolaylığı açısından daha fazla konfor sunuyor. Sıradışı teknik performansları ve geniş hizmet seçenekleriyle Renault Magnum etkinlik, tasarım ve konfor konularında referans olma özelliğini bir adım öteye taşımış.

Tamamen yeniden düşünülmüş bir kabin iç mekanı geliştiren Renault Trucks; daha fazla hacim, daha fazla saklama alanı, daha fazla konfor ve daha fazla ekipman sunuyor.

Yeni Magnum ile Renault Trucks, müşteriler için yalnızca bir temel bir kimlik unsuru ve güçlü bir prestij sağlamakla kalmıyor, tasarım aynı zamanda aracın fonksiyonelliğini de artırıyor. Renault Trucks dışı güçlü, içi sıcak olan Renault Magnum gamını yolların tasarım referansı haline getirmiş.

Görsel güzelliğinin ötesinde verimlilik ve gelişime açıklık Renault Magnum’un temel öğeleri arasında yer alıyor. İster kontrollü sıcaklık altında yapılan taşımacılık, ister kargo taşımacılığı olsun taşınan ürünlere ve müşterilerin işlerine kusursuzca uyum sağlayan Renault Magnum, tüm uzun mesafe çalışanlarının beklentilerini karşılıyor.

Yeni Magnum’u tanıtmak amacıyla düzenlenen basın toplantısında konuşan Renault Trucks Uzun Yol Gamı Yönetim Kurulu Başkanı Benoit Caron ve Tasarım Direktörü Herve Bertrand, Renault Magnum’un yeni versiyonuyla Renault Trucks uzun yol araçları için etkinlik, tasarım ve konfor açısından yeni bir standardı ortaya koyduğunu ifade ettiler. Caron ve Bertrand, Yeni Renault Magnum’un uzun mesafe sektörünü hiç kuşkusuz yeni bir boyuta taşıdığını kaydettiler.

 


Etkili ve güçlü bir hareketli aksam

Euro4 ve Euro5 Incentive DXi13 motor kullanılan Yeni Magnum, 460 bg (339 kW) ve 500 bg (368 kw) şeklinde iki güç olarak mevcut motor donanımıyla yeniden düzenlenmiş yakıt tüketimi seviyeleri ve daha iyi bir sürüş konforu için geniş tork aralığı sunuyor.

DXi13, aynı zamanda egzoz freninden yararlanıyor. Pazardaki bu en güçlü kompresyon freni, 2300 dev / dak'da yola 193 kW oranında bir yavaşlatma gücü aktarıyor. DXİ13 motoru, en dengeli tüketim seviyelerini sunan SCR (Selective Catalyst Reduction) sistemini kullanarak Euro4 ve Euro5 kirlilik önleme normlarını karşılıyor . Yüksek kaliteli bir üre çözümü olan AdBlue enjeksiyonu, yakıtın yanmasıyla oluşan katalizör ile azot oksitleri azaltıyor. Magnum için 40, 60, 95 veya 125 lt’lik AdBlue depoları mevcut.

DXİ 13 motoruna bağlı mekanik şanzıman olarak ZF ECOSPLIT 16 S 2320 TD şanzıman, tahvil 16,41 ve ZF ECOSPLIT 16 S 2520 TO şanzıman, tahvil 16,41 16 ileri ve 2 geri vitesli kullanılmış. Renuult Magnum’da sunulan mekanik şanzımanlar, yakıt tüketimini ve sürüş konforunu en iyi şekilde dengelemek için geliştirilmiş.

Şanzımanda Super H sistemi

ZF şanzımanlarının hepsinde, vites değiştirmede konfor ve güvenlik sağlayan Super H sistemi bulunuyor. Bu sistemde 5'ten 8'e kadar olan vitesler 1'den 4'e kadar olanların üzerine yerleştirilmiş. Bir vites serisinden diğerine geçebilmek için vites topuzunun avuç içine gelen kısmındaki düğmeye basmak yeterli. Bu sekiz vites, tüketimi daha verimli kılması ve motorun gücüne daha uygun olması için 16.5 vitesle iki katına çıkartılmış.

Süper H, kullanıcıya daha fazla konfor ve daha az yorgunluk sunmanın yanında aşırı devirlere çıkmayı önleyerek, bir elektrovalf aracılığıyla hatalı vites değişikliklerini de önlüyor. Harcanan gücün yüzde 75'i Servoshift tarafından yüklenildiği için şoföre vites geçişlerinde çok az bir efor gerekmekte.

DMS ile ekonomik sürüş

Driving Monitoring System, yani Sürüş Takip Sistemi, ekonomik sürüş sistemi olup mekanik şanzımanlarla beraber gerçek zamanlı ve sürekli olarak optimal tüketim ve performans için en uygun vitesi belirtiyor.

Optidriver + robotize şanzıman hafif ve kompakt yapıda. 12 ileri ve 4 geri vites bulunan alüminyum bir seri vites ünitesi ve bir ana şanzımandan oluşuyor. Vites değişimleri, Renault Trucks tarafından sunulmuş optimize sürüş programıyla tamamen otomatikleştirilmiş olup yüke ve kullanım şartlarına göre en iyi vitesi belirliyor. Böylece motor her zaman en verimli düzeyde kalıyor.

Direksiyon üzerindeki tek dokunuşlu kumanda daha fazla konfor ve güvenlik getirmiş. Bu en son sistem, pazardaki en kısa vites geçiş süresini ve bu geçişlerde daha fazla yumuşaklık sunuyor.

240 bin kilometrede ilk yağ değişimi

Tek redüksiyonlu P 13170 tahrikli dingil sunulan çok sayıdaki diferansiyel oranı seçeneği ve 11.5 kg'lık ağırlık tasarrufuyla (toplam 413 kg ağırlığında) tüketim açısından avantaj sağlıyor. Bakım işleri 240 bin kilometrede ilk yağ değişimi ve daha etkili anti-korozyon korumasıyla büyük ölçüde hafifletilmiş.

Magnum gamı 160 mm'lik bir ofset değerinde 8T kapasiteli ön dingille karşımıza çıkıyor. Yüksek dirençli özel bir çelikten imal edilmiş bu donanımın nakliye türüne yönelik özel ihtiyaçları karşılaması için farklı modelleri var.

Renault Magnum, üstyapı takılabilir uzunluklarının mükemmel bir şekilde kapatılmasını sağlayan dingil mesafesi seçeneklerine sahip: 4x2 kamyon versiyonda 5120 - 6170 ve 6x2 kamyon versiyonda 5120 - 6370 mm. Çekicilerde beşinci teker için dört yükseklik seçeneği (950, 1040, 1100 ve 1200 mm şeklinde) bulunuyor. Güvenlik için, Magnum'da bağlantı ve kilit kaptörü bulunan elektronik beşinci teker donanımı kullanılabiliyor. Yakıt deposu için maksimum kapasite halihazırda bin 225 lt iken yakında bin 455 lt’lik seçenek de sunulacak.

Sürüş sırasında Renault Trucks stratejisi, bakım ve işletim maliyetlerinin optimizasyonu için aracın ekipmanlarına göre sırasıyla önce motor freni daha sonra yavaşlatıcı ve sonra aracın frenlerini yoruyor.

Güçlü ve güvenli Optibrake veya Optibrake+ motor freni, Optidriver+ ile Voith veya mekanik şanzımanlı Intarder hidrolik yavaşlatıcılar, kullanıcılara pazardaki en iyi fren sistemini sunuyor.

Disk ve EBS’nin mükemmel uyumu

Disk ve EBS'nin beraberliği sayesinde etkili frenleme ve kusursuz yörünge kontrolü sağlanır. Başka bir deyişle, daha fazla performans ve konforun yanı sıra mükemmel bir tepki hızı, balataların aşınmasında azalma, diskler ve diğerleri için daha uzun ömür garanti eder.

Araç hareket halindeyken bile diferansiyel kilidi yönetimi, devreye alınmadan önce sağ ve sol tekerleklerin hızını dengeleyen EBS’ye sahip olan Yeni Magnum, bunlarla birlikte römorkun tam olarak takıldığını kontrol ettikten sonra çekici ve römorkun frenleme uyumsuzluğu veya sorunu olduğu anda sürücüyü uyarıyor.

Daha fazla güvenlik için, motor stop ettirildikten ve kapı açıldıktan beş saniye sonra sürücünün park frenini devreye sokması için sesli bir ikaza sahip olan araç, bu uyarıyı 30 saniye sonra kesiyor.

Yeni Magnum’da ESP sistemi EBS Full konfigürasyonunda EBS Basic ile sunuluyor.

Motor freni, Optibrake veya Optibrake +, seçilen konfigürasyona göre DXİ 13 motoru üzerine monte edilebilir ve uygun devir aralığında egzoz frenini ve egzoz basınç regülatörünü birarada kullanır. Aynı zamanda oldukça önemli yavaşlatma performansları elde edilmesini sağlar (332 kW - 381 kW).

Tasarım, güvenlik ve bakım kolaylığı birarada

Yeni Renault Magnum’a özel nitelikleri açıkça yansıtan yeni kabininde tasarımı, güvenliği ve bakım kolaylığını standart olarak biraraya getiren üstünlükler göze çarpıyor. İlave bir far rampası için ön donanımlı ve led'li gabari lambaları entegre edilmiş krom şeritli renkli siperlik, kabinin hatlarını güçlendiren ön cam altında Renault imzalı tutma kolu, Magnum’un yeni versiyonuna özel iki renkli panjur, cam poliamid fiber erişim basamaklı üç parçalı ön tampon, 20 cm yükseltilmiş tavan, daha fazla dayanıklılık ve opsiyonel olarak, aşırı soğuğa karşı güçlendirilmiş ısı yalıtımı mevcut.

Kapılar tamamen yeniden tasarlanmış; güvenli bir kilit ve tek dokunuşlu cam krikosu bulunmakta. Camlar, güneşli havalarda en iyi konforu vermesi için standart olarak renklendirilmiş. 20 cm yükseltilmiş yeni kabin, 2 metreden fazla bir iç yüksekliğe ulaşıyor.

Standart Multipass konsepti, süspansiyonlu sürücü koltuğu, döner yolcu koltuğu, katlanır masa ve bir veya iki yataklı modüler dinlenme alanıyla etkileyici bir düzenleme seçeneği sunuyor. Bu konsept için taşımacılık sektörünün ihtiyaçlarına uygun olarak iki versiyon bulunmakta. Solo versiyonu döner yolcu koltuğu sayesinde sürücünün sürüş bölümünden dinlenme bölümüne geçmesine imkan tanıyor. Duo versiyonu süspansiyonlu ve sabit bir koltukta yolcunun en iyi şartlarda yolculuk etmesine olanak tanımakta. Classic kabin opsiyonel olarak mevcut.

Privilège ve Excellence, Yeni Magnum’um iki farklı kabin versiyonu

Privilège ve Excellence, Renault Trucks’ın Yeni Magnum için standart olarak sunduğu iki kabin versiyonunu oluşturmakta.

Privilège versiyonunda, kabinde standart olarak klima, bağımsız ısıtma, kapıların uzaktan kilitlenmesi özelliği, uzaktan kumandalı radyo/cd, yatağın altında ilave bir çekmece, yataktan çalıştırılabilen elektrikli kabin havalandırma kapağı, hands-free kiti için ön donanım ve 12V ve 24V'luk iki prizi sunulmakta.

Excellence versiyonda, radyo cd/mp3/bluetooth mevcut. Soğutucu kabinin elektrikli devrilme donanımı, yan muhafazalar, far yıkayıcısı ve bir buzdolabı ekipmanları tamamlamakta.

Seçilen kabin konfigürasyonuna göre toplam eşya saklama hacmi bin litreden daha fazla bir seviyeye ulaşabilir. Sürücünün kolaylıkla ulaşabileceği ön konsol, toplamda 263 litrelik bir hacme ulaşmak için genişletilebiliyor. Bunun içinde; pistonlar üzerine monte edilmiş sağlam bir kapıyla kapatılmış 3 yan eşya saklama bölmesi, bir televizyon, bir kahve makinesi veya hatta bir mikrodalga yerleştirmek için yeterince büyük kilitlenebilir sürgülü perdeli orta eşya gözü, bir telsiz veya bir radyo gibi elektronik ekipmanları entegre etmek için 3 bölmeli eşya saklama gözü yer alıyor. Tüm eşya saklama gözlerinde açıldığında otomatik olarak devreye giren aydınlatma sistemi bulunmakta. Konsepti havacılık endüstrisinde kullanılan eşya saklama gözlerinden esinlenilmiş arka konsol, mükemmel bir şekilde kabinin üst kısmına entegre edilmiş. 95 litre hacmi ve 20 kg maksimum faydalı yük değeriyle keyifli yolculuklar için bir seyahat çantası rahatlıkla koyulabilir. Katlanabilir bir makyaj aynası, açma kolunun yanındaki kapıya entegre edilmiş. Herbiri 16,2 litre olan kapılardaki eşya saklama gözleri, özellikle 1,5 litrelik su şişesi alacak şekilde geliştirilmiş. Multipass konfigürasyonda, 12V/10A değerinde priz bulunan ilave eşya saklama gözü, sürücü yatakta uzandığında eliyle ulaşabileceği şekilde düşünülmüş.

Magnum'da standart olarak yataktan radyo fonksiyonlarına erişebilmek için uzaktan kumandayla ve gösterge tablosu seviyesinde yollar ve istasyonlar için dijital göstergeleri bulunan radyo-cd RDS bulunmakta.

Yeni Magnum kabininde, modüler aydınlatma sistemi, versiyona göre mobil ve sabit 2 okuma lambası ve gece sürüşü için 7W kırmızı 2 tavan lambası ve 21W beyaz 4 tavan lambası ile geliştirilmiş. Konfor, ergonomik şekilde yerleştirilmiş gidip gelen kumandalarla sağlanmakta.

Magnum'a özel stili yansıtan kabin içi uyumları tamamen yeniden düşünülmüş: bir yandan koyu gri ve kırmızı renklerde teknik materyallerinin kullanıldığı çalışma alanı ve spor otomobil dünyasının yansıması; diğer yandan  daha dinlendirici tonların kullanıldığı yaşam alanı.

15. Atlas Lojistik Ödülleri Sahiplerini Buldu
Ekol Uluslararası Taşımacılık Artık DFDS Oldu
Gebrüder Weiss, logitrans'ta Lojistik Çözümlerini Paylaşacak
Ekol Transport Satışı Gerçekleşiyor
MRLlog Filosu, 50 Yeni Renault Trucks Çekiciyle Güçleniyor
Lalamove Türkiye’de Faaliyete Başladığını Duyurdu