• BIST 10112.76
  • Altın 3154.713
  • Dolar 35.6276
  • Euro 37.197
  • İstanbul 8 °C
  • Ankara 3 °C

Taşımacılığın Genç Ulusoy’u Hızlı Büyümeyi Planlıyor

Taşımacılığın Genç Ulusoy’u Hızlı Büyümeyi Planlıyor
ULUSOY Uluslararası Yatırım Holding CEO’su Celal Doluel ile Ulusoy Uluslararası Yatırım Holding Entegre Lojistik Hizmetler Genel Müdürü Cem Kumuk, düzenledikleri basın toplantısında Ulusoy Uluslararası Yatırım Holding’in lojistik sektöründeki

ULUSOY Uluslararası Yatırım Holding CEO’su Celal Doluel ile Ulusoy Uluslararası Yatırım Holding Entegre Lojistik Hizmetler Genel Müdürü Cem Kumuk, 12 Şubat 2009 Perşembe günü düzenledikleri basın toplantısında Ulusoy Uluslararası Yatırım Holding’in lojistik sektöründeki hedef ve projelerini paylaştı.

Türkiye’nin köklü ailelerinden Ulusoy’un üçüncü kuşak temsilcilerinden Alican Ulusoy’un kurduğu Ulusoy Uluslararası Yatırım Holding, kurumsallaşma sürecini sektörün önemli isimlerini holding çatısı altında buluşturarak devam ettiriyor. Holding, Celal Doluel’in Ulusoy Uluslararası Yatırım Holding’in CEO’luk görevine atanmasının ardından, lojistik sektöründe 22 yıllık tecrübeye sahip Cem Kumuk da, Entegre Lojistik Hizmetler Genel Müdürü olarak görevine başladı.

Ekim 2008 tarihinde kurulan Ulusoy Uluslararası Yatırım Holding’in, üç ayda yüzde 20 büyüdüğünü,  2009 yılında ise 250 kişiye daha ek istihdam sağlayacaklarını ifade eden Doluel, kısa vadeli hedeflerinin ise 2-3 yıllık süreçte yüzde 100 büyümek olduğunu açıkladı.


Holding bünyesinde faaliyet gösteren 10 şirketi ile büyüme ve yatırım odaklı hareket edeceğini belirten Doluel, lojistik sektöründe hava, kara, denizyoluyla taşınabilecek her türlü yükü taşımaya talip olduklarını belirtti. Doluel, Avrupa’nın en büyük lojistik şirketlerinden biri ile ortaklık kurduklarını açıkladı. Ulusoy Uluslararası Yatırım Holding’in Şubat-Mart 2009 döneminde 15 milyon dolar yatırım ile hizmet filolarına 48 yeni araç katılacak.

Doluel, basın toplantısında yaptığı konuşmada Ulusoy Uluslararası Yatırım Holding’in lojistik sektöründeki hedefleri hakkında ise şöyle konuştu: “Ulusoy Uluslararası Yatırım Holding olarak gerçekleştirdiğimiz yabancı ortaklık dışında, şirket satın alabilir veya hizmetimizi tamamlayan yeni şirketler kurabiliriz. Bu konuda görüştügümüz şirketler var. Kısa vadeli hedefimiz yüzde 100 büyümek”

Doluel: “Kriz değil, yeni dünyanın yaşama biçimi”

Yaşanan global krizle yola çıktıklarını ifade eden Doluel, “Bu kriz, kriz değil, yeni dünyanın yaşama biçimidir. Bir anda kriz bitip piyasalar normale dönecek değil. Farklı bir ticaret şekli gündeme gelecek. Yeni uyum ve değişimlere ihtiyacımız var. Bunlara uyan ülkeler ayakta kalacak. Biz holding olarak diğerlerine oranla biraz daha şanslıyız. Herhangi bir borç yükü taşımadan girdik bu işe. Enerji taşımalarında uzmanlaşmak üzere bir yatırımımız oldu. Shell’in yüzde 70’lik kısmının taşımalarını artık biz yapıyoruz. Bu arada kadro ve altyapımızı modern bir hale getirmeye çalışıyoruz” dedi.

“Biz kendi modelimizi yaratacağız” diyen Cem Kumuk ise, ekonomi dünyasının modellerinin yeniden yazıldığını, lojistiğin de bu modeller doğrultusunda kendisini yapılandırması gerektiği bir sürece girildiğinin altını çizdi.

Kumuk: “Ölçek yaratmak kolay değil”

Yaşanılan ortamın talep daralmasında ne ölçülere geldiğine dikkat çeken Kumuk, tedarik zincirinde birim maliyet yaratma konusunda şunları söyledi: “Tedarik zincirinde, lojistikte birim maliyetini düşürmenin yegane yolu ölçek yaratmaktır. Ekonominin genel kuralı talep daralmasına doğru gidecekse, artık spesifik bir lojistik süreç sahibinin müşteri konumunda olan şirketler adına tek başına ölçek yaratması o kadar kolay değil. Dünya markaları dahi tek başlarına ölçek yaratamıyorlar. Çok kullanıcılı sistemlerle ortak ölçek yaratmanın gereği ille de bu krizin patlamasını beklemeyi gerektirmiyordu. Kanlı rakip olan şirketlerin rafta satış esnasında olması gerekiyordu. Bunun arkasındaki tedarik depolama, dağıtım süreçlerinde lojistik süreçlerin bir bütün halinde ortaklaşa bir süreç çözümleriyle yapılması gerektiğini düşünüyorum.”

Dağıtım merkezi enflasyonu var

“Dağıtım merkezi lojistiği konusunda, bizim bir takım piyasaya sunduğumuz çözümlerle bilip bilmeden işin içine giren yapılardan dolayı, dağıtım merkezi enflasyonu var” diyen Kumuk, bu enflasyondan dolayı ölçülemeyen maliyet ve fiyatların dolandığı bir piyasada yaşamaya başladıklarını, öz kaynağı olmayan şirketlerin yaşanması muhtemel tatsız çöküşlere neden olduğunu kaydetti. Kumuk ayrıca üçüncü parti sektörden hizmet alan tedarikçilerin finansal yapılarına ve müşteri portföyü sağlıklılığına dikkat etmeleri gerektiğine değindi.

Yaptığı açıklamada, hangi sektöre odaklanacakları konusunda, otomotiv sektörünün krizden oldukça etkilendiğini baz aldıklarında, perakende, sağlık ve giyim sektörlerine önem verdiklerini vurgulayan Kumuk, bu ürünlerin ortada dolaştığı sürece tedarik sağlanacağını ve öncelikli sektörleri olduğunu ifade etti.  

Doluel: “Diğer devletlerin yaptırımları ayağımızdaki prangalardır”

“Kanun önce çıkar, bir takım aksak ve eksiklikler yönetmeliklerle düzenlenir. Bu süre zarfında derneklerin bunu iyi idare etmesi gerekir. Bugüne kadar iyi idare edilmiş midir sektör yaşıyor ve biliyor” diyen Doluel, konuşmasına şu şekilde devam etti: “Sonraki aşamada bakanlık, uluslararası anlaşmalar ve diğer devletlerin yaptırımları var. Bu yaptırımlar bizim ayağımızdaki prangalardır. Devletin yaklaşımını bizim ne derece yönlendirdiğimiz önemlidir. İkinci derecede şirketlerin güçleri ile oluyor. Bunları tabiki belli bir düzene oturtmaya çalışacağız. Ama tabiki kurallar eşit. Kendi kabiliyetlerimizi en iyi şekilde uygulamaya çalışacağız.”

Kumuk, filo yatırımlarını, “Maalesef hizmet kalitesi açısından bizim de filo hizmetlerimizi, dış kaynaklı hizmet sağlayıcılara açamadığımızdan dolayı filo yatırımlarına devam ediyoruz. İş ölçülerine doğru orantılı olarak büyüyecektir. Standart genel kargo dediğimiz filo aracımız var” şeklinde açıklarken, 2009 senesinde ise filoyu 300 araca çıkaracaklarını öngördüklerini belirtti.

Yeni projelerin arifesindeler…

Bir takım yeni projelerin arifesinde olduklarını, bu projelerin ise müşteriler ile birebir görüşmeler doğrultusunda olduğunu ifade eden Kumuk, amaçlarının rakipleri aynı çatı altında toplamak olduğunu belirtti. Kumuk, bir yapı üzerinden gidildiğinde bilgilerin gizliliğinin son derece önemli olduğunu ve kendilerinin de bu yoldan gideceklerini belirtti. 

Sabiha Gökçen’deki arazilerini almak üzere olduklarını açıklayan Doluel, “Proje bazında gerekirse banka, sigorta şirketi, inşaat şirketi gibi hepimizin oturduğu masada projeyi oluşturacağız. Yatırımı sonra yapacağız. Projede de spesifikasyonlar devreye girecek. Şu an mimarların elinde hazırlanan bir proje daha var, büyük bir isim ancak söylemek doğru olmaz” dedi.

Gerekli sermayeye sahipler

Ulusoy Uluslararası Yatırım Holding CEO’su, yatırımlarının büyüklüğünün daha çok önlerine çıkan fırsatların, krizin gidişatının seyrinin ve ihtiyaçların belirlediğini söyledi. Gerekli sermaye yapısına sahip olduklarını bir kez daha vurgulayan Doluel, fırsatçı yapılarının olmadığını durumun tehlikesine rağmen yatırımlarını yönlendireceklerini sözlerine ekledi.

Adımlarını hazırlık ve müşteri tarafında attıklarını, hızlı bir şekilde de yol alacaklarını kaydeden Kumuk, “Lojistik sektöründen satın alma ihtimalimizin olduğu organik büyüme Türkiye’deki ticaret kültüründe pek olmayan bir şey. Organik büyüme yöntemi de sürekli geçerliliği olan bir yöntem olacak. Gelişen dönemlerde bir şirketle de sınırlı kalmayabilir. Biz sektörün büyük oyuncularını biraraya getirip o sektöre özgü model geliştirmek üzere çalışıyoruz” şeklinde konuştu.

Ortadoğu ve Türk Cumhuriyetleri ağırlıklı olacak

Kumuk, son olarak çalışma alanları ile ilgili şunları söyledi: “Avrupa olmazsa olmazımız. Çalışma alanlarımızın içinde olduğu halde artarak devam edecek. Dolayısıyla şu günlerde içpazar, Ortadoğu ve Türk Cumhuriyetleri daha ağırlıklı olacak. Bütün dünyada Hindistan ve Çin’in ekonomik saldırısından bahsediliyor. Ancak bu krizle bir takım şeyler değişecek gibi duruyor. Dünya çapında markanın butik çözümlere yönelmesinden dolayı Türkiye’nin avantajlı olduğu görülüyor. Kriz, Çin ve Hindistan’a rakip olmak için, Türkiye adına büyük bir fırsat. Müşterilerimize geri bildirimlerle danışmanlık hizmeti verir konumdayız.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
MAİL BÜLTENİ ABONELİĞİ
Güvenlik Resmi
Mail adresinizi kaydederek en güncel haberlere kolayca ulaşabilirsiniz
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2024 Kargo Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (+90-212) 217 49 59 (Pbx) Faks : (+90-212) 211 62 77