• BIST 9724.5
  • Altın 2968.283
  • Dolar 35.1895
  • Euro 36.7272
  • İstanbul 6 °C
  • Ankara 7 °C

Supsan Çevre Dostu Turbo Pazarına Giriyor

Supsan Çevre Dostu Turbo Pazarına Giriyor
10 milyon adede ulaşan yıllık supap üretim kapasitesiyle pazar lideri Supsan, bu kez yeni nesil araçlar için çevre dostu turbo üretecek.

10 milyon adede ulaşan yıllık supap üretim kapasitesiyle pazar lideri Supsan, bu kez yeni nesil araçlar için çevre dostu turbo üretecek.


Borusan Holding şirketlerinden Supsan, yeni nesil araçlar için turbo üretimine başlıyor. 30 bin adetlik üretim kapasitesi ile ilk etapta binek ve hafif ticari araçlar için üretim gerçekleştirecek olan Supsan, 5 yıl içerisinde kapasitesini 50 bin adede çıkararak, bu kez traktör, kamyon ve ağır vasıta araçlarını da portföyüne dahil etmeyi planlıyor.

Supsan Genel Müdürü Salih Alson, “Türkiye’de satışı gerçekleşen 1 milyon 900 bin adet turbo motorlu binek ve hafif ticari araç bulunuyor. Bu araçların 350 bin adedinde bulunan turbo motorlar yenilenme sürecine girmiş durumda. Supsan olarak biz de bu 350 bin adetlik pazarın yüzde 15’lik kısmına ulaşmayı hedefliyoruz” dedi. Turbo, Türkiye pazarından sonra Almanya ve Fransa’ya da ihraç edilecek.

Turbo üretim fikrinin Türkiye pazarında bu ürüne olan ihtiyaç dolayısıyla ortaya çıktığını belirten Salih Alson,  özellikle son yıllarda binek ve hafif ticari araçların neredeyse tamamının turbo motorlu üretildiğine dikkat çekti. Pazara bakıldığında küçük çaplı üretimlerin dışında talebi karşılayacak boyutta bir üretimin yapılmadığına dikkat çeken Salih Alson, “Ağırlıklı olarak ithal edilen turbo garanti, iade ve satış sonrası hizmetlerde sorunlar yaşanmasına neden olabiliyor. Bizim de ana çıkış noktamız bu oldu. Bir yıldır sürdürdüğümüz araştırmalar neticesinde Supsan üretim portföyüne turbo ürününü eklemeyi uygun gördük” diye konuştu.

Turbo üretiminde Türkiye’de kurumsal bir firma olma açısından bir ilke imza attıklarını açıklayan Salih Alson, kalite ve satış sonrası servis hizmeti ile ön plana çıkacaklarını kaydetti. Mevcut tesis içerisinde kapalı bir alanı turbo üretimi için ayırdıklarını vurgulayan Salih Alson, “Bu ürün için tozun hiç olmadığı steril bir ortam lazımdı. Biz de özel şartlandırılmış bir ortamı hazırlamış bulunuyoruz. Bunun yanı sıra, sadece kalite kontrol cihazları için 500 bin Avro yatırım yaptık” dedi. Otomotiv sektörünün geleceğinin turboda olduğuna dikkat çeken Salih Alson, “Amacımız, yedek parça piyasasında markamızı oturtmak. Sonrasında ise orijinal ekipman tedarik etmek için organizasyonlarımızı genişletmek. Orijinal ekipman firmalarına hizmet vermemiz durumunda, 5 yılın sonunda 1.5 milyon avro ek yatırım ihtiyacı olacağını hesap etmekteyiz” şeklinde konuştu.

Almanya ve Fransa’ya ihraç edilecek

Dünyada şu anda karbondioksit salınımını düşürmek için en etkin uygulamanın turbo olduğunu belirten Salih Alson, “Yeni nesil otomobillerin neredeyse tamamı turbo motorludur” dedi. Supsan olarak ilk etapta yıllık 30 bin adetlik bir turbo üretim kapasiteleri bulunduğunu ifade eden Alson, 5 yıl içerisinde kapasiteyi 50 bin adede çıkaracaklarını ifade etti. İlk etapta binek ve hafif ticari araçlar için üretim yapacaklarını, 5 yıl içerisinde ise kapasitenin artması ile birlikte traktör, kamyon ve ağır vasıtalar için de üretim gerçekleştireceklerini bildiren Salih Alson, “Türkiye pazarından sonra turbo ürünümüzü Almanya ve Fransa’ya ihraç etmeyi planlıyoruz. Türkiye’nin yanı sıra Avrupa’da başarılı olacağız. Özellikle Avrupa’da dağıtıcılarımızın olması ve kalite anlamında iddialı olmamız, bizim bu pazarlarda da başarılı olmamızı sağlayacaktır” dedi.


2 Haziran 2014

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
MAİL BÜLTENİ ABONELİĞİ
Güvenlik Resmi
Mail adresinizi kaydederek en güncel haberlere kolayca ulaşabilirsiniz
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2024 Kargo Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (+90-212) 217 49 59 (Pbx) Faks : (+90-212) 211 62 77