Açılışa THY Genel Müdürü Temel Kotil, THY Kargo Başkanı Atilla Lise, İstanbul Gümrükleri Başmüdürü Lütfi Ekinci, Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Atatürk Havalimanı Başmüdürü Celal Özuğur, DHMİ Atatürk Havalimanı Baş Müdür Yardımcısı Sıtkı Zeybel, Atatürk Havalimanı Kargo Gümrük Müdürü, İstanbul Kargo Gümrük Müdürü, Atatürk Havalimanı Gümrük Muhafaza Müdürü ve THY çalışanları katıldı.
Ek hizmet binasının inşaatına 2010 yılının başında başladıklarını ve 2010 yılının Mayıs sonu itibarıyla tamamladıklarını belirten THY Kargo Başkanı Atilla Lise, “Haziran ayında kısmi olarak açtık ama şu anda 5 Temmuz 2010 itibarıyla bütün birimleri yani bütün modülleriyle açılmış oldu. THY Kargo hizmet binası hem eski hem de büyümemizi karşılayacak kadar bir çalışma alanına sahip değildi. Daha önce ithalat işlemleri, ordino işlemleri ve diğer gelen kargo ile ilgili işlemler için ithalatçı veya ithalatçının görevlendirdiği yetkili kişiler binada çeşitli katlara giderek, çoğunlukla da 3’üncü kata giderek hem ordino işlemlerini, hem beyanname işlemlerini hem de diğer gümrükle ilgili ithalat işlemlerini yapmak durumunda kalıyorlardı. Antrepomuz zemin katta, konuştuğumuz bu servis 3’üncü kattaydı. Gümrük başka bir binada, başka bir yerdeydi. İşlemler yapılırken de evrakların yoğun bir işlem olduğu için zaman zaman kişiler binalar arasında, katlar arasında mekik dokuyorlardı. Şimdi artık konumlandırdığımız yer itibarıyla baktığımız zaman ek bina gümrükle sadece 10 adım mesafede, antrepoyla da 10 adım mesafede tam ortada bulunuyor. Dolayısıyla ithalat işlemleri için işlem hızında ve işlemlerin tek bir yerde kompakt olarak yapılması anlamında bize kolaylık sağlıyor. Aynı zamanda müşteri memnuniyetini artırıcı katmanı da var. Şöyle ki, eskiden mevcut binamıza ek 18 çerçevesinde güvenlik işlemleri yapılarak bina girişi yapılmak zorunda kalındığı için müşterilerimiz sürekli güvenlik kontrolünden geçip, kimlik değiş tokuşu yapıp, yetki belgesine bakılarak her seferinde gidip gelmek durumunda kalıyorlardı. Ama şu anda mevcut ek binamızda direk dışarı açılan kapısı apron sınırlarının dışında olduğu için güvenlikle ilgili bu tür önlemler kampus binasında, terminal binasında olmadığı için minimize edilmiş durumda. Sadece temel güvenlik işlemleri yapılıyor. Bunun da müşteriye bakan yüzünde bir rahatlama söz konusu. Bunun yanında binanın alt katı konuştuğumuz gibi bu işlemler için kullanılıyor ama üst katında ofis alanı olarak büyüdüğümüz için ofis alanına ihtiyacımız var. Üst kısımda da yine kargo başkanlığının ilgili müdürlükleri konumlanmış durumda. Dolayısıyla komple bir hizmet verebilmek adına düşündüğümüz bir çalışmaydı ve sağ salim bugün sonuçlanmış oldu” dedi.
Ek hizmet binasında normal koşullarda şu anda kargo ordino birimi, kargo gümrükleme birimi, kargo aktarma birimi, kargo lojistik müdürlüğü ve şu anda olmayan ama yakın zamanda olacak olan kargo handling sözleşmeler müdürlüğünün bulunacağını ifade eden Lise, şöyle devam etti: “Binada aynı zamanda ofis alanları ve müşteri hizmet sahasının yanında bir tane toplantı odamız, bir de eğitim odamız bulunmakta. Komple bakıldığı zaman 300’er m2’den oluşan 2 kattan düşünürsek 600 m2’lik bir alanı kapsamakta.”
Ek hizmet binasında çalışan memnuniyeti ve mutluluğu adına ofis ergonomisine de çok dikkat edildiğini önemle vurgulayan Lise, sözlerini şöyle noktaladı: “Işıklandırması, soğutması, ofis alanı, kullanılan ekipmanların kalitesine bakıldığı zaman hepsi gayet kaliteli araçlar. Dolayısıyla çalışan ekseninde de bakıldığı zaman çalışanda da memnuniyet ve mutluluk anlamında bir farklılık söz konusu. Tabi bunu biz sadece çalışan memnuniyeti ya da mutluluğu olarak değil aynı zamanda olması gereken bir standart olarak düşünüyoruz ve bu tür ofislerimizin sayısı kargoda arttığı sürece çalışanlarımızın mutluluğu ve üretkenliği daha fazla olacak.”
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.